Το Great Place to Work®, ανακοίνωσε τις εταιρείες που διακρίνονται στην ετήσια λίστα με τις Καλύτερες Πολυεθνικές Εταιρείες στην Υφήλιο και περιλαμβάνει τις 25 καλύτερες εταιρείες για να εργαστεί κάποιος.

Στην έρευνα συμμετείχαν 5.671 εταιρείες απ’ όλο τον κόσμο και το ερωτηματολόγιο της έρευνας το συμπλήρωσαν περισσότεροι από 2,5 εκ. εργαζόμενοι, ενώ αντιπροσωπεύονται εταιρείες από 36 χώρες.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η SAS Institute και ακολούθησαν οι Google, NetApp, Kimberly Clark, Microsoft, Marriott, Federal Express, W.L. Gore & Associates, Diageo, Autodesk, Pepsico, Ernst & Young, Telefonica, Monsanto, Intel, National Instruments, General Mills, American Express, Accor, McDonald’s, Cisco, Novo Nordisk, Quintiles, SC Johnson και Mars με σειρά κατάταξης. Σημειώνεται ότι 2 εκπρόσωποι πολυεθνικών εταιρειών που περιλαμβάνονται στη λίστα των 25 επιχειρήσεων με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην υφήλιο, συμμετείχαν στην έρευνα και βραβεύτηκαν και στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τις εταιρείες General Mills και MARS Hellas που κατέλαβαν την 17η και 25η θέση αντίστοιχα. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που πραγματοποιείται η κατάταξη αυτή σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ μια εταιρεία για να είναι υποψήφια ένταξης σε αυτήν τη λίστα, πρέπει να διακριθεί τουλάχιστον σε 5 εθνικές λίστες Best Workplaces, να απασχολεί το λιγότερο 50 άτομα σε κάθε χώρα που διακρίνεται, να έχει 5500 εργαζόμενους παγκοσμίως, και τουλάχιστον το 40% του εργατικού της δυναμικού να εργάζεται εκτός της χώρας στην οποία εδρεύουν τα κεντρικά της γραφεία.