Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, στον πολυχώρο Αθηναΐς, η τελετή απονομής των Health & Safety Awards 2016. Η αγορά επικρότησε ηχηρά τις καλύτερες πρακτικές για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Η διοργάνωση των Health & Safety Awards επιβραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν πάνω από 200 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς.

Ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Αντώνης Χριστοδούλου, ανοίγοντας την τελετή απονομής, τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και ανάπτυξης των θεμάτων ΥΑΕ και πολλαπλές αναδυόμενες προκλήσεις και ευκαιρίες. Η κρίση είναι πάντα και πρόκληση προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχει δε ανάγκη για ενημέρωση και ενίσχυση της επικοινωνίας της ΥΑΕ και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες που εστιάζουν σε δραστηριότητες ενημέρωσης, προβολής και επιβράβευσης σχετικών προσπαθειών. Η διοργάνωση των Health & Safety Awards, τόνισε ο Αντώνης Χριστοδούλου, συμβάλλει καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Βραβεία και τιμητικές διακρίσεις
Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της βραδιάς υπήρξε η απονομή των Τιμητικών Βραβείων προς τους Δημήτρη Πολίτη και Αλέξανδρο Σκιαδά, για την καθοριστική συμβολή τους στη δημιουργία του ΕΛ.ΙΝ.ΥΑ.Ε. Στα βραβεία συμμετείχαν επιχειρήσεις από ένα ευρύ επιχειρηματικό φάσμα. Στην πρώτη Ενότητα, που απευθυνόταν σε εταιρείες, φορείς και οργανισμούς, αναδείχθηκαν σε Winners στον κλάδο τους οι: ΑΚΤΩΡ, VODAFONE – PANAFON, Coral, ΛΑΡΣΙΝΟΣ, Αλουμίνιον της Ελλάδος, Thrace Plastics Pack, Specifar και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

Στη δεύτερη ενότητα που βραβεύθηκαν Δραστηριότητες, στις διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: OTE, SCHNEIDER ELECTRIC, Αλουμίνιον της Ελλάδος, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, KLEEMANN HELLAS, 3M HELLAS, CORAL GAS, Johnson & Johnson, ΑΚΤΩΡ – Εργοστάσιο εμπλουτισμού σκουριές Χαλκιδικής, ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι στον πίνακα που ακολουθεί στην Β’ ενότητα έχουν συμπεριληφθεί οι νικητές των Gold βραβείων.

Χορηγός των βραβείων ήταν η εταιρεία GEP και Υποστηρικτές η Ergonomia και η ΔΕΠΑ.

Αναλυτικά οι εταιρείες που βραβεύθηκαν, καθώς και φωτογραφικό υλικό από την τελετή απονομής, θα βρείτε στο site των βραβείων www.hsawards.gr.