Τις ιδανικές συνθήκες εργασίας εξετάζει μία νέα έρευνα της Currys, με δείγμα πάνω από 1000 εργαζόμενους γραφείου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με αυτήν, το 58% των εργαζομένων εκφράζει δυσαρέσκεια για τα επίπεδα παραγωγικότητάς του.

Η έρευνα μάλιστα αναφέρει μία σειρά από παράγοντες που συντελούν στα μειωμένα επίπεδα συγκέντρωσης, με την κορυφή στη λίστα να καταλαμβάνουν οι ομιλητικοί συνάδελφοι (23%). Στη δεύτερη θέση κατατάχθηκαν τα προβλήματα σύνδεσης με το ίντερνετ(22%), ενώ ακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα (21%), τα πολλά mail (20%), τα πολλά meetings (19%) και οι πολλές κλήσεις (18%).

Επιπρόσθετα, βάσει της έρευνας, το 38% των συμμετεχόντων εκφράζει την προτίμησή του στην υβριδική εργασία, με ένα 27% να υποστηρίζει την εξ αποστάσεως εργασία και το 20% να επιλέγει το γραφείο ως το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

Τέλος, ως προς τον ιδανικό εργασιακό χώρο για την αύξηση της παραγωγικότητας, το 31% των εργαζομένων εξήρε τη σημασία της ησυχίας, με το 27% να επιλέγει το τακτοποιημένο γραφείο, το 25% τον φυσικό φωτισμό και το 23% τον καθαρό αέρα, ενώ το ίδιο ποσοστό (23%) σημειώνει και την καλή παρέα/καλούς συναδέλφους.