Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στις αντιλήψεις ανδρών και γυναικών σχετικά με το ποιο φύλο έχει περισσότερες ευκαιρίες να πάρει προαγωγή.

Η συμβουλευτική εταιρεία Bain & Co, πραγματοποίησε έρευνα σε 1.834 επαγγελματίες σε παγκόσμιο επίπεδο και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα οποία παρουσιάστηκαν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Σουηδίας, προέκυψε ότι 90% των ανδρών και 85% των γυναικών πιστεύουν ότι οι αιτήσεις των υποψηφίων και των δύο φύλων που διαθέτουν τα ανάλογα προσόντα, έχουν τις ίδιες πιθανότητες για μία θέση σε επίπεδο junior. Το 81% των ανδρών υποστήριξε ότι οι ευκαιρίες για μετακίνηση σε θέσεις middle management είναι ίδιες και για τα δύο φύλα σε σχέση με το 52% των γυναικών που συμφωνεί με αυτή την άποψη. Αντίστοιχα 66% των ανδρών έναντι μόλις 30% των γυναικών δηλώνουν ότι στις executive level θέσεις μπορούν να βρίσκονται και τα δύο φύλα.
Όσον αφορά τις θέσεις ηγεσίας, το 69% των ανδρών και το 31% των γυναικών δήλωσε ότι παρέχονται ισότιμα στα δύο φύλα.

Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες κατέχουν μικρό ποσοστό των ηγετικών θέσεων στις εταιρείες. Μελέτη της εταιρείας ερευνών Catalyst Inc. που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2009 δείχνει ότι μόλις 3% των CEO και 13,5% όλων των executive θέσεων, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών του Fortune 500, είναι γυναίκες. Στο boardroom οι γυναίκες κατέχουν μόλις το 15,2% των θέσεων.

«Οι αντιλήψεις των ανδρών είναι πιο αισιόδοξες σε σχέση με αυτές των γυναικών καθώς πιθανόν εξετάζουν τη μακροπρόθεσμη πρόοδο που έχουν σημειώσει οι γυναίκες στο χώρο εργασίας», υποστηρίζει η Ellen Galinsky, πρόεδρος της ΜΚΟ Families & Work Institute της Νέας Υόρκης.

Η Deborah M. Kolb, καθηγήτρια που ειδικεύεται στο θέμα Γυναίκες και Ηγεσία στο Simmons School of Management της Βοστόνης, υποστηρίζει ότι σύμφωνα με μελέτες οι γυναίκες αντιμετωπίζονται από τους εργοδότες και τους συναδέλφους τους – και από τα δύο φύλα- ως λιγότερο ικανές να κατέχουν ηγετικές θέσεις παρά τα στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο. Η επίτευξη ισότητας μεταξύ των δύο φύλων στον εργασιακό χώρο είναι δυνατή εφόσον οι ηγέτες των επιχειρήσεων εφαρμόσουν μία συστηματική και εξατομικευμένη προσέγγιση για να βρουν ποια είναι τα στοιχεία που «εκτροχιάζουν» τις γυναίκες από τις ανώτατες θέσεις στην πορεία των οργανισμών.