Ο μεγαλύτερος Διεθνής Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Στρατηγικής, το Global Μanagement Challenge (GMC) ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες στην Ελλάδα. Το GMC με διεθνή εμπειρία 35 ετών, σε 40 χώρες παγκοσμίως, διεξάγεται με επιτυχία στην Ελλάδα εδώ και 9 χρόνια.

 Ο διεθνής διαγωνισμός προσφέρεται δωρεάν στους φοιτητές και είναι ο μοναδικός που φέρει τη διαπίστευση του European Foundation for Management Development (EFMD), ενώ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας. Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός εξελίσσεται σε ένα διαδραστικό διαδικτυακό επιχειρηματικό περιβάλλον, όπου οι ομάδες φοιτητών αναλαμβάνουν το ρόλο του επιχειρηματία και του manager και καλούνται να ανταπεξέλθουν στις αντίστοιχες προκλήσεις των ρόλων τους, ενώ παράλληλα εξασκούν τις γνώσεις τους και δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στην ανάπτυξη και διοίκηση της δικής τους εικονικής επιχείρησης.

Επιπλέον, το GMC στηρίζει τους φοιτητές με ένα αποκλειστικό πρόγραμμα υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές συνολικής αξίας 35.000€ προσφορά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (International MBA), του Πανεπιστημίου Πειραιώς (MBA TQM) και την εταιρεία PwC. Τέλος, η σύνδεση των φοιτητών με τον επιχειρηματικό κόσμο υποστηρίζεται μέσα από ένα καινοτόμο πρόγραμμα Μεντόρων, όπου με τη βοήθεια δυναμικών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων η PwC, η Coca-Cola 3E, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Coca-Cola Hellas, η CIVITAS, η SONY Hellas και το δίκτυο της πρωτοβουλίας του World Economic Forum, Global Shapers Athens Hub, οι νέοι προετοιμάζονται για την επαγγελματική τους πρόοδο. Κορύφωση του διεθνή διαγωνισμού θα αποτελέσει ο Παγκόσμιος Τελικός στο Sochi της Ρωσίας.