Σύμφωνα με έρευνα του Guardian, τα τρία πιο χαρούμενα επαγγέλματα στον κόσμο είναι αυτά των μηχανικών, των δασκάλων και των νοσηλευτών.

Τα ευρήματα προήλθαν από εννέα διαφορετικές μελέτες σχετικά με τα επαγγέλματα που φέρνουν την ευτυχία ενώ στη συνέχεια η βρετανική εφημερίδα προχώρησε σε δική της έρευνα, αναζητώντας τα επαγγέλματα που κυριαρχούσαν στη λίστα με τα πιο χαρούμενα της κάθε μελέτης. Οι κομμωτές, οι γεωργοί, οι αισθητικοί αλλά και οι κληρικοί ενώ βρέθηκαν πολύ κοντά, τελικά δεν κατάφεραν να μπουν στη λίστα με τα επαγγέλματα που παρέχουν προσωπική ευτυχία. Εκείνο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι πως δεν υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στον υψηλό μισθό και την ευτυχία, καθώς αποδείχθηκε πως οι προσωπικοί βοηθοί, οι εργάτες και οι κηπουροί μπόρεσαν να ενσωματωθούν με μεγάλη ευκολία στη λίστα της επαγγελματικής ευτυχίας.

Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα και μιλώντας με τους ανθρώπους πίσω από τα πιο χαρούμενα επαγγέλματα, η έρευνα αναζήτησε τους παράγοντες που τους κάνουν πιο χαρούμενους. Για τον μηχανικό που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μετράει πολύ η ικανότητα να προσφέρει λύσεις στα βιομηχανικά προβλήματα, ισορροπώντας με επιτυχία ανάμεσα στον επαγγελματισμό και στο χόμπι. Η δυνατότητα να εξασκείται σε νέα πράγματα σε καθημερινή βάση, οι προκλήσεις, το ομαδικό πνεύμα και η προσοχή σε κάθε τεχνική λεπτομέρεια είναι στοιχεία που αναζωογονούν το επάγγελμά του.

Αντίστοιχα, ο δάσκαλος πλημμυρίζει από χαρά, παρατηρώντας τους μαθητές του να εξελίσσονται και να οδηγούνται στη μάθηση, ενώ η σχολική εκπαίδευση θεωρείται από κάποιους δασκάλους ότι δίνει τη δυνατότητα να αλλάξει η κοινωνία προς το καλύτερο. Τέλος, η χαρά στο επάγγελμα της νοσοκόμας και του γιατρού απορρέει από τη βελτίωση που παρατηρείται στη ζωή του ασθενή. Το γεγονός ότι έχεις ασκήσει θετική επίδραση σε έναν μη υγιή άνθρωπο δίνει από μόνο του, προσωπική και επαγγελματική ευχαρίστηση. Οι γιατροί για παράδειγμα, θεωρούν ότι το επάγγελμά τους δεν είναι ποτέ ανιαρό και πως η κάθε μέρα έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει.