Το Heriot Watt University Εδιμβούργου (HWU) επελέγη πρόσφατα για τη δημιουργία ενός εντελώς νέου campus στη Μαλαισία, που αποτελεί μία από τις γρηγορότερα αναπτυσσόμενες οικονομίες παγκοσμίως. Το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται σε περίπου 24 εκατομμύρια €.

Το Πανεπιστήμιο ήταν ο μεγάλος νικητής στο διεθνή διαγωνισμό της Κυβέρνησης της Μαλαισίας σε σύμπραξη με μεγάλη εταιρεία διαχείρισης και ανάπτυξης ακίνητης περιουσίας, η οποία και θα αναλάβει το έργο.

Το βραβείο αυτό αποτελεί άλλη μια σημαντική αναγνώριση της διεθνούς φήμης που έχει αποκτήσει το HWU που ανακηρύχθηκε επίσης ως το Κορυφαίο Σκωτσέζικο Πανεπιστήμιο της Χρονιάς 2011/12 (Sunday Times University Guide). Το νέο campus θα δώσει την ευκαιρία σε πάνω από 4.000 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές να σπουδάσουν πάνω σε μία ευρεία γκάμα θεμάτων στον τομέα των επιστημών, της μηχανολογίας, των επιχειρήσεων, των μαθηματικών και του σχεδίου και να αποκτήσουν ένα αναγνωρισμένο πτυχίο από ένα διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο.

Το HWU συνεργάζεται τα τελευταία 8 χρόνια με το CeMS (Centre of European Management Studies) συμβάλλοντας στην προσέλκυση και εξυπηρέτηση των σπουδαστών των μεταπτυχιακών προγραμμάτων με τη μορφή της ευέλικτης εμπλουτισμένης μάθησης, με πλήρη προσαρμογή στις εκάστοτε προσωπικές του συνθήκες μέσα από παγκόσμιες τάξεις που παρέχουν και ανάλογες δυνατότητες για δικτύωση.

Σημειωτέο ότι τα δίδακτρα για τους σπουδαστές αυτούς είναι μέχρι και 48% φθηνότερα απ’ ότι για τα ίδια προγράμματα στη Μεγ. Βρετανία, πέρα από τα οφέλη απαλλαγής από ταξίδια, απουσίες, έξοδα και ταλαιπωρία.

Πληροφορίες: www.cems.gr.