Τέσσερις νέοι από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το ΑΤΕΙ Αθήνας, συνθέτουν την πιο δυνατή επιχειρηματική ομάδα που ανέδειξε ο φετινός διαγωνισμός Global Management Challenge.

Η νεανική επιχειρηματικότητα είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη μιας νέας οικονομίας και θετικής τροχιάς της Ελλάδας. Για 6η συνεχή χρόνια δόθηκε η ευκαιρία σε εκατοντάδες νέους να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην ανάπτυξη και διοίκηση «εικονικών» επιχειρήσεων μέσα από το διεθνές πρόγραμμα, τον επιχειρηματικό διαγωνισμό Global Management Challenge.

Ο 6οςΤελικός Ελλάδας Global Management Challenge ολοκληρώθηκε ανακηρύσσοντας νικήτρια την φοιτητική ομάδα «Big4», που αποτελείται από τους φοιτητές : Εμμανουήλ Δουλγεράκη και Παναγιώτη Ανδρεάδη από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Χρήστο Ξυνόγαλο από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Βασίλη Ντοβαντζή από το ΑΤΕΙ Αθήνας. Η ομάδα «Big4» ταξιδεύει στο Μακάο της Κίνας για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διεθνή Τελικό που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 34 χωρών.

Τη βράβευση της νικήτριας ομάδας έκανε ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Γιάννης Λιβανός, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξη της Γραμματείας σε ένα θεσμό που προάγει την ανταγωνιστικότητα, υποστηρίζει το «επιχειρείν» και προωθεί τη γνωριμία του επιχειρηματικού κόσμου με τους πιο αξιόλογους φοιτητές. Την 2η θέση κατέλαβε η ομάδα «Joneses» από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς με χορηγό την εταιρεία Astra Zeneca. Τρίτη στην κατάταξη βρέθηκε η ομάδα «G-5», επίσης φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς αλλά και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με χορηγό την εταιρεία CIVITAS.

Ο συναγωνισμός των νέων μέσα από το GMC γίνεται κάθε χρόνο και πιο ενδιαφέρον καθώς συμμετέχουν στελέχη από ελληνικές επιχειρήσεις, εντός και εκτός Ελλάδας παράλληλα με φοιτητικές ομάδες από τα Πανεπιστήμια της χώρας και από Έλληνες των ξένων πανεπιστημίων.

Στη ζωντανή ανταγωνιστική αγορά που δημιουργείται, ειδικά για το GMC, στο internet βρέθηκαν αντιμέτωπες ομάδες από το Cambridge, την Οξφόρδη, το Rotterdam, από όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, αλλά και από επιχειρήσεις όπως οι Coca Cola 3E, Interamerican, Αccenture, ΤΙΤΑΝ Αιγύπτου και Eurobank.