Έκτακτη έρευνα πραγματοποίησε το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, το 81,7% των επιχειρήσεων δήλωσε ότι ο τζίρος του ήταν μειωμένος το προηγούμενο διάστημα σε σχέση με πέρυσι, με τον μέσο όρο της μείωσης να ανέρχεται στο 46%, και το 21,1% ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό το ανθρώπινο δυναμικό του να μειωθεί το επόμενο εξάμηνο, ενώ μόλις το 5% εξέφρασε την πρόθεση να προχωρήσει σε προσλήψεις.

Επιπλέον, το 33,9% εκφράζει φόβο για ενδεχόμενη διακοπή της δραστηριότητας του το επόμενο διάστημα, το 37,2% εξήγησε ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις φορολογικές του υποχρεώσεις και το 33,4% στις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις. Σημειώνεται, τέλος ότι το 55,1% εμφανίζεται λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την στήριξη των επιχειρήσεων, ενώ, με βάση τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα, εκτιμάται ότι μέχρι το τέλους του έτους κινδυνεύουν να χαθούν περίπου 190.000 θέσεις εργασίας.