Στο μοντέλο τηλεργασίας που ακολουθεί η JTI στην Ελλάδα αλλά και στον βαθμό ενσωμάτωσής του στην εταιρική κουλτούρα της εταιρείας εστίασε η Γεωργία Πετροπούλου, Legal Director της JT International, συμμετέχοντας σε panel με θέμα «Υβριδικά μοντέλα απασχόλησης -Τηλεργασία & καθημερινές προκλήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας» στο πλαίσιο του 1ου Συνεδρίου για τις Εργασιακές Σχέσεις «Η εργασία meta» που διοργάνωσε η Νομική Βιβλιοθήκη.

Ειδικότερα, η Γ. Πετροπούλου εξήγησε ότι η νέα κατάσταση μετέβαλλε σταδιακά τις σχέσεις μεταξύ εργοδοτών – εργαζομένων, τις ισορροπίες στην αγορά εργασίας και τις εσωτερικές δομές των επιχειρήσεων, επισημαίνοντας ότι στην JTI υπήρχε υψηλός βαθμός ετοιμότητας, οπότε και η προσαρμογή ήταν πολύ γρήγορη, με την εφαρμογή ενός υβριδικού μοντέλου εργασίας που συνιστά την κατεύθυνση της JTI σε παγκόσμιο επίπεδο. «Πρόκειται για ένα μικτό σύστημα τηλεργασίας και φυσικής παρουσίας στα γραφεία, όπου ο εργαζόμενος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει να εργαστεί απομακρυσμένα το 50% του εργασιακού χρόνου του μέσα στο μήνα» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «ο νέος τρόπος εργασίας έχει πλήρως ενσωματωθεί στην εταιρική κουλτούρα της JTI, η προσέγγιση της οποίας είναι ότι εστιάζει στα αποτελέσματα, στην αποδοτικότητα και παραγωγικότητα και όχι στον τόπο εργασίας».

Η Legal Director της JTI, μάλιστα, πρόταξε την εμπιστοσύνη, την ευελιξία, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη ως καταλυτικούς παράγοντες που οδήγησαν στην ομαλή μετάβαση στο νέο μοντέλο εργασίας, ενώ ανέδειξε την πρόκληση της δημιουργίας εργαζομένων δύο ταχυτήτων, όχι τόσο ως προς την απόδοση αλλά κυρίως ως προς την κοινωνικοποίηση. «Για να το αποτρέψουμε αυτό, έχουμε καθιερώσει μια ημέρα το μήνα ως “office day”, για να επικοινωνούμε σημαντικά εταιρικά νέα, να γιορτάζουμε διάφορα γεγονότα ή περιστάσεις και φυσικά για να συναντιόμαστε και να επικοινωνούμε μεταξύ μας ζωντανά» κατέληξε.