Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, σε ψηφιακή μορφή, την Τετάρτη 23 Μαρτίου, το πρώτο Future of Work Conference – Reimagine the World of Work της Boussias, υπό την αιγίδα του ΣΕΒ, συγκεντρώνοντας μαζικά το ενδιαφέρον των τμημάτων Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Στο συνέδριο συμμετείχαν και παρακολούθησαν περισσότερα από 300 στελέχη HR και General Management, προερχόμενα από 100 διαφορετικές εταιρείες και φορείς, ενώ την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου επισφράγισε το υψηλό σκορ που κατέγραψε ο δείκτης ικανοποίησης των συμμετεχόντων.

Αναλυτικότερα, μέσα από μία μοναδική συνεδριακή εμπειρία, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ομιλίες διεθνώς καταξιωμένων experts, καθώς και διακεκριμένων στελεχών, εταιρειών και οργανισμών από την ελληνική αγορά. Στο επίκεντρο τέθηκαν τα ζητήματα του δημογραφικού προβλήματος της γήρανσης του πληθυσμού και της εισαγωγής των νέων τεχνολογιών, οι οποίες αναδεικνύουν σε επιτακτική την ανάγκη για δια βίου εκπαίδευση, αλλά και διαρκή εξέλιξη και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για τους εργαζόμενους. Επίσης, μέρος της πλούσιας ατζέντας αποτέλεσαν οι νέες συνθήκες που ανέδειξε η πανδημία σχετικά με τα νέα μοντέλα εργασίας remote και hybrid, η σημαντικότητα της ψυχικής υγείας και του corporate well being, η εμπειρία των εργαζομένων, ο βαθμός ικανοποίησης τους αλλά και το EVP ως νέος «οδηγός» για το HR.

Επιπλέον, μέσα από το πάνελ συζήτησης με θέμα Age Bias, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον επίκαιρο προβληματισμό για τους «ώριμους» εργαζομένους αλλά και για τους νέους, καθώς οι ηλικιακές προκαταλήψεις παραμένουν έως και σήμερα στα επαγγελματικά περιβάλλοντα, ενώ τονίστηκε η αναγκαιότητα της συμπερίληψης της διαφορετικότητας, αλλά και η ύψιστης σημασίας θέση των γυναικών στην αγορά εργασίας. Τέλος, αναφορικά με τους κινδύνους που φέρει η εισαγωγή της Τεχνητής Νοημοσύνης και η χρήση των μηχανών για την εργασία, οι προσεγγίσεις των ειδημόνων καταδεικνύουν την αναγκαιότητα προσαρμογής με επίκεντρο τον ανθρώπινο παράγοντα και με όρους συνεργασίας ανθρώπων και μηχανών, ενώ συζητήθηκαν και τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

Χρυσοί Χορηγοί: Edenred, Reborrn. Μεγάλος Χορηγός: Oracle. Χορηγοί: Dis, Depa Commercial SA, Microsoft, Nama Group, Performance-VMware, Schneider Electric, Searchlight Partners, ViOS. Υποστηρικτής: Smart CV. Livestreaming by: Coneq.