Με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, η μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Fοοd On υλοποιεί το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα FoodOn Academy, το οποίο στοχεύει στην εργασιακή ενσωμάτωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσω της εκπαίδευσης.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος FoodOn Academy, μετά την ολοκλήρωση των δωρεάν μαγειρικών σεμιναρίων, θα λάβουν σχετική πιστοποίηση και θα απασχοληθούν άμεσα στον κλάδο της εστίασης.

Ήδη, από τις 6 έως και τις 30 Ιουνίου, 14 από τους πιο σημαντικούς Έλληνες chefs δίδαξαν αφιλοκερδώς βασικές θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις μαγειρικής με τους 12 πρώτους εκπαιδευόμενους της ακαδημίας εστίασης της FoodOn, στον ειδικά διαμορφωμένο πολυχώρο «Μαθήματα Μαγειρικής».

Το πρόγραμμα, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα συνεχιστεί από το φθινόπωρο, αποτελεί πρωτοβουλία του Αργύρη Ζαννιά, εμπνευστή και ιδρυτή της Οργάνωσης FoodOn, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο καλύπτει πλήρως τα δίδακτρα φοίτησης των εκπαιδευόμενων.

Απώτερος σκοπός είναι οι συμμετέχοντες, οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, να αξιοποιήσουν αυτή τη γνώση που τους προσφέρεται για να κάνουν μία νέα αρχή και να μπορέσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά μέσα από το δίκτυο των συνεργαζόμενων εστιατορίων.