Με επιτυχία και συμμετοχή διακεκριμένων στελεχών της αγοράς ολοκληρώθηκε το 8ο Forum CEO Clubs Greece, το οποίο είχε ως κεντρικό θέμα την ηγετική και οργανωτική ευκινησία και το οποίο περιστράφηκε γύρω από τρεις άξονες: Την ομιλία του Bill Joiner, την παρουσίαση της τοπικής έρευνας CEO Viewpoint πάνω στο θέμα και τη συζήτηση που ακολούθησε, μέσα από τη συμμετοχή ενός διακεκριμένου πάνελ ομιλητών.

Ο Bill Joiner παρουσίασε το θέμα του Leadership & Organizational Agility, διατυπώνοντας τα κεντρικά σημεία της πολυετούς σπουδής και εμπειρίας του στο θέμα, εργαζόμενος με μια πλειάδα μεγάλων εταιρειών: συν-συγγραφέας του βιβλίου «Leadership Agility: Five levels of mastery for anticipating and initiating change» και συν-δημιουργός του μοναδικού εργαλείου Leadership Agility 360, ο B. Joiner ανέπτυξε τις βασικές έννοιες της ηγετικής και οργανωτικής ευκινησίας, κατέδειξε τους διαφορετικούς «τύπους» ηγετών ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς τους ως managers και ανέπτυξε το πώς δημιουργείται η κουλτούρα της ευκινησίας σε μια επιχείρηση.

Ακολούθησε η παρουσίαση του CEO Viewpoint 2012 από την Πρόεδρο του CEO Clubs Greece Γεωργία Καρτσάνη, η οποία είναι και η πρώτη έρευνα για το θέμα στη χώρα μας. Μέσα από απαντήσεις περισσότερων από 100 ηγέτες εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, πολυεθνικές και ελληνικές, διαφάνηκε η στάση τους πάνω στην «ηγετική ευκινησία», πώς ενσωματώνεται αυτή η στάση στην κουλτούρα των εταιρειών τους και, τελικά, πόσο ευκίνητες είναι οι εταιρείες τους να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο.

Την παρουσίαση αυτή ακολούθησε η «παρέμβαση» ενός πάνελ ομιλητών: ο B. Joiner, η Γ. Καρτσάνη, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Σπύρος Παπασπύρου, η Country Director της AMGEN Hellas Ευαγγελία Πατεράκη και ο Διευθύνων Σύμβουλος της SAP Hellas Μάνος Ραπτόπουλος, σχολίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας, συνέδεσαν τη διεθνή με την ελληνική εμπειρία και μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους τις απόψεις τους και εμπειρίες τους αναφορικά με τις προκλήσεις και ευκαιρίες που έχουν σήμερα οι επιχειρήσεις για να εφαρμόσουν με επιτυχία τα μετασχηματικά τους πλάνα. Πληροφορίες: www.ceoclubsgreece.org.