Άκρως εντυπωσιακά και ενδιαφέροντα στοιχεία από την παγκόσμια έρευνά της για το πώς διαμορφώνεται το μέλλον της εργασίας αλλά και υλοποιήσιμες πρακτικές θα παρουσιάσει στις 17 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο της OTEAcademy, η πολυσχιδής καθηγήτρια του London Business School, Lynda Gratton.

Ήταν μόλις πριν από μερικούς μήνες όταν η L. Gratton αποφάσισε να ενώσει, για πρώτη φορά, 20 πολυεθνικές εταιρείες σε μία ερευνητική συνεργασία με τον τίτλο «Future of Work Consortium» ((www.lyndagrattonfutureofwork.typepad.com), στο πλαίσιο του Hot Spots Institute (www.hotspotsmovement.com). Η ίδια αναφερόμενη στο άκρως εντυπωσιακό εγχείρημα δήλωσε: «Υπάρχουν 5 βασικές, παγκόσμιες «δυνάμεις» οι οποίες αναμένεται ότι μέχρι το 2010, θα αναδιαμορφώσουν τον τρόπο που εργαζόμαστε: η τεχνολογία, οι δημογραφικές αλλαγές, η κοινωνία, το χαμηλό διοξείδιο του άνθρακα και η παγκοσμιοποίηση.

Από τις επαφές μου με ακαδημαϊκούς και ανώτατα στελέχη από όλον τον κόσμο είναι ξεκάθαρο ότι διανύουμε μια ενδιαφέρουσα περίοδο αναφορικά με τη φύση της εργασίας και των οργανισμών. Τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει δραματικές αλλαγές, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν». Στα θέματα που τίθενται προς διερεύνηση, συζήτηση και επίλυση, από κορυφαία στελέχη σε διεθνές επίπεδο, συγκαταλέγονται η υιοθέτηση πιο καινοτόμων εταιρικών πρακτικών, τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτουν οι ηγέτες του αύριο, ο καταλυτικός ρόλος της συνεργατικότητας κ.ά.