Η GEP, ηγέτιδα εταιρία Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και πιστοποιημένη ως course center του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) στην Ελλάδα, συνεχίζει τις δράσεις ευαισθητοποίησης και στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ΥΑΕ, ανακοινώνει τη διοργάνωση δωρεάν webinar Πρώτων Βοηθειών για τον ενήλικα και το παιδί, την Πέμπτη 9 Μαΐου.
Με την πάροδο των χρόνων, έως και τριπλάσια ποσοστά επιτυχίας έχουν καταγραφεί σε έρευνες οι οποίες αφορούν στην παροχή πρώτων βοηθειών προκειμένου να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή, ενώ επίσης ο αριθμός των πολιτών που σπεύδει να εκπαιδευτεί ολοένα και αυξάνεται. Καθημερινά περιστατικά, όπως τραυματισμοί, αποτελούν μια κατάσταση με την οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι αρκετά συχνά.

H εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα για την εγκαθίδρυση κι εμπέδωση εταιρικής κουλτούρας πρώτων βοηθειών σε κάθε επιχείρηση και μία πράξη συνείδησης, ενσυναίσθησης και συνεισφοράς για την κοινωνία μας.

Γιατί να το παρακολουθήσεις
Το webinar ευαισθητοποίησης της GEP «Πρώτες Βοήθειες για τον ενήλικα και το παιδί» θα σου προσφέρει όλες τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε να είσαι σε θέση να προσφέρεις την κατάλληλη βασική φροντίδα σε ένα άτομο που το έχει ανάγκη, είτε πρόκειται για ενήλικα, είτε για παιδί.

Οι γνώσεις που θα αποκομίσει ο συμμετέχων, αποτελεί το πρώτο επίπεδο φροντίδας για ένα άτομο που αντιμετωπίζει μια επείγουσα κατάσταση υγείας, τόσο στο χώρο εργασίας, όσο και στο σπίτι και χώρους στους οποίους καθημερινά κινούμαστε.

Πού απευθύνεται
Σε οποιονδήποτε επιθυμεί να γνωρίζει τις βασικές αρχές των πρώτων βοηθειών, προκειμένου να τις προσφέρει με ασφάλεια και αποτελεσματικά για κάθε έκτακτο περιστατικό υγείας.
Το webinar θα καλύψει τις παρακάτω ενότητες

  • Εισαγωγή στις Πρώτες Βοήθειες
  • Βασική Υποστήριξη ζωής στον Ενήλικα
  • Ασφαλής χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή
  • Βασική Υποστήριξη Ζωής στο Παιδί
  • Θέση ανάνηψης
  • Αντιμετώπιση πνιγμονής