Η Ανδριάνα Τσιλιχρήστου, Managing Partner, Galaxy Events & Catering με αφορμή τα 30 χρόνια συνεπούς και ποιοτικής παρουσίας στην ελληνική αγορά μιλάει στο HR PROFESSIONAL για τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και τις αρχές που διέπουν την εταιρεία.

HR PROFESSIONAL: To Galaxy Catering γίνεται 30 ετών! Αν η εταιρεία σας ήταν άνθρωπος πώς θα αισθανόταν;
Ανδριάνα Τσιλιχρήστου:
Περήφανος! Είμαστε όλοι περήφανοι, τόσο οι ιδρυτές της εταιρείας, οι γονείς μου o Γιώργος και η Θοδώρα Τσιλιχρήστου, όσο και εμείς -η επόμενη γενιά- που κρατάμε τα τελευταία χρόνια, στα χέρια μας, τα ηνία της επιχείρησης. Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά για την ιστορία αλλά και τις επιτυχίες της εταιρείας μας, όμως το κυρίαρχο συναίσθημα είναι αυτό της ευθύνης. Αίσθημα ευθύνης, για τη διατήρηση των αξιών στις οποίες θεμελιώθηκε το Galaxy Catering αλλά και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις της οικογένειάς μου, αίσθημα ευθύνης για το προσωπικό που βρίσκεται μαζί μας σε όλη αυτή τη μακρόχρονη διαδρομή και αίσθημα ευθύνης προς όλους τους πελάτες μας που μας στήριξαν, ακόμη και στα πρώτα βήματα μας, όταν η ιδέα μιας εξειδικευμένης εταιρείας κέτερινγκ, δεν υπήρχε στην Ελλάδα.

HR PROFESSIONAL: Ποιος είναι οι σημαντικότερος σταθμός στην πολύχρονη ιστορία της εταιρείας;
Ανδριάνα Τσιλιχρήστου:
Σε μια διαδρομή που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 80, είναι πάρα πολλοί και διαφορετικοί οι σημαντικοί σταθμοί. Θα ξεχώριζα αυτούς που αφορούσαν στην ανάληψη σημαντικών έργων, όμως ακόμη πιο σημαντική είναι η συμμετοχή μας, σε ένα εξαιρετικό ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα. Το HECTOR (Healthy Eating Out) είχε στόχο τη μελέτη των διατροφικών συνηθειών στην Ευρώπη και την ανάπτυξη πρωτοκόλλων για την παραγωγή και διάθεση υγιεινού φαγητού εκτός σπιτιού. Μέλη του προγράμματος ήταν η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πανεπιστήμια, οργανισμοί και επιχειρήσεις εστίασης από όλη την Ευρώπη. Στα τρία χρόνια που διήρκησε, η εταιρεία μας, είχε την ευκαιρία να αναπτύξει, τεχνογνωσία που δύσκολα υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να αποκτήσει. Οφείλουμε στο πρόγραμμα αυτό πολλά από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που διαθέτουμε αυτή την στιγμή.

HR PROFESSIONAL: Ποιες είναι οι κυριότερες υπηρεσίες σας;
Ανδριάνα Τσιλιχρήστου:
Η εταιρεία μας δεν λειτουργεί σαν βιομηχανικό κέτερινγκ. Έχουµε επικεντρωθεί µόνο σε όσες
υπηρεσίες αφορούν στην προσφορά φρεσκοµαγει-ρεµένου φαγητού για την τροφοδοσία προσωπικών και εταιρικών εκδηλώσεων κάθε τύπου τόσο στους χώρους των πελατών μας (κατοικία ή έδρα εταιρείας) όσο και σε κτήματα, αίθουσες δεξιώσεων ή συνεδριακά κέντρα σε όλη την Αττική. Ταυτόχρονα, αναλαμβάνουμε τη διαχείριση εταιρικών εστιατορίων-κυλικείων ενώ είμαστε περήφανοι και για τις υπηρεσίες εστίασης εργαζομένων που απευθύνονται κυρίως σε πελάτες με υψηλά ποιοτικά στάνταρ που δεν επιλέγουν μόνο με κριτήριο το φθηνό κόστος. Τέλος, η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στη δημιουργία και διαχείριση χώρων δεξιώσεων και συνεδρίων όπου εξασφαλίζουμε πλήρης κάλυψη των αναγκών των πελατών μας.

HR PROFESSIONAL: Εννοείτε ότι η τιμολογιακή σας πολιτική σας κατατάσσει στα premium κέτερινγκ της αγοράς;
Ανδριάνα Τσιλιχρήστου:
Εννοώ ότι η ποιότητα του τελικού αποτελέσματος είναι αδιαπραγμάτευτη. Πολλές φορές αρνούμαστε να προφέρουμε τις υπηρεσίες μας, γιατί ο πελάτης ζητά από εμάς να υποβαθμίσουμε το προϊόν μας. Τιμολογιακά βρισκόμαστε στον μέσο όρο της αγοράς διότι το μεγάλο εύρος των δραστηριοτήτων μας, αλλά και η υγιής χρηματοοικονομική μας κατάσταση, επιτρέπουν να τιμολογούμε με πολύ χαμηλότερα περιθώρια κέρδους από αυτά που συνηθίζονται στον κλάδο μας.

HR PROFESSIONAL: Ποια είναι τα ανταγωνιστικά σας πλεονεκτήματα;
Ανδριάνα Τσιλιχρήστου:
Θα σας φανεί περίεργη η απάντηση, αλλά το μεγάλο πλεονέκτημα του Galaxy Catering είναι ότι δεν λειτουργεί σαν επιχείρηση κέτερινγκ. Ο τρόπος παρασκευής των εδεσμάτων, οι πρώτες ύλες ακόμη και η δομή ή λειτουργία της επιχείρησης διαφοροποιούνται από όσα θα περίμενε κανείς σε μια επιχείρηση μαζικής εστίασης. Διαλέξαμε το δύσκολο δρόμο και παράγουμε τα εδέσματά μας με τις ίδιες ή συχνά καλύτερες διαδικασίες από αυτές ενός υψηλής ποιότητας εστιατορίου. Δεν κάνουμε αναγέννηση εδεσμάτων, δεν χρησιμοποιούμε σκόνες, μείγματα ή χημικά βελτιωτικά και με περηφάνια λέμε στους πελάτες μας ότι αποδεδειγμένα μπορούμε και παράγουμε φαγητό καλύτερης ποιότητας, ακόμη και από το σπιτικό.

HR PROFESSIONAL: Φαγητό καλύτερο από σπιτικό; Πώς μπορείτε να δεσμεύεστε για κάτι τέτοιο;
Ανδριάνα Τσιλιχρήστου:
Οι σημερινοί ρυθμοί ζωής δεν επιτρέπουν ακόμη και σε όσους μαγειρεύουν στο σπίτι, να αφιερώσουν το χρόνο που απαιτεί ο σωστός τρόπος μαγειρέματος. Έτσι καταφεύγουν σε εύκολες λύσεις όπως μείγματα, έτοιμους ζωμούς ή σάλτσες και σκόνες ζαχαροπλαστικής. Παράλληλα, ο μέσος καταναλωτής στην Αθήνα, συνήθως δεν έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τις πρώτες ύλες του με αυστηρά κριτήρια. Εμείς όχι μόνο παράγουμε φαγητό με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά χρησιμοποιούμε τεχνικές υψηλής γαστρονομίας, που συνήθως εφαρμόζονται σε ακριβά εστιατόρια και σχεδόν ποτέ στη σπιτική κουζίνα. Αναβιώνουμε γεύσεις ξεχασμένες και γι’ αυτό έχουμε πιστούς πελάτες.

HR PROFESSIONAL: Αυτό σημαίνει ότι έχετε περιορισμούς στη δυνατότητα παραγωγής μεγάλων ποσοτήτων φαγητού;
Ανδριάνα Τσιλιχρήστου:
Ναι, τα στάνταρ ποιότητας μας είναι τέτοια που αναγκαζόμαστε να υποστηρίξουμε περιορισμένο αριθμό πελατών ταυτόχρονα. Με λίγα λόγια δεν είμαστε το κέτερινγκ που θα αναλάβει την τροφοδοσία δέκα γάμων ή 5 συνεδρίων την ίδια ημέρα, γιατί επιμελούμαστε προσεκτικά την κάθε τροφοδοσία και αναλαμβάνουμε μόνο αυτές στις οποίες μπορούμε να εγγυηθούμε το αποτέλεσμα. Προφανώς συχνά είμαστε υποχρεωμένοι να αρνηθούμε την προσφορά υπηρεσιών όταν φτάνουμε στα όρια της παραγωγικής μας δυνατότητας αλλά οι πελάτες μας εκτιμούν το γεγονός ότι ποτέ δεν θα υποσχεθούμε κάτι που δεν θα τηρήσουμε.

HR PROFESSIONAL: Λίγες επιχειρήσεις σε οποιονδήποτε κλάδο μπορούν να περηφανευτούν διάρκεια ζωής τριών δεκαετιών, ποιο είναι το μυστικό;
Ανδριάνα Τσιλιχρήστου:
Δεν υπάρχει κανένα μυστικό που να εξασφαλίζει την επιβίωση μιας επιχείρησης. Δεν αναζητήσαμε ποτέ το εύκολο κέρδος, αντίθετα επιλέξαμε να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες, με υψηλή προστιθέμενη αξία και λογικές τιμές. Κάνουμε κάθε προσπάθεια ώστε ο πελάτης μας, να μην μπορεί να βρει καλύτερη σχέση αξίας/τιμής. Γι’ αυτό και σε ένα κλάδο με τόσο μεγάλο ανταγωνισμό, υπερηφανευόμαστε, ότι συχνά διαλέγουμε τους πελάτες μας όπως και αυτοί διαλέγουν εμάς.

HR PROFESSIONAL: Σε περιόδους κρίσης οι υπηρεσίες εστίασης προς τους εργαζομένους ενός οργανισμού μήπως είναι μια πολυτέλεια;
Ανδριάνα Τσιλιχρήστου:
Η κρίση σχεδόν επέβαλε μειώσεις στους μισθούς με συνέπεια την πτώση του ηθικού και της παραγωγικότητας των εργαζομένων. Άρα η προσφορά φαγητού στο προσωπικό μια επιχείρησης, συχνά είναι ένας καλός τρόπος επιβράβευσης και θεωρείται αναγκαία. Γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια, ακόμη και εταιρείες που δεν έχουν υποδομές εστιατορίου, ζητούν τη βοήθειά μας ώστε οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν υπηρεσίες εστίασης.

HR PROFESSIONAL: Κλείνετε τα 30 σας χρόνια την εποχή που η ύφεση καταστρέφει την αγορά. Πώς σκέφτεστε να το αντιμετωπίσετε;
Ανδριάνα Τσιλιχρήστου:
Η κρίση αν και δεν είναι ευπρόσδεκτη πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα κάνει καλό, στις υγιείς επιχειρήσεις. Εμείς αναπτυχθήκαμε με ιδία κεφάλαια, έχουμε μηδενικό δανεισμό, δεν έχουμε πάρει ποτέ επιχορήγηση από το κράτος και δεν είχαμε ποτέ σημαντικά έσοδα από το δημόσιο. Γι’ αυτό ακόμη και σήμερα επεκτεινόμαστε, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας και απαντούμε στις ανάγκες των πελατών μας με «επιθετική» τιμολογιακή μας πολιτική και συγκριτικό πλεονέκτημα την ποιότητά μας. Όσοι δοκιμάσουν τις υπηρεσίες μας δεν έχουν λόγο να μην μείνουν πιστοί σε αυτές γιατί γνωρίζουν ότι δεν θα προδώσουμε αυτή τη σχέση. Με αυτές τις αρχές, νομίζω ότι πραγματικά η κρίση κρύβει ευκαιρίες για μας αλλά και για όλους όσους στηρίζονται στις δυνάμεις τους και μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των καταναλωτών.