Θες να πας την καριέρα σου στην επόμενη πίστα αλλά κάτι σε κρατάει πίσω και δεν γνωρίζεις ακριβώς τι; Διάβασε αυτό το βιβλίο και κλείσε συνάντηση με έναν coach.

Γράφει η Βαρβάρα Ασημακοπούλου, βραβευμένη και με διεθνή αναγνώριση εκπαιδεύτρια coaches και coaches ηγετών.

Ο ελληνικός τίτλος του βιβλίου θα μπορούσε να είναι: «Όταν αποφασίσουν οι γυναίκες τι ρόλο θέλουν να έχουν σε αυτή τη ζωή, η κοινωνία θα αλλάξει». Το βιβλίο αυτό γράφτηκε από ένα καταπληκτικό δίδυμο. Τη Sally Helgesen, διεθνή Guru γυναικείας ηγεσίας και τον Marshall Goldsmith, τον κορυφαίο Executive Coach και νούμερο 1 στοχαστή ηγεσίας.
Το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμο. Είναι αυτό ακριβώς που έλειπε για να συμπληρωθεί ο καμβάς της γυναικείας δυναμικής και προοπτικής.

Στο εν λόγω βιβλίο αναλύονται τα 12 εμπόδια που κρατούν συνήθως τις γυναίκες στο σκοτάδι ή σε δεύτερο ρόλο και δεν τις αφήνουν να βγουν στο φως που τους αναλογεί. Εμπόδια όπως η υπερεκτίμηση της εξειδίκευσης, ο «έρωτας» για την τελειότητα, η υποτίμηση των επιτευγμάτων, οι αναξιοποίητες σχέσεις, η έλλειψη συμμαχιών κ.ά. Εμείς οι γυναίκες στα περισσότερα θα αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας είτε στο παρελθόν είτε σήμερα και οι άντρες θα αναρωτηθούν το τι μπορούν οι ίδιοι να κάνουν για να δημιουργηθεί μια υγιής, παραγωγική και αμοιβαία επωφελής συνεργασία σε κάθε περιβάλλον.

Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε έναν εμψυχωτικό κατάλογο με το τι χρειάζεται να κάνουν οι γυναίκες για να διατηρήσουν τον πήχη ψηλά, αλλά και να τον υπερπηδήσουν, φτάνοντας πρώτες στο τέρμα. Η κάθε γυναίκα με τη μοναδική της ταυτότητα μπορεί στη συνέχεια να αξιοποιήσει το αποκαλυπτικό μότο του Marshall: «αυτό που σε έφερε εδώ σήμερα δεν θα σε πάει σίγουρα εκεί που θες και σου αξίζει να πας στο μέλλον».