Τον επικαιροποιημένο οδηγό εργασιακών δικαιωμάτων έδωσε στη δημοσιότητα σε ηλεκτρονική μορφή η ΓΣΕΕ μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να καλυφθούν βασικές ανάγκες πληροφόρησης των εργαζομένων για διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, «που αρκετές φορές καταστρατηγούνται σε πλειάδα εργασιακών χώρων».

Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο, που απλουστευμένα και χωρίς κουραστικές παραπομπές σε διατάξεις νόμων, περιγράφει με συντομία επιλεγμένες διατάξεις βασικών εργασιακών δικαιωμάτων. «Τα τελευταία χρόνια, έχουν συντελεστεί σημαντικές αλλαγές στο ατομικό εργατικό δίκαιο, γι’ αυτό προχωρήσαμε σε μία νέα έκδοση που εμπεριέχει σχεδόν όλες τις νέες εργασιακές ρυθμίσεις, προκειμένου να φτάσει αυτός ο οδηγός, αν είναι δυνατόν στην έντυπη και ηλεκτρονική μορφή του, σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, σε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς, αλλά και στις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να είναι σε όλους γνωστά τα δικαιώματα, αλλά και οι υποχρεώσεις της κάθε πλευράς.

Επίσης, έχουμε δημιουργήσει ειδικά QR CODE, ώστε οι εργαζόμενοι να συνδέονται άμεσα με τις online εφαρμογές, που πλέον αποτελούν ισχυρά διαπραγματευτικά εργαλεία γνώσης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους». Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Το ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ με την αναβαθμισμένη πλέον ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης ερωτημάτων και καταγγελιών, την ενημερωτική ιστοσελίδα με τις ιδιαίτερα χρηστικές online εφαρμογές, το κωδικοποιημένο ηλεκτρονικό αλφαβητικό ευρετήριο με απλουστευμένη όλη την εργατική νομοθεσία, την app εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (Android & Ios) και με το Digital Office που έχει εγκατασταθεί για τη διασφάλιση απομακρυσμένης λειτουργίας, συνιστά την πιο άρτια οργανωμένη υπηρεσία πληροφόρησης των εργαζομένων της χώρας».