Την εκτίμηση ότι η 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα ισχύει με έναν «γκρίζο» τρόπο ανέπτυξε στην ERTnews o γνωστός εργατολόγος Γιάννης Καρούζος, υποστηρίζοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει με ένα πρόστιμο από την Επιθεώρηση Εργασίας. Όπως είπε αυτό δεν αφορά στις επιχειρήσεις που έχουν το σπαστό ωράριο να δουλεύουν 6,40 ώρες κάθε μέρα επί εξαήμερο, αλλά σε επιχειρήσεις που είχαν το πενθήμερο και έπρεπε οι εργαζόμενοι να εργαστούν μια ημέρα παραπάνω.

Εκεί όσοι εργαζόντουσαν έπαιρναν, και ακόμα το παίρνουν, το επιπλέον 30% για την έκτη μέρα απασχόλησης. «Ήρθε όμως ο νόμος 5053/23 πέρσι το καλοκαίρι και λέει, στις επιχειρήσεις, κυρίως βιομηχανίες, όπου έχουμε δύο χαρακτηριστικά, έχουμε τη συνεχή λειτουργία, δηλαδή η επιχείρηση δουλεύει 24 ώρες την ημέρα επί επτά μέρες, αλλά και επίσης σε όσες επιχειρήσεις δεν είναι συνεχούς λειτουργίας, έχουν όμως ένα σύστημα βαρδιών σε 24ωρη βάση, πενθήμερη, εξαήμερη λειτουργία, σε αυτές τις επιχειρήσεις, μονομερώς ο εργοδότης, με συναίνεση όχι του εργαζόμενου, δεν το διευκρινίζει ο νόμος, μπορεί να βάλει το προσωπικό σε έκτη μέρα απασχόλησης με δύο κριτήρια. Το πρώτο έχει να κάνει με το εάν είναι συνεχούς λειτουργίας, αρκεί να πληρώσει 40% στην 6η μέρα και όχι πάνω από 8 ώρες εργασίας το 24άωρο. Και το δεύτερο εάν δεν είναι συνεχούς λειτουργίας, αλλά με πενθήμερο εξαήμερο, τότε θα πρέπει να αποδείξει και έκτακτο φόρτο εργασίας στην παραγωγική διαδικασία, πάλι πληρώνοντας 40%». Και ο Γ. Καρούζος συνέχισε:

«Ο εργαζόμενος μπορεί να αρνηθεί καταρχάς, αλλά η άρνησή του αυτή, σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, δεν πρέπει να αντιβαίνει την καλή πίστη, συνεπώς, κατά την άποψή μου, πάντα θα υποχωρεί ο εργαζόμενος», ενώ τόνισε παράλληλα ότι «υπάρχει ένα θέμα, η πλατφόρμα για να ενεργοποιηθεί το δικαίωμα αυτό στις επιχειρήσεις και αναφέρομαι κυρίως στη βιομηχανία, σε κλάδους όπως τα αναψυκτικά, τα νερά, η ζυθοποιία που από την άνοιξη και μετά λόγω των τουριστών, της ζέστης κ.λπ., έχουν μεγάλη ζήτηση, ανοίγει 1η Ιουλίου». Καταλήγοντας, τόνισε ότι πρέπει να προστατευθεί το δικαίωμα άρνησης του εργαζόμενου και να θωρακιστεί, με την έκδοση συστατικής εγκυκλίου του Υπουργείου, η οποία να λέει ότι θα υπάρχει εναλλαγή του προσωπικού για να καλύπτονται οι οικογενειακές ανάγκες. Από την πλευρά της, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στα Παραπολιτικά FM 90.1 εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο θέμα παρουσιάζεται μονόπλευρα και παραπειστικά.

Όπως είπε, η 6ημερη εργασία είναι νομοθετημένη από το 2005 και αφορά αποκλειστικά και μόνο σε συγκεκριμένες οικονομικές δραστηριότητες συνεχούς λειτουργίας. «Η αλλαγή η οποία έγινε, και πολύ ορθώς έγινε, είναι για να ενημερώνεται το Υπουργείο μέσω του συστήματος Εργάνη ΙΙ για το εάν ο εργαζόμενος πληρώνεται τα Σάββατά του με μισθό 40% επάνω, όπως ορίζει η νομοθεσία. Κι αν δεν πληρώνεται, να έρχεται ο ΣΕΠΕ και να υποχρεώνει τον εργοδότη να καταβάλει στον εργαζόμενο τα δεδουλευμένα του μαζί με ένα πρόστιμο για την παράβαση αυτή» ανέφερε χαρακτηριστικά.