Η British Airways παρουσίασε το πρόγραμμα «Flying Start», τη νέα της συνεργασία, φιλανθρωπικού χαρακτήρα με την Comic Relief UK, η οποία στοχεύει ως το 2013 να συγκεντρώσει περισσότερες από 8 εκατ. λίρες Αγγλίας για παιδιά με ειδικές ανάγκες που ζουν τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Για να σηματοδοτήσει τη νέα αυτή φιλανθρωπική ενέργεια, ο βρετανικός αερομεταφορέας, διακόσμησε ένα από τα αεροσκάφη του στόλου της με τα διακριτικά «Flying Start».

Οι ηθοποιοί Bill Nighy και Nick Frost πέταξαν ως την Κένυα προκειμένου να επισκεφτούν κάποια από τα αναπτυξιακά έργα που στηρίζει η Comic Relief UK. Επισκέφτηκαν την KICOSHEP – ένα έργο αυτοβοήθειας της κοινότητας που στηρίζει τα ορφανά παιδιά που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV και το AIDS, την Pendekezo Letu – μία οργάνωση που βοηθά τα άστεγα παιδιά να αντεπεξέλθουν στη φτώχεια και την Pamoja Trust – μια οργάνωση η οποία βοηθάει τους φτωχούς κατοίκους που ζουν σε παραπήγματα στην Κένυα.

Το πρόγραμμα Flying Start έρχεται να ενισχύσει τη μακρά παράδοση της British Airways στη στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες και κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης στηρίζει σε παγκόσμιο επίπεδο περισσότερες από 80 κοινότητες και φιλανθρωπικές οργανώσεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ μόνο το 2009, η British Airways πρόσφερε πάνω από 5 εκατ. λίρες Αγγλίας για τους σκοπούς αυτούς.

Για την British Airways και την Comic Relief κάθε παιδί αξίζει να έχει μια ευτυχισμένη και ασφαλή παιδική ηλικία και γι’ αυτό, κάθε σεντ ή ευρώ που θα συγκεντρωθεί μέσω του προγράμματος θα βοηθήσει να αλλάξει η ζωή των παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Flying Start και το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ή για τον τρόπο δωρεάς, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.ba.com/communityrelations.