Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ράινερ Μπρούντερλε δήλωσε ότι περιμένει πως ο αριθμός των ανέργων θα περιορισθεί σύντομα κάτω από το όριο των τριών εκατομμυρίων, τη στιγμή που η ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας ενισχύεται.

«Θα μπορέσουμε σύντομα να περάσουμε κάτω από το όριο των τριών εκατομμυρίων», δήλωσε στην κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου ο γερμανός υπουργός Οικονομίας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία ήταν τον Ιούνιο 3,15 εκατομμύρια, σε ποσοστό 7,5%. Το 2009 το ποσοστό ανεργίας είχε φθάσει κατά μέσο όρο το 8,2% και, αντίθετα με τις προβλέψεις οικονομικών αναλυτών και της ίδιας της κυβέρνησης, που ανέμεναν αύξηση της ανεργίας μέχρι και στα 4 εκατομμύρια ανέργων, το ποσοστό βρίσκεται σε συνεχή πτώση από την αρχή του έτους.

Η γερμανική οικονομία γνώρισε κατά το 2009 τη σοβαρότερη ύφεση των μεταπολεμικών ετών, με πτώση του ΑΕΠ κατά 5%. Για το 2010, η κυβέρνηση προβλέπει ανάπτυξη κατά 1,4%, αλλά ερευνητικά ινστιτούτα και τράπεζες την τοποθετούν περί το 2%.

Πηγή: Ημερησία on line