Την ανησυχία τους για την πρόταση της γερμανικής κυβέρνησης να αυξηθούν οι παροχές προς τους ανέργους εξέφρασαν τόσο οι ενώσεις εργοδοτών της χώρας, όσο και το συντηρητικό κόμμα CDU που σήμερα βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανησυχία αφορά στον κίνδυνο οι προτεινόμενες παροχές να είναι τόσο υψηλές που να μην αποτελούν κίνητρο για αναζήτηση εργασίας. Ωστόσο, όπως δείχνουν του στοιχεία, η αύξηση των παροχών δεν δικαιολογεί την ανησυχία αυτή.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Εuractiv, η πρόταση, η οποία αποτελούσε μία από τις βασικές υποσχέσεις του κυβερνητικού συνασπισμού όταν ανέλαβε την εξουσία πέρυσι, προέβλεπε τα μηνιαία επιδόματα να αυξάνονται από τα σημερινά 449 ευρώ σε 503 ευρώ ανά άτομο, το μήνα.

Τα επιδόματα έρχονται να προστεθούν στην κάλυψη του ενοικίου, της θέρμανσης, της υγειονομικής περίθαλψης και ορισμένων άλλων εισφορών σε είδος. Σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκπρόσωποι της κυβέρνησης θα συναντηθούν με πολιτικούς από το κόμμα της αντιπολίτευσης CDU, προκειμένου να επιτευχθεί συμβιβασμός.