Άλλη μια σημαντική διάκριση για το Heriot Watt University του Εδιμβούργου (HWU). Η εφημερίδα Sunday Times έρχεται να επικυρώσει τα επιτεύγματα και να προσδώσει ακόμα μεγαλύτερο κύρος στο κορυφαίο Σκωτσέζικο Πανεπιστήμιο από την «Αθήνα του Βορρά», την πρωτεύουσα Εδιμβούργο.

Σύμφωνα με το Sunday Times University Guide το HWU βραβεύθηκε ως το καλύτερο «Σκωτσέζικο Πανεπιστήμιο της Χρονιάς 2011/12». Μάλιστα ένα κρίσιμο από τα κριτήρια για την αξιολόγηση ήταν και το ποσοστό ταχείας απορρόφησης των αποφοίτων του από την αγορά εργασίας.

Το στοιχείο αυτό, της υψηλής απορροφητικότητας, αποκτά ιδιαίτερη αξία εάν μάλιστα λάβουμε υπόψη την αυξημένη κινητικότητα που παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο για αναζήτηση καλής εργασίας. Αποδεικνύεται και στην πράξη ότι η απόκτηση ενός σοβαρού και με διεθνή αναγνώριση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών αποτελεί για τις επιχειρήσεις ένα εξαιρετικά σημαντικό κριτήριο επιλογής υποψηφίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση και την αντίστοιχη αξιολόγηση των έγκυρων Financial Times, το ΜΒΑ του Edinburgh Business School που είναι η Μεταπτυχιακή Σχολή Διοίκησης του HWU, διατηρεί τα τελευταία 4 χρόνια τον τίτλο του δημοφιλέστερου και πιο περιζήτητου ΜΒΑ παγκοσμίως. Σύμφωνα δε με το έγκριτο περιοδικό Fortune, το 40% των πιο επιτυχημένων επιχειρήσεων στον κόσμο έχουν στο δυναμικό τους αποφοίτους του συγκεκριμένου προγράμματος (Fortune 500).

Το HWU συνεργάζεται τα τελευταία 8 χρόνια με το CeMS (Centre of European Management Studies συμβάλλοντας στην προσέλκυση και εξυπηρέτηση των σπουδαστών των μεταπτυχιακών προγραμμάτων με τη μορφή της ευέλικτης εμπλουτισμένης μάθησης απ’ όπου κι αν βρίσκεται ο σπουδαστής με πλήρη προσαρμογή στις εκάστοτε προσωπικές του συνθήκες μέσα από παγκόσμιες τάξεις  που παρέχουν και ανάλογες δυνατότητες και δικτύωση. Σημειωτέο ότι τα δίδακτρα για τους σπουδαστές αυτούς είναι 38% φθηνότερα απ’ ότι για τα ίδια προγράμματα στη Μεγ. Βρετανία.

Για πληροφορίες για την επόμενη έναρξη Οκτωβρίου των προγραμμάτων του Heriot Watt University θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη στις 20/9 και στην Αθήνα στις 29/9. Επικοινωνία: www.cems.gr.