Προβλέψεις, προβληματισμοί και προκλήσεις για το εργασιακό μέλλον της Eυρώπης παρουσιάστηκαν στο συνέδριο «Let’s make europe a great place to work» με την καθοδήγηση ενός μάγου.

Στις 14 Ιουνίου διεξήχθη στην Αθήνα το Ευρωπαϊκό συνέδριο του Great Place to Work® καθώς και οι βραβεύσεις των 125 καλύτερων εταιρειών της Ευρώπης αναφορικά με το εργασιακό τους περιβάλλον.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη συμμετοχή 500 στελεχών από τις καλύτερες εταιρείες και από τις 19 Ευρωπαϊκές χώρες όπου έχει παρουσία το Great Place to Work.

Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο με τίτλο «Let’s make Europe a Great Place to Work» συγκέντρωσε διακεκριμένους ανθρώπους του Ακαδημαϊκού και του Επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίοι μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες την οπτική τους σχετικά με το εργασιακό μέλλον της Ευρώπης, τις προβλέψεις τους, τους προβληματισμούς τους, τις εμπειρίες τους και τις προκλήσεις που όλοι καλούνται ή θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Η μεταδοτικότητα και η ζωντάνια των ομιλητών, τα καίρια και ενδιαφέροντα θέματα που συζητήθηκαν, η συνοχή των «υπό εξέταση» θεμάτων, συνυφασμένη με την απαιτούμενη διαφορετικότητά τους, συνέβαλαν στη δημιουργία ενός εξαιρετικού Ευρωπαϊκού Συνεδρίου, σύμφωνα με τα λεγόμενα των συμμετεχόντων που είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν και αποτέλεσαν την κινητήριο δύναμη για περαιτέρω σκέψη και αναζήτηση.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου, Πρύτανης του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece, καθώς και ο Χαρίδημος Τσούκας, Καθηγητής «Strategic Management» του Πανεπιστημίου της Κύπρου.

Ιδιαίτερη και επιτυχημένη υπήρξε η πρωτοβουλία των διοργανωτών να αξιοποιήσουν τον «μάγο», Henrik Silver, ως παρουσιαστή του συνεδρίου, ο οποίος μεταξύ των παρουσιάσεων των ομιλητών πραγματοποίησε τα ολιγόλεπτα «μαγικά του» κρατώντας υψηλά την ενέργεια και το ενδιαφέρον του ακροατηρίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση Βράβευσης των εταιρειών που διακρίθηκαν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι εταιρείες που διακρίθηκαν είναι σε αριθμό 125 και χωρίζονται σε 4 κατηγορίες, (μικρές, μεσαίες, μεγάλες και πολυεθνικές) ενώ χορηγήθηκαν και 3 ειδικά βραβεία σε ισάριθμες εταιρείες με τα χαρακτηριστικά: «Better for Business», «Better for People», «Better for All».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και ενθουσιασμού αφού υψηλόβαθμα στελέχη από κάθε σημείο της Ευρώπης είχαν συγκεντρωθεί, για να γιορτάσουν το γεγονός ότι οι εταιρείες για τις οποίες εργάζονται διακρίνονται μεταξύ των καλυτέρων της Ηπείρου μας.

Το Great Place to Work® Hellas και ο Γενικός του Διευθυντής, Δημήτρης Γκανούδης, οι οποίοι είχαν αναλάβει τον συντονισμό και τη διοργάνωση των εκδηλώσεων επέλεξαν την ελιά σαν το βασικό θεματικό χαρακτηριστικό των event. H ελιά, σαν σύμβολο επιτυχίας, ειρήνης, ευημερίας, βράβευσης αλλά και ελληνικότητας ήταν παρούσα στα σκηνικά, στα βραβεία ακόμα και πάνω στη σκηνή με την παρουσία ενός ολοζώντανου δένδρου.

Η διάχυτη παρουσία του Ελληνικού στοιχείου δεν άφησε ασυγκίνητους τους παρευρισκόμενους, αποσπώντας τα πιο θετικά τους σχόλια. Ένα εξαιρετικό ευρωπαϊκό event με ένα μοναδικό ελληνικό touch. Η live μπάντα που υπήρχε στον χώρο, πλαισίωνε κάθε στιγμή της εκδήλωσης, είτε με τους ήχους της jazz και με ένα σαξόφωνο στην αρχή της βραδιάς, είτε με τους ήχους του μπουζουκιού και γνωστών ελληνικών τραγουδιών που ήταν αρκετά για να ξεσηκώσουν αυθόρμητα τους ξένους επισκέπτες στο άκουσμά τους και να προσθέσουν μια ιδιαίτερη νότα στην εορταστική ατμόσφαιρα της βραδιάς. Το ευχάριστο και γιορτινό κλίμα της εκδήλωσης απογείωσε η παρουσιάστρια της βραδιάς, Ευτυχία Φράγκου, με τη θετική της ενέργεια και τον επαγγελματισμό της.