Σε εξαιρετικά εορταστική και Χριστουγεννιάτικη ατµόσφαιρα πραγµατοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Δεκεµβρίου, στο Athenaeum InterContinental, η δεύτερη τελετή απονοµής των HR Awards.

Περισσότερα από 300 υψηλόβαθµα στελέχη επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους, εκπρόσωποι Υπουργείων, Φορέων, Ινστιτούτων, Πανεπιστηµίων καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονοµής, επικροτώντας τις καλύτερες ανθρωποκεντρικές πρακτικές. Τα HR Awards διοργανώθηκαν για δεύτερη φορά, από το περιοδικό HR Professional και τη BOUSSIAS, µε στόχο να «φωτίσουν» και να αναδείξουν τις πρωτοβουλίες, τις πρακτικές και τις πολιτικές της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναµικού. Συνολικά διακρίθηκαν 34 εταιρείες από ένα ευρύ φάσµα επιχειρηµατικής δραστηριότητας και ΜΚΟ. Πιο συγκεκριµένα, το Χρυσό Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: Nestl Ελλάς, ΑΒ Βασιλόπουλος, Όµιλος Εταιρειών ΟΤΕ, Summit & AbbVie Hellas, Avis, Ελαΐς – Unilever Hellas, IRI, Public, Accenture, Global Shapers Athens Hub και Τράπεζα Πειραιώς.

Ιδιαίτερη τιµή για τη διοργάνωση αποτέλεσε η live παρουσία του Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής, Richard Boyatzis, ο οποίος στο χαιρετισµό του κατά την έναρξη της Τελετής Απονοµής ανέφερε µεταξύ άλλων: «Σήµερα είναι µία σηµαντική βραδιά, καθώς µέσω των HR Awards, δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθεί η σηµασία του σπουδαιότερου κεφαλαίου των επιχειρήσεων». Οι άνθρωποι αποτελούν αναµφισβήτητα την κινητήριο δύναµη των οργανισµών, όµως χωρίς την ενεργοποίησή τους, τη συνεχή ανάπτυξή τους και την απαραίτητη έµπνευση, οι εταιρείες δεν διαθέτουν απολύτως τίποτα, όπως χαρακτηριστικά υπογράµµισε ο ίδιος. «Ο ενθουσιασµός που διέκρινα σε όλες τις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν και το υψηλό επίπεδο των έργων είναι ενδεικτικά της αξιόλογης δουλειάς που πραγµατοποιείται από την ελληνική κοινότητα του HR. Απόψε, βρισκόµαστε εδώ για να αναδείξουµε τις εταιρείες εκείνες που επιτελούν εξαιρετικό έργο!».

Τα βραβεία απένειµαν στους νικητές της βραδιάς ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής καθώς και o Χρήστος Γιατράς, Sales Manager του Μεγάλου Χορηγού των Βραβείων, Epsilon HR.

Κριτική Επιτροπή
Η αξιολόγηση πραγµατοποιήθηκε από έγκριτη Κριτική Επιτροπή στην οποία συµµετείχαν οι:

 • Richard E. Boyatzis, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Καθηγητής Organizational Behavior, Psychology και Cognitive Science στο Case Western Reserve University και Καθηγητής στο τµήµα People / Organizations του ESADE
 • Gilles Gambade, Πρόεδρος του Hellenic Coaching Association/EMCC Greece
 • Αναστασία Π. Rush, Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήµατος του Διεθνούς Employee Assistance Professionals Association – EAPA Int.
 • Κωνσταντίνος Αγραπιδάς, Διευθυντής Αµοιβής της Εργασίας, Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
 • Μαρία Βακόλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναµικού, Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών
 • Αντώνης Γκορτζής, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηµατικής Ηθικής (EBEN)
 • Δρ. Διονύσης Διονυσίου, Επίκουρος Καθηγητής Οργάνωσης και Διοίκησης, Ακαδηµαϊκός Διευθυντής MSc. in Strategic HRM, ALBA Graduate Business School at The American College of Greece
 • Ολυµπία Καµινιώτη, Διευθύντρια Ανάλυσης Αγοράς Εργασίας και Εργασιακών Σχέσεων στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας & Ανθρώπινου Δυναµικού (ΕΙΕΑΔ)
 • Αλέξανδρος Κοµίνης, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ)
 • Κωνσταντίνος Κρεµαλής, Οµ. Καθηγητής Πανεπιστηµίου Αθηνών & Δικηγόρος Αρείου Πάγου, Ειδικευµένος σε θέµατα Εργατικού Δικαίου, Κοινωνικού Δικαίου, Ασφαλιστικού Δικαίου και Δικαίου της Υγείας
 • Μαρίκα Λάµπρου, Μέλος ΔΣ της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ)
 • Νάνσυ Μαλλέρου, Πρόεδρος του International Coach Federation (ICF) Greek Chapter
 • Άννα Μαµαλάκη, Γραµµατέας Διοικητικού Συµβουλίου του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ
 • Θεόδωρος Τόλλης, Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Εταιρειών Απασχόλησης (ΕΝΙΔΕΑ).

Κριτήρια
Η Επιτροπή εξέτασε τα αναλυτικά στοιχεία και την τεκµηρίωση που κατέθεσαν οι συµµετέχουσες εταιρείες και αποφάσισε µε γνώµονα παραµέτρους όπως: η συµβολή της ενέργειας σε σχέση µε τις επιχειρηµατικές ανάγκες του οργανισµού, η συµβολή του προγράµµατος σε σχέση µε τις ανάγκες των εργαζοµένων και τη βελτιστοποίηση της εργασιακής τους καθηµερινότητας, o σχεδιασµός, η µεθοδολογία και ο τρόπος υλοποίησης του προγράµµατος, η καινοτοµία της ενέργειας καθώς και τα ποιοτικά και ποσοτικά αποτελέσµατα της δράσης. Σηµειώνεται ότι Χρυσό Βραβείο απονεµήθηκε σε όσες υποψηφιότητες έλαβαν µέσο όρο από 8.0 και πάνω και ήταν πρώτες στην κατηγορία τους.

Υποστηρικτές των HR Awards 2016
Μεγάλος Χορηγός των HR Awards 2016 ήταν η Epsilon HR και Υποστηρικτές η Aon και η careernet.gr. Τα βραβεία διεξήχθησαν µε την υποστήριξη των ακόλουθων Φορέων, Ινστιτούτων και Πανεπιστηµίων: Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναµικού (ΕΙΕΑΔ), Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ), Ένωση Ιδιωτικών Εταιρειών Απασχόλησης (ΕΝΙΔΕΑ), Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών (ΟΠΑ), ΣΕΒ- ΙΒΕΠΕ, ALBA Graduate Business School at the American College of Greece, Ελληνικό Παράρτηµα Employee Assistance Professionals Association (ΕΑΡ Int.), Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηµατικής Ηθικής (EBEN.GR), Hellenic Coaching Association/EMCC Greece και International Coach Federation (ICF).