Η Hennes & Mauritz (H&M), η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων παγκοσμίως, ανακοίνωσε ένα σχέδιο για να ξεκινήσει να πληρώνει «δίκαιους μισθούς» στους περίπου 850.000 εργαζόμενους στα εργοστάσια παραγωγής της ως το 2018, επισημαίνοντας ότι οι κυβερνήσεις των κρατών όπου βρίσκονται τα εργοστάσια αυτά δρουν πολύ αργά.

«Πιστεύουμε ότι η εξέλιξη των μισθών, την οποία προωθούν κάποιες κυβερνήσεις, παίρνει πολύ χρόνο, οπότε θέλουμε να αναλάβουμε περαιτέρω δράση και να ενθαρρύνουμε όλη τη βιομηχανία να μας ακολουθήσει», ανέφερε η H&M σε ανακοίνωση στον ιστότοπό της. Επίσης ανέφερε ότι θα υποστηρίξει τους ιδιοκτήτες εργοστασίων ώστε να προχωρήσουν σε αναμόρφωση των μισθών προκειμένου αυτοί να γίνουν πιο δίκαιοι, αρχικά σε δύο εργοστάσια στο Μπανγκλαντές και σε ένα στην Καμπότζη το 2014.
 
Στη συνέχεια θα επεκτείνει το μοντέλο αυτό στα 750 εργοστάσια με τα οποία συνεργάζεται ως το 2018. Η εταιρεία επιθυμεί να γίνονται ετησίως διαπραγματεύσεις για τους μισθούς και αυτές να τελούν υπό την εποπτεία δημοκρατικά εκλεγμένων εργατικών συνδικάτων ή εκπροσώπων των εργαζομένων.