Το πρόγραμμα «Future Leaders», μια πρωτοβουλία της Hay Group, υλοποιείται με τη συμβολή εταιριών με έντονη ευαισθητοποίηση και δράση σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, καθώς και με τη συμμετοχή οργανισμών ή σωματείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και κοινωφελούς δράσης.

Κινητήριος δύναμη, ωστόσο, του προγράμματος είναι οι ιδέες των νέων φοιτητών. Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος με μεταπτυχιακούς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημιακών και πολυτεχνικών ιδρυμάτων, που ως ενεργοί και κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες, δραστηριοποιήθηκαν στην υλοποίηση έργων με κοινωνικές προεκτάσεις, υπό την καθοδήγηση και τις επιχειρηματικές συμβουλές καταξιωμένων στελεχών, ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο.

Τα έργα που υλοποιήθηκαν, αφορούσαν τη βελτίωση και ανάδειξη του έργου του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης, την κριτική μελέτη του λειτουργικού μοντέλου, την εύρεση νέων πηγών χρηματοδότησης και τη δημιουργία πλάνου επικοινωνίας και προβολής  των εθελοντικών δράσεων του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» και τέλος την αξιολόγηση του επιχειρησιακού σχεδίου και πλάνου δράσης του Περιβαλλοντικού Κέντρου «Ναυτίλος» της Μοm, εταιρείας για  την προστασία, μελέτη και περίθαλψη της Μεσογειακής Φώκιας Μonachus monachus.

Για μία ακόμα φορά μέσα από αυτή την πρωτοβουλία έγινε μια ουσιαστική προσφορά στην κοινωνία και βοηθήθηκε η νέα γενιά ηγετών, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής δουλεύοντας σε πραγματικά έργα που έχουν άμεσο αντίκτυπο σε όλους μας.

Στις 8 Δεκεμβρίου η Hay Group και η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων διοργανώνουν στην ΕΕΔΕ, εκδήλωση με τίτλο: «Ηγέτες του Μέλλοντος: θέτοντας τις βάσεις για να χτίσουμε μία κοινωνία με Όραμα και Αξίες». Σκοπός της εκδήλωσης είναι να δώσει το «βήμα» στους Μελλοντικούς Ηγέτες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να παρουσιάσουν τις ιδέες και προτάσεις τους για τα έργα που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύκλου.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των Μη Κυβερνητικών / Κερδοσκοπικών Οργανισμών για τους οποίους έγιναν τα έργα, των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων από τα οποία επελέγησαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, στελέχη των Εταιρικών Υποστηρικτών που βοήθησαν τους φοιτητές στο έργο τους. Επίσης, έχουν προσκληθεί στελέχη της Επιχειρηματικής Κοινότητας και μέλη της Κυβέρνησης. Υποστηρικτές της προσπάθειας ήταν ο όμιλος ΑΒ Βασιλόπουλος, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η Μινέρβα Ελαιουργική, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο όμιλος Τιτάν, η Τράπεζα Πειραιώς και η Vodafone.

Την πρωτοβουλία επίσης υποστήριξαν το Allou Fun Park, το ΠΛΑΙΣΙΟ και η BETTER FUTURE και επικοινωνιακά ο ΣΚΑΪ, η Καθημερινή, η Sprint Communications, το SBC Channel, και η BOUSSIAS. Υποστηρικτής site  ήταν η Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου. Το πρόγραμμα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Νεολαίας και της ΕΕΔΕ.