Η Γαλλία θα πρέπει να καταργήσει την εβδομάδα εργασίας των 35 ωρών, να αυξήσει τη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης και να μειώσει τον κατώτατο μισθό, αν θέλει να ελπίζει να μειώσει την χρόνια υψηλή ανεργία και να τονώσει την ανάπτυξη, υποστήριξε η κύρια εργοδοτική οργάνωση της χώρας.

Η Medef ανακοίνωσε ότι, αν εφαρμοσθούν, οι προτάσεις της θα βοηθήσουν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να δημιουργήσει ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας μέσα στα πέντε επόμενα χρόνια. Το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία παραμένει σταθερά πάνω από το 10%, ενώ τον Ιούλιο καταγράφηκαν σχεδόν 3,5 εκατ. άνθρωποι που ζητούσαν δουλειά.

Η κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ ετοιμάζεται να θεσπίσει ένα νόμο που χαλαρώνει τους κανόνες που περιορίζουν τον ανταγωνισμό σε κανονιστικά ρυθμισμένους επαγγελματικούς τομείς και έχει σηματοδοτήσει ότι θα προχωρήσει επίσης στη χαλάρωση των ορίων στην εκπροσώπηση των εργαζομένων που οι εταιρείες υποστηρίζουν πως αποτελούν τροχοπέδη για τις προσλήψεις.

Εντούτοις ο Πιέρ Γκαράζ,επικεφαλής της Medef, του ζητά να βάλει τέλος στην εβδομάδα των 35 ωρών εργασίας που θεσπίσθηκε το 2000 από μια σοσιαλιστική κυβέρνηση, να επιτρέψει στις εταιρείες να παρακάμπτουν το νόμο περί ελάχιστου μηνιαίου μισθού ύψους 1.445 ευρώ, να καταργήσει δύο από τις 11 αργίες και να επιτρέψει την εξόρυξη σχιστολιθικού αερίου, που τώρα απαγορεύεται για περιβαλλοντικούς λόγους.