Το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων» πραγματοποίησε την Τρίτη 18 Νοεμβρίου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στη Σκιά Ενός Στελέχους - Γίνε κι Εσύ Στέλεχος για Μία Μέρα», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η άμεση επαφή των μαθητών με την αγορά εργασίας και η απόκτηση πρακτικών γνώσεων που θα τους φανούν χρήσιμες, όσον αφορά στη μετέπειτα επιλογή της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοβουλίας, ογδόντα μαθητές έγιναν στην κυριολεξία η «σκιά» των διευθυντικών στελεχών των εταιρειών Microsoft Ελλάς, Hewlett Packard, Silver and Baryte, Apivita, Unicredit, Millennium Bank, Aspis Bank, ΟΤΕ και ΟΤΕ Αcademy, αλλά και του Ελληνικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και του Βρετανικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι μαθητές κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο χώρο εργασίας, συζήτησαν με τα διευθυντικά στελέχη και ενημερώθηκαν αναλυτικά σχετικά με το οργανόγραμμα της εκάστοτε επιχείρησης, τη δράση της, αλλά και τις βασικές αρμοδιότητες των στελεχών. Στόχος τους ήταν να αποκτήσουν συνολική εικόνα για την επιχειρηματική κουλτούρα, την εργασιακή ηθική και την επιλογή ενός επαγγέλματος.

Το υλικό και η μεθοδολογία του προγράμματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος πιλοτικά, προέρχονται από το διεθνή οργανισμό Junior Achievement WorldWide, ο οποίος εκπροσωπείται στην Ελλάδα από το ΣΕΝ.