Τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη βιώσιμη ανάπτυξη βράβευσε, για πέμπτη συνεχή χρονιά, ο θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στο Μουσείο Μπενάκη από την BOUSSIAS, υπό την παραγωγή της Paturn Communications & Consulting, με την αιγίδα του ΣΕΒ και ευρεία θεσμική τιμητική στήριξη. Οι νικητές των φετινών βραβείων, όπως παρουσιάστηκαν από τη δημοσιογράφο Έλενα Παπαδημητρίου, ξεχώρισαν στις Ενότητες Βράβευσης «Αριστεία στη Συνεργασία», «Πρότυπο Επένδυσης», «Εργαζόμενοι», «Βιώσιμη Ανάπτυξη», «Αριστεία στην Επικοινωνία», «Τεχνολογία για το Κοινό Καλό», «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα», «ΜΚΟ της Χρονιάς», «Ομάδα CSR της Χρονιάς» καθώς και στις δύο νέες κατηγορίες «Υπεύθυνες επιχειρήσεις & SDGs» και «Υπεύθυνη ηγεσία».

Την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων ανέλαβε 30μελής κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους θεσμικών φορέων, καθηγητές και εμπειρογνώμονες του κλάδου. Ο Πρόεδρος της επιτροπής, Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιώργος Βερνίκος, τόνισε τα εξής: «Η πίστη μας στην ιδιωτική οικονομία και στην μακροημέρευση της επιχειρηματικότητας, μας κάνει να αισιοδοξούμε για την επίτευξη της μείωσης των ανισοτήτων, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της κοινωνίας. Η υπευθυνότητα λοιπόν των επιχειρήσεων δεν πρέπει να είναι προσχηματική, αλλά σταθερή και ουσιαστική».

Σημαντική στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η τιμητική βράβευση δύο σημαντικών γυναικείων προσωπικοτήτων, στο πρόσωπο των οποίων αναγνωρίζεται η δύναμη της εμπνευσμένης ηγεσίας και της διορατικότητας για την θετική αλλαγή. Συγκεκριμένα, τιμητικά βραβεία έλαβαν η Σοφία Οικονομάκου για την δημιουργία του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, καθώς και η Μαρίνα Λύδα Κουταρέλλη, δημιουργός και διοργανώτρια της διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης Spetses Mini Marathon.

Τον τίτλο του CSR Corporate Brand της Χρονιάς κατέκτησε η Vodafone, ενώ η Μαντώ Πατσαούρα του kariera.gr αναδείχθηκε Νέα Ηγέτιδα. Στους μεγάλους νικητές της βραδιάς συγκαταλέγονται AXA Ασφαλιστική και Ελληνικός Χρυσός, που ακολουθούν την Vodafone σε πλήθος βραβείων, ενώ η Allianz Ελλάδος, σε συνεργασία με τη Wise Greece, αναδείχθηκε Ομάδα CSR της Χρονιάς. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι τη διοργάνωση χαιρέτισε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ τα βραβεία που απονεμήθηκαν στους νικητές φιλοτεχνήθηκαν από τα παιδιά από το Επίκεντρο της ActionAid Hellas.