Ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις ώστε η Ελλάδα να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις, να ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας ακούστηκαν στο 1ο Greek Power Summit.

Ενιαίος χαμηλός φορολογικός συντελεστής, αναδιάρθρωση του χρέους, ιδιωτικοποιήσεις, άνοιγμα της οικονομίας μερικά από τα μέτρα που πρότειναν καταξιωμένοι και άκρως επιτυχημένοι ομογενείς επιχειρηματίες.

Παρά τις αντιξοότητες και το δυσμενές κλίμα, καταξιωμένοι ομογενείς επιχειρηματίες όπως η Έλενα Αμβροσιάδου, ο John Calamos, ο Nick Lazares, ο George Koukis, ο Con Makris, ο Andreas Pittas, ο Nikos Gitsis, ο Stephen Cucchiaro αλλά και ο Steve Forbes, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Forbes Media, εκδότης του Forbes Magazine και υποψήφιος το 1996 και το 2000 για την Προεδρία των ΗΠΑ, συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα στο 1ο Greek Power Summit στις 14 και 15 Ιουνίου.

Σε κλειστή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου κορυφαίοι ομογενείς επιχειρηματίες αντάλλαξαν σκέψεις και απόψεις και μοιράστηκαν εμπειρίες με σημαντικούς Έλληνες εκπροσώπους των πιο δυναμικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας από τον τουρισμό, τις κατασκευές, τις τράπεζες, το εμπόριο, τη βιομηχανία, τη ναυτιλία, την ενέργεια, την τεχνολογία, τις εξαγωγές, και διερεύνησαν πιθανές προοπτικές συνεργασίας.

Συζητήθηκαν σημαντικοί πυλώνες για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας όπως είναι η ναυτιλία (εισηγητής ο Δρ. Χαράλαμπος Ζιώγας – MFS Shipping Management), τα private equities (εισήγηση έκανε ο Μιχάλης Μαδιάνος – Global Finance), οι εξαγωγές (εισηγητές ο Άρης Κεφαλογιάννης – Gaia και ο Μιχάλης Παγίδας – ΕΑΣΕ), η ανάπτυξη του real estate και ο τουρισμός (εισηγητές ο Γιώργος Βερνίκος – Vernicos Yachts και ο Άρης Καρυτινός – Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος), η τεχνολογία και η καινοτομία (εισηγητές ο Καθηγητής Βασίλης Μακιός – Corallia και ο Χρήστος Τσάγκος – Σωματείο Επιχειρηματικότητα Νέων). Στη συζήτηση, που συντόνισε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, συμμετείχαν ενεργά περίπου 50 καταξιωμένοι επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διοργανωτές του 1ου Greek Power Summit είναι η διεθνής εταιρεία συμβούλων International Advantage Corporation, που ιδρύθηκε το 1993 στις ΗΠΑ και η Honeystone Ltd που από το 2007 εκδίδει το περιοδικό Greek Rich List.

Για περισσότερες πληροφορίες για το 1ο Greek Power Summit επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.greekpowersummit.com.