Σε μια τελετή, διαφορετική από τις προηγούμενες λόγω των αντικειμενικών συνθηκών, αλλά με κυρίαρχα τα ίδια συναισθήματα χαράς και υπερηφάνειας, απονεμήθηκαν στις 14 Οκτωβρίου, τα βραβεία για τις βέλτιστες πρωτοβουλίες, τις στρατηγικές και τις πολιτικές με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Tα HR Awards έρχονται και φέτος να μας υπενθυμίσουν ότι το ανθρώπινο δυναμικό είναι η καρδιά και το μυαλό κάθε οργανισμού, εξού και θα πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται όλες εκείνες οι εταιρικές πρακτικές που οδηγούν τους εργαζομένους σε εργασιακή ικανοποίηση, δέσμευση και υψηλή απόδοση. Ειδικά φέτος, με την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζήσαμε λόγω της πανδημίας και τη νέα κατηγορία βραβείων Covid-19 Response Actions, αναδείχτηκε ακόμα περισσότερο ο στρατηγικός ρόλος των τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού. Ως κριτική επιτροπή είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τη μεγάλη προσπάθεια των εταιρειών να διαχειριστούν αυτή την πρωτοφανή κρίση και μέσα από καινοτόμες δράσεις και πρακτικές να δημιουργήσουν μία όσο το δυνατόν πιο ασφαλή και αποδοτική νέα εργασιακή πραγματικότητα. Συγχαρητήρια σε όλες τις εταιρείες που βραβεύτηκαν και καλή δύναμη για τη συνέχεια!

Δήμητρα Ιορδάνογλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Οργάνωσης και Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Τα HR Awards είναι ένας χρήσιμος, για όλα τα κοινά, θεσμός στον οποίο συμμετέχω ανελλιπώς από τη δημιουργία του. Η ελληνική αγορά εργασίας χρειάζεται να κάνει άλματα ώστε να γίνει αποτελεσματικότερη στη λειτουργία της προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών. Ο συγκεκριμένος θεσμός εύχομαι να συνεχίσει να εξελίσσεται ως διαδικασία, να διαδίδεται, να προσελκύει και μικρότερες εταιρείες και να εμπλουτίζεται σε περιεχόμενο και υλικό. Οι εταιρείες, βέβαια, για να εξελίσσονται χρειάζεται να μετρούν με συστηματικότητα και θάρρος τα αποτελέσματα των δράσεων τους, οι οποίες έτσι κι αλλιώς είναι αξιόλογες. Ό,τι είναι σημαντικό το μετράμε!

Βενετία Κουσία, Γενική Διευθύντρια Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, CompeteGR

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή συμμετείχα στην κριτική επιτροπή των HR AWARDS 2020. Το έργο ήταν γεμάτο προκλήσεις, καθώς όλες οι συμμετοχές ήταν εξαιρετικές.
Φέτος, στις ιδιαίτερες συνθήκες βράβευσης, θα ήθελα πραγματικά να συγχαρώ όλες τις εταιρείες για τη συμμετοχή τους, αλλά και την ευελιξία να προσαρμοσθούν στη νέα πραγματικότητα. Η ανθρωποκεντρική προσέγγιση είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Η καινοτομία, η ευελιξία, η αυθεντικότητα και η αριστεία είναι αξίες αναγκαίες για την μετάβαση στην νέα εποχή. Συγχαρητήρια σε όλους όσους βραβεύτηκαν. Επίκεντρο ο άνθρωπος, το σημαντικότερο κεφάλαιο σε μια επιχείρηση.

Κωνσταντία Πάλλα, Πρόεδρος, ICF Greece

Το HR τμήμα είναι ο καθρέπτης μιας εταιρείας

Αντώνης Γκορτζής,Πρόεδρος Δικτύου Επιχειρηματικής Ηθικής, Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής (EBEN)

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, ο ΣΕΒ στηρίζει τον θεσμό των HR Awards 2020 που διοργανώνεται από τη Boussias Communications, θέτοντάς τον υπό την αιγίδα του. Αποδεικνύει έμπρακτα ότι οι καινοτόμες πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων αξίζουν της προσοχής μας, της μεταλαμπάδευσης ευρύτερα στην επιχειρηματική κοινότητα και, φυσικά, της βράβευσής τους ως ύστατη μορφή αναγνώρισης. Ελπίζουμε οι συνθήκες στο μέλλον να μας επιτρέψουν σύντομα να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να επιβραβεύσουμε τα βέλτιστα εταιρικά παραδείγματα στο πεδίο του ανθρώπινου δυναμικού από κοντά. Θερμά συγχαρητήρια στις επιχειρήσεις που διέπρεψαν σε όλες τις κατηγορίες.

Κατερίνα Δασκαλάκη, Senior Advisor, Τομέας Απασχόλησης και Αγοράς Εργασίας, ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών)

 

Κατηγορία: Excellence in Leadership Development (Πάνω από 100)
Ενότητα: Learning & Development

INTRASOFT International
WeLead – A Leadership Development Academy focusing on Excellence

Η βέλτιστη ηγεσία και η ανάπτυξη των ηγετικών στελεχών αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα για την INTRASOFT International. Για τον λόγο αυτό, η WeLead Leadership Academy στοχεύει στην αριστεία και στη θεμελίωση μιας κοινής κουλτούρας ηγεσίας που αποτελεί το DNA του οργανισμού. Μέσω της ακαδημίας, οι WeLeaders εξοπλίζονται με μία σύγχρονη εργαλειοθήκη διοίκησης και αναπτύσσουν δεξιότητες απαραίτητες για κάθε σύγχρονο ηγέτη. Ταυτόχρονα, όμως, βιώνουν ένα διαφορετικό και ευχάριστο εκπαιδευτικό ταξίδι. Η μάθηση είναι βιωματική έχοντας ως βάση τον κριτικό αναστοχασμό (reflection), ενώ κάθε ενότητα συνδυάζει αρμονικά διαφορετικούς τρόπους μάθησης (blended learning) όπως Face-to-face espresso workshops, Digital Learning (TAOLIN Platform), Live Virtual Webinars και Social Learning. Είμαστε περήφανοι που το WeLead Leadership Academy συνέβαλε ουσιαστικά στη διαμόρφωση μίας ηγετικής ομάδας που έχει κοινό κώδικά επικοινωνίας, λειτουργεί ως community δημιουργώντας ευκαιρίες για συνέργειες ξεπερνώντας τα γεωγραφικά όρια και έχει ως στόχο πράξεις αριστείας.

Lidl Ελλάς
[email protected]
Οι αυξημένες ταχύτητες και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες αποτελούν, πλέον, πραγματικότητα της εποχής και μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τη λειτουργία και την αποδοτικότητα μιας επιχείρησης. Για την Lidl Hellas, «όποιος σταματά να βελτιώνεται, παύει να είναι καλός». Θέλοντας να διατηρεί πάντα έναν ρόλο περισσότερο προ-δραστικό και λιγότερο αντιδραστικό, η ομάδα της Lidl Hellas επιδίωξε να αναβαθμίσει την αποτελεσματικότητα του Μοντέλου Ηγεσίας Πωλήσεων, με σκοπό τη σαφή οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων και των ρόλων, έτσι ώστε να επιτύχει αποδοτικότερες και πιο λιτές διαδικασίες, καθώς και αποτελεσματικότερη ροή στα καταστήματα, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την εικόνα της εταιρείας τόσο ως προς τους εσωτερικούς όσο και ως προς τους εξωτερικούς πελάτες.

Siemens Ελλάδος
Reinforcing Digital Mindset
Στη Siemens ενθαρρύνεται η φιλοσοφία «Own Your Career», εξού και ο κάθε εργαζόμενος είναι υπεύθυνος για το πλάνο δράσεων της ανάπτυξής του. Στο ταξίδι αυτό έχει μαζί του καθοδηγητές, οι οποίοι θα τον βοηθήσουν να εντοπίσει τα κατάλληλα εργαλεία και προγράμματα, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του. Μπορεί η ανάπτυξη να συνδεθεί μόνο με την εκπαίδευση; Η ανάπτυξη επιτυγχάνεται με ενέργειες που υλοποιούνται παράλληλα με την εργασία μας και μέσα από τη συναναστροφή μας με άλλους ανθρώπους. Στη βάση αυτή, στη Siemens όρισαν το εν λόγω πλαίσιο έτσι ώστε να παρέχουν στους ανθρώπους τους όλα αυτά τα χρήσιμα εργαλεία και ιδέες.

Κατηγορία: Effective Use of Coaching – Mentoring (Πάνω από 100)

Agile Actors
Coaching Model-Cultivating and Evolving one professional at a time
Στην Agile Actors έχουν αναπτύξει μια κουλτούρα, η οποία ενθαρρύνει το feedback, τη συνεχή στοχοθέτηση και την ανάπτυξη, καθώς και τον σεβασμό εντός του learning οικοσυστήματος. Τα βραβευμένα μοντέλα διαχείρισης της απόδοσης, από τη σκέψη ως την υλοποίησή τους, έχουν σχεδιαστεί εσωτερικά. Το Agile Actors Coaching Model είναι μία βασική πρακτική μας που επικεντρώνεται στο πολυτιμότερο εφόδιο ενός επαγγελματία, τον εαυτό του. Το εν λόγω μοντέλο ενθαρρύνει και υποστηρίζει τη συνεχή ανάπτυξη των επαγγελματιών τους, μέσω μιας σχέσης συνεργασίας μεταξύ coach και coachee, δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον και παρέχοντας τα εργαλεία τα οποία προάγουν την ανάπτυξη. Τα δύο μοντέλα εξασφαλίζουν τόσο την ανάπτυξη των επαγγελματιών όσο και τη βάση για servant leadership. Οι servant leaders ενδυναμώνουν την ομάδα τους, αλληλεπιδρούν με αυτήν και δημιουργούν το learning culture του οργανισμού.

Κατηγορία: Best Youth Employment Initiative (Έως 100)

Code.Hub
Code.Hub I Code.Learn Academy
Στο πλαίσιο του Code.Learn Academy, δημιουργήθηκε το Academy, το οποίο αποτελεί την εισαγωγή των junior στελεχών στην Kleeman, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανελκυστήρων στην παγκόσμια αγορά. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε ως στόχο να ανοίξει τις πόρτες της σε νέα ταλέντα που θέλουν να ενταχθούν στην αγορά της πληροφορικής. Έτσι, δημιουργήθηκε από κοινού η πρώτη Ακαδημία για το Κιλκίς, ώστε να μπορέσει να μειώσει την τοπική νεανική ανεργία, προσφέροντας δωρεάν υποτροφίες σε 12 άτομα μετά από μια δομημένη διαδικασία ποιοτικών και κοινωνικών κριτηρίων. Το πρόγραμμα περιλάμβανε έξι εβδομάδες σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης και συνολικά 160 ώρες

Κατηγορία: Best Youth Employment Initiative (Πάνω από 100)

INTRASOFT International
Coding Hive Patras – Developing New Talents across Greece
Το Coding Hive είναι μια μοναδική πρωτοβουλία για τα ελληνικά δεδομένα, σχεδιασμένη από την την INTRASOFT International. Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη της νέας γενιάς επαγγελματιών στον χώρο της Πληροφορικής και συγκεκριμένα στην περιοχή της Πάτρας. Έπειτα από αξιολόγηση 200 υποψηφιοτήτων, επιλέχθηκαν 28 άτομα, ώστε μέσα σε ένα μήνα να λάβουν όλες τις απαραίτητες βάσεις πάνω σε σύγχρονες τεχνολογίες αιχμής, με σκοπό να προσληφθούν. Η παροχή των υποτροφιών ενίσχυσε την εταιρεία με άτομα ταλαντούχα, γεμάτα όρεξη και θέληση για μάθηση, ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπόρεσαν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στη νέα γενιά, ενισχύοντας το Employer Branding.

Όμιλος ΟΠΑΠ
Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑΠ: οpapinternship program
Στον Όμιλο ΟΠΑΠ επενδύουν στο μέλλον και στους νέους, αναπτύσσοντας μια ομάδα υψηλής απόδοσης. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσουν στην ομάδα τους ταλαντούχους νέους που κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, προσφέροντάς τους ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης μέσω του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης οpapinternship program-get in the game!

Κατηγορία: Best Change Management Strategy / Initiative (Πάνω από 100)

ΟΜΙΛΟΣ OTE
Internal Customer Experience | ICE
Στόχος του project ICE (Internal Customer Experience) ήταν να επαναπροσδιορίσει την κουλτούρα στο δίκτυο των καταστημάτων COSMOTE, ώστε να γίνει πιο ανθρωποκεντρική, με πιο στενούς δεσμούς ανάμεσα στους εργαζόμενους και στη διοίκηση, έχοντας πάντα ως απώτερο στόχο την άριστη εμπειρία του πελάτη. Για τον σκοπό αυτό, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε μια ευρεία γκάμα ενεργειών, οι οποίες είχαν ένα κοινό στόχο: τη δημιουργία μιας νέας δυνατής ομάδας, συντονισμένης με κοινό όραμα, αλλά και μιας κουλτούρας συμμετοχής και ανάπτυξης.

Bayer Hellas
Partnering for a future-fit Bayer Hellas
H Bayer έχει αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της και τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, μετά και από την εξαγορά και συγχώνευση της Monsanto, τον εκσυγχρονισμό του Τομέα Consumer Health και της επένδυσης του Τομέα Φαρμάκων σε νέα φάρμακα, μέσα από την επένδυση στην έρευνα και στην ανάπτυξη, αλλά και στη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών με διακεκριμένους εταίρους του παγκόσμιου δικτύου καινοτομίας. Όλα τα παραπάνω υποστηρίζονται από συνέργειες που προκύπτουν από το project Bayer 2022. Διαχειριζόμενη αυτή την πολυεπίπεδη αλλαγή, η ελληνική ομάδα HR προχώρησε σε ένα συνεκτικό πρόγραμμα διαχείρισης της αλλαγής, το οποίο περιλαμβάνει την ευρεία αναδιοργάνωση και στους τρεις επιχειρηματικούς Τομείς, με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής ή περιφερειακής αγοράς, την ταχύτερη ανταπόκριση, την επιτάχυνση στη λήψη αποφάσεων, την ενίσχυση της κουλτούρας συνεργασίας, της ενδυνάμωσης ηγεσίας και ομάδων, αλλά και της αποτελεσματικότητας και της υψηλής απόδοσης, όπως αυτά εκφράζονται και με το νέο μοντέλο αξιών LIFE 2.0. H αλλαγή αυτή υλοποιήθηκε μέσω δομημένης μεθοδολογίας και με βασικές αρχές τη συνεχή και διάφανη επικοινωνία της αλλαγής, την προετοιμασία των leaders αλλά και των ομάδων.

Κατηγορία: Best Change Management Strategy / Initiative (Έως 100)

ReGeneration
ReGeneration Goes Virtual
Η πρωτοβουλία ReGeneration Goes Virtual σχεδιάστηκε την περίοδο της πανδημίας του Covid-19 και είχε ως στόχο τη δημιουργία ενός ψηφιακού μοντέλου για τις διαδικασίες του προγράμματος που θα εξυπηρετούσε τη διεξαγωγή των κύκλων του ReGeneration. Μέσω του εν λόγω μοντέλου, αξιολογήθηκαν από απόσταση 1000 νέοι από ανώτερα και ανώτατα στελέχη της αγοράς, ενώ 600 από αυτούς έλαβαν εκπαίδευση μέσω blended learning scheme με live virtual training και e-learning path στην ψηφιακή πλατφόρμα LinkedIn Learning, με στόχο την προετοιμασία τους για την αγορά εργασίας. Η επιτυχία του ReGeneration Goes Virtual αποτελεί την απαρχή μιας νέας εποχής για το πρόγραμμα με στόχο να καθοδηγήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση στην Ελλάδα.

Κατηγορία: Best Team Building Program (Έως 100)

INTRALOT
INTRALOT HACKATHON
H ομάδα ανθρώπινου δυναμικού της INTRALOT σχεδίασε και υλοποίησε μια δράση με στόχο να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους της ανά τον κόσμο, δίνοντας τους μια μοναδική ευκαιρία να συνδεθούν με συναδέλφους σε πολύ έντονες, αλλά και πολύ δημιουργικές συνθήκες μέσα από ένα εσωτερικό Hackathon. Γνώρισαν συναδέλφους όχι μόνο της δικής τους ειδικότητας, αλλά και από άλλους τομείς, με τους οποίους ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν στο κανονικό εργασιακό τους περιβάλλον. Μαζί συμμετείχαν στον διαγωνισμό του Hackathon, σε brainstorming συζητήσεις, δουλέψαν σκληρά και ομαδικά για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, παρουσίασαν, χορέψαν, έμαθαν και μοιράστηκαν μια καταπληκτική εμπειρία, μα πάνω από όλα συνδέθηκαν και διασκέδασαν, συνεισφέροντας στην ομαδική κουλτούρα της INTRALOT.

Kaizen Gaming (Stoiximan/Betano)
Kaizen Gaming X-Peerience Programme
Στην Kaizen Gaming , ως η μεγαλύτερη GameTech εταιρεία στην Ελλάδα και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρώπη, η ραγδαία αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού της τα τελευταία χρόνια οδήγησε στην ανάγκη διασφάλισης ενός άριστου ομαδικού κλίματος μεταξύ των ανθρώπων της. Για τον λόγο αυτό, δημιουργήθηκε το Kaizen X-Peerience Programme, ένα πλάνο δράσεων που βασίστηκε σε τρεις κεφαλαιώδεις αξίες της εταιρείας: Continuous Improvement, Play as OneTeam, Put People first. Οι δραστηριότητες που διοργανώνονται στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού ποικίλλουν, από events με στόχο τη βελτίωση της εσωτερικής επικοινωνίας ανάμεσα στα τμήματα, μέχρι δραστηριότητες που αποσκοπούν στη διασκέδαση των εργαζομένων και των οικογενειών τους, αλλά και δράσεις με σκοπό την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Κατηγορία: Best Team Building Program (Πάνω από 100)

ARKAS HELLAS GROUP
#ilivemyjob
Το 2019 ξεκίνησε ένα «υπέροχο» ομαδικό ταξίδι για την ARKAS HELLAS GROUP, όπου σχεδίασαν ένα Team Building project, πολύ διαφορετικό και πιο απαιτητικό από τα συνηθισμένα. Το πρόγραμμα ονομάστηκε #ilivemyjob, γιατί σηματοδοτεί την πρόκληση να ζούμε ποιοτικά μέσα στον χώρο εργασίας. Στόχος ήταν να συνδεθεί το wellbeing των ανθρώπων τους με την εργασιακή καθημερινότητα, να ενισχυθούν οι ανθρώπινες σχέσεις και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων με βιωματικό τρόπο. Οι εργαζόμενοι συνεργάστηκαν, αναλαμβάνοντας ρόλους που επέλεξαν οι ίδιοι, και διαχειρίστηκαν συγκεκριμένο budget, με σκοπό να μεταμορφώσουν μια παλιά αποθήκη σε έναν φωτεινό χώρο ευεξίας και χαλάρωσης, σε ένα meeting point και break room. Με το #ilivemyjob έγινε πράξη μια ολόκληρη φιλοσοφία, καθώς δόθηκε η ευκαιρία στους ανθρώπους να γίνουν και οι ίδιοι φορείς και υποστηρικτές του wellbeing ως βασικού πυλώνα της στρατηγικής του Ομίλου για το ανθρώπινο δυναμικό.

Be in | Experiential People Development
Win from Within!
Με φόντο το πρωτόγνωρο πλαίσιο στις αρχές της πανδημίας, η Be in δημιούργησε μια εμπειρία για την ομάδα διοίκησης γνωστής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να αναπτύξει τις δεξιότητες και τα συμπεριφορικά προφίλ που θα αποτελέσουν το κοινό υπόβαθρο μεταξύ ολόκληρου του οργανισμού, έτσι ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις νέες συνθήκες. Ένα πρωτότυπο ταξίδι με τη συμβολική χρήση ανοιγόμενων / cabrio αυτοκινήτων και βιωματικές ομαδικές δράσεις στον Υμηττό, σε σκάφος στον Άλιμο, σε Οινοποιείο στην Ανάβυσσο και με καταρρίχηση στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου, με σκοπό να ανακαλύψουν οι συμμετέχοντες τη δύναμη που έχουμε όλοι μέσα μας, μεμονωμένα και ως σύνολα για να βγούμε νικητές σε όποιες προκλήσεις έρθουν. Α Win from Within! Η «be in» δημιουργεί εκπαιδευτικές βιωματικές εμπειρίες που προτρέπουν ως στάση ζωής να «είμαστε μέσα» και να «ζούμε την κάθε στιγμή», απολαμβάνοντας τη μέγιστη ωφέλεια.

Κατηγορία: Best Internal Use of Academies (Πάνω από 100)

Όμιλος ΟΠΑΠ
Opapacademy
Η Opapacademy, με στόχο τη διαρκή ανάπτυξη και εξέλιξη των ανθρώπων του Ομίλου ΟΠΑΠ, πραγματοποίει σειρά δράσεων (Classroom Trainings, Online Development Centers, Team Buildings και Coaching) για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Σε μία χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες, η Opapacademy προσαρμόστηκε άμεσα στη νέα πραγματικότητα και ανέλαβε δράσεις και πρωτοβουλίες τόσο για την ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων όσο και για την ψυχική και τη σωματική ενίσχυση των ανθρώπων μας.’

Κωτσόβολος – Dixons South East Europe
KOTSOVOLOS ACADEMIES
Στην Κωτσόβολος είναι πρωταρχικής σημασίας η ανάπτυξη των ηγετικών ικανοτήτων όλων των διευθυντικών στελεχών, μέσα από ένα δομημένο πλαίσιο μάθησης και ανάπτυξης. Ικανότητες που περιλαμβάνουν τη συνεργασία με διαφορετικές ομάδες ή άτομα, την ενσωμάτωση νέων λύσεων, την παρακίνηση ομάδων και την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς ηγετών. Η εταιρεία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της Ηγεσίας με νόημα και με υψηλούς στόχους, αλλά και στη δημιουργία μιας δυναμικής κουλτούρας συνεχούς μάθησης. Έτσι, έχουμε δημιουργήσει 4 διαφορετικές ακαδημίες, τις Ignite – Κωτσόβολος, Stepping Into Management (SIM) – Orientum, Leadership Academy – Humanis, Executive Leadership Program in Retailing – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι οποίες έχουν στόχο το να αναπτύσσουν τους εργαζομένους σε κάθε στάδιο της επαγγελματικής τους καριέρας. Η κάθε ακαδημία δίνει τα εφόδια στους εργαζομένους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να εξελιχθούν και να συμμετάσχουν σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον που επενδύει στους ανθρώπους του.

Κατηγορία: Best Internal Use of Academies (Έως 100)

Power Health Hellas
Power Health Εσωτερική Ακαδημία Ανάπτυξης Στελεχών
Εδώ και 35 χρόνια, η Power Health, η πρώτη εταιρεία στον κλάδο των Συμπληρωμάτων Διατροφής στην Ελλάδα, συνεχίζει να επενδύει αρκετό χρόνο στην άρτια εκπαίδευση των εργαζομένων της. Μέσα σε ένα υποστηρικτικό κλίμα συνεχούς εκπαίδευσης, η εργασιακή ανάπτυξη των ανθρώπων της Power Health έχει ενδυναμωθεί, με αποτέλεσμα κάθε επιχειρηματική κρίση να μην αντιμετωπίζεται ως εμπόδιο, αλλά ως ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη.

Κατηγορία: Most Effective Recruitment Strategy (Πάνω από 100)

APIVITA AEBE
Let’s BEE on Board!
Για την APIVITA, η προσέλκυση και η επιλογή υποψηφίων αποτελεί λύδια λίθο, καθώς αποσκοπεί στην εύρεση των πιο ταιριαστών προφίλ, που θα ενστερνιστούν το κοινό όραμα και θα συμβάλουν αποτελεσματικά στις στρατηγικές επιδιώξεις της εταιρείας. Για τον σκοπό αυτό, έχει δομηθεί ένα πολυκαναλικό δίκτυο εισροής υποψηφίων, τόσο για την Ελλάδα όσο και τις θυγατρικές στο εξωτερικό, δίνοντας εξέχουσα βαρύτητα στο Candidate Experience σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, καθώς και στο Equity μεταξύ των υποψηφίων, το οποίο διασφαλίζεται μέσα από στοχευμένες ενέργειες. Με αρωγό την τεχνολογία και με επίκεντρο τον ανθρώπινο παράγοντα, στόχο είναι η οικοδόμηση ενός ισχυρού και ελκυστικού Employer Brand «APIVITA the Brand to Be(e) and be(e) all you can be(e)»!

Deloitte
Deloitte Recruitment Strategy
Σε έναν κόσμο που το περιβάλλον εργασίας εξελίσσεται συνεχώς, η αποτελεσματική χάραξη καινοτόμας στρατηγικής για την στελέχωση της εταιρείας και τη διαχείριση των ταλέντων είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε η Deloitte Ελλάδος από τον Ιανουάριο του 2018, υιοθετήσαν ως ομάδα ανθρώπινου δυναμικού καινοτόμες πρακτικές, (π.χ Bootcamps, e-career days, e-games tournament) καταφέρνοντας να κάνει πράξη την επιτυχή ένταξη των 300 και πλέον νέων συναδέλφων στην Θεσσαλονίκη, αλλά και τη φιλοδοξία να ξεπεράσει σύντομα τα 450 άτομα. Σε αυτήν την νέα πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι, η ενίσχυση του δυναμικού με νέα ταλέντα είναι η απάντηση στην πρόκληση της εποχής.

Cepal Hellas
Αποτελεσματική προσέλκυση ταλέντων μεσώ ενός εσωτερικού οργανωτικού μοντέλου προσέλκυσης & επιλογής στελεχών
Σχεδιασμός και εφαρμογή του οργανωτικού μοντέλου των γραφείων Προσέλκυσης και Επιλογής στο τμήμα Talent Acquisition της εταιρείας, επιτυγχάνοντας τον άμεσο εντοπισμό και την προσέλκυση των υποψηφίων, την αντικειμενική τους αξιολόγηση αλλά και την γρήγορη ένταξή τους στην εταιρεία, μέσω της αποκλειστικής χρήσης και της αποτελεσματικής αξιοποίησης εσωτερικών πόρων.

Kaizen Gaming (Stoiximan / Betano)
Try this at Home – The Brain Gain Initiative by Kaizen Gaming
Στόχος της πρωτοβουλίας «Try this at home» της Kaizen Gaming, μέσω του brand Stoiximan, είναι να δώσει κίνητρα σε Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό να επιστρέψουν και να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Ελλάδα. Σε λιγότερο από έναν χρόνο, η εταιρεία έχει λάβει περισσότερες από 400 αιτήσεις από Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό, 30 από τους οποίους αποτελούν ήδη μέρος του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας και απολαμβάνουν τις παροχές του προγράμματος (relocation package), αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο το ενδιαφέρον του κοινού, αλλά και τις θετικές προοπτικές της πρωτοβουλίας, η οποία ευελπιστεί να συμβάλει στο μεγάλο «στοίχημα», δηλαδή τη μετατροπή του brain drain σε brain gain.

Κατηγορία: Best Workplace Diversity Strategy (Πάνω από 100)

MR HealthTech
A culture of equal opportunities – #WEAREEQUAL
Στην MR HealthTech, η στήριξη της ποικιλομορφίας και της ισότητας ευκαιριών είναι έμπρακτη. Το δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από περισσότερες από 15 εθνικότητες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το 62% από τις προσλήψεις αυτές πραγματοποιήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια. Στόχος είναι η συνεχής αύξηση αυτού του ποσοστού προκειμένου να αξιοποιούνται διαφορετικά ταλέντα, δεξιότητες και εμπειρίες. Η γυναικεία παρουσία είναι ιδιαιτέρως έντονη, με τα ποσοστά να παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις. Στο σύνολο των εργαζομένων, το ποσοστό των γυναικών ανέρχεται στο 45%, ενώ ακολουθείται η πλήρης ισότητα αμοιβών γυναικών και ανδρών. Επιπλέον, η εμπειρία συνδυάζεται με τη νέα γενιά, καθώς στην MR HealthTech εργάζονται εκπρόσωποι και από τις τέσσερις παραγωγικές γενιές σε μικτές ομάδες, προκειμένου να αντλούν περισσότερα δεδομένα και προοπτικές. Στην MR HealthTech είναι «πραγματικά υπερήφανοι για τον σεβασμό της διαφορετικότητας, την ανάδειξη της ισότητας και την ολοκληρωμένη πολυδιάστατη στρατηγική εργασιακής δέσμευσης».

Atos
Welcome Back Mommy
Δεδομένου ότι η τεχνολογία είναι κάτι που συνεχώς αλλάζει, η Atos Greece, θέλοντας να στηρίξει τις μητέρες που μόλις γύρισαν από την άδεια μητρότητας, προσφέρει ένα δωρεάν training / certification σε κάθε μία από αυτές. Η επιλογή του κάθε training / certification γίνεται σε συνεννόηση με την κάθε μητέρα, βασιζόμενοι στα aspirations της καθεμίας, καθώς και στα σχετικά business needs που υπάρχουν εκείνη τη στιγμή. Υπάρχουν και πολλά παγκόσμια προγράμματα μέσα στην Atos σχετικά με το Reskilling, καθώς και Return Εmployee Network, μέσα από τα οποία το ανθρώπινο δυναμικό λαμβάνει την απαραίτητη βοήθεια ώστε να μπορεί να νιώθει συνεχώς δυνατό και έτοιμο.

Κατηγορία: Excellence in Employer Branding (Πάνω από 100)

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS ΑΕΒΕ
BECOMING EMPLOYER OF CHOICE! #LifeAtPlaisio

«Η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι οι άνθρωποί σου να σε επιλέγουν», για αυτό και το να γίνει Employer of Choice για τα υποψήφια ταλέντα που χτίζουν ή ξεκινούν την καριέρα τους είναι για την ΠΛΑΙΣΙΟ ξεκάθαρος στόχος. Η εταιρεία έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο Employer Branding ως βασικό πυλώνα της στρατηγικής της, υλοποιώντας την εκ των έσω και εξ ολοκλήρου από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού με την πολύτιμη υποστήριξη των υπόλοιπων ομάδων της εταιρείας. Μοιράζεται πτυχές του #LifeAtPlaisio και δημιουργεί εμπειρίες της Plaisio κουλτούρας για τους ανθρώπους και τους υποψήφιους της, θέλοντας να ενισχύσει το Brand Awareness, αλλά και την καλύτερη πληροφόρηση για όσα μπορεί κάποιος να κερδίσει κάνοντας join το #Plaisioteam. Μέχρι σήμερα έχει πετύχει σημαντικά milestones σε επίπεδο engagement με το brand, καθώς και σε επίπεδο προσέλκυσης νέων ταλέντων από το σύνολο των καναλιών της.

Lidl Ελλάς
The Lidl Skills Trap Escape Room Challenge
Το The Lidl Skills Trap Escape Room Challenge ταξίδεψε μέσα σε ένα μήνα σε τρεις προορισμούς και έβαλε 800 παίκτες σε έναν κόσμο γρίφων και αινιγμάτων, προκαλώντας τους να ακονίσουν τα skills τους και να ξεκλειδώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Πρόκειται για άλλη μια ενέργεια της Lidl Ελλάς που δείχνει πως είναι πάντα κοντά στους νέους και τους στηρίζει με κάθε τρόπο για να κυνηγήσουν την καριέρα των ονείρων τους. Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαία Νο1 Employer of Choice 2020, δηλαδή ο πιο επιθυμητός και ελκυστικός εργοδότης για τη νέα γενιά, καθώς και Top Employer για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Κωτσόβολος – Dixons South East Europe:
Κωτσόβολος – Be part of the evolution
Στην Κωτσόβολος πιστεύουν στη συνεχή εξέλιξη και ανάπτυξη της εταιρείας και των 2.600 ανθρώπων τους. Παρακολουθούν στενά τις αλλαγές και αγκαλιάζουν εκείνες που θεωρούν πως ανταποκρίνονται όχι μόνο στις νέες ανάγκες αλλά και στις επιταγές της κάθε εποχής. Όπως έχουν παρατηρήσει, η νέα γενιά των εργαζομένων επενδύει στο εργασιακό της περιβάλλον και το θεωρεί ως έναν χώρο ανάπτυξης δεξιοτήτων. Είναι ενεργοί, έχουν άποψη και μπορούν να οραματιστούν το κατάλληλο για εκείνους περιβάλλον. Έτσι, εμφανίστηκε η ανάγκη της δημιουργίας μίας εταιρικής εικόνας (Employer Brand Identity), που να πηγάζει από εκείνους και να αντικατοπτρίζει στο έπακρο τη φιλοσοφία της εταιρείας (Employee Value Proposition). Μέσα από έρευνες, ερωτηματολόγια αλλά και One 2 one συναντήσεις, το EVP statement που προέκυψε ήταν το «Be part of the evolution!», το οποίο απευθύνεται τόσο στο εξωτερικό κοινό, παροτρύνοντας τους πιθανούς υποψηφίους να γίνουν μέλη της οικογένειας της Κωτσόβολος, όσο και στο εσωτερικό κοινό, δεσμεύοντας και παρακινώντας τους εργαζομένους της.

Κατηγορία: Best Employee’s Experience (Πάνω από 100)

DHL Express Ελλάς
INDUCTION & BUDDY
Ο νέος εργαζόμενος, προτού αναλάβει τα καθήκοντα του, ολοκληρώνει ένα Εισαγωγικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης. To 2019, η DHL προχώρησε στην ανανέωση και στον εμπλουτισμό του υφιστάμενου Εισαγωγικού Προγράμματος Induction Course, διάρκειας 2-10 ημερών ανάλογα με τη θέση, το οποίο ξεκινά την 1η ημέρα της εργασίας του νέου εργαζόμενου στην εταιρεία. Καθώς είναι μία εταιρεία που συνεχίζει να μεγαλώνει, αποτελεί πρωταρχική ευθύνη για εκείνη να διασφαλίσει ότι κάθε νέος εργαζόμενος στην DHL Express αισθάνεται καλοδεχούμενος και γνωρίζει σωστά τις αξίες, τα πρότυπα και την κουλτούρα από την πρώτη στιγμή που εισέρχεται στην εταιρεία.

Lidl Ελλάς
Ανάπυξη EVP
Η Lidl Ελλάς, με τη συμβολή εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένης της Διοίκησης, του senior management και των υποψηφίων, δημιούργησε το δικό της Employer Value Proposition, τις δικές της αξίες ως εργοδότη. Τι σημαίνει αυτό; Δεν είναι κάτι αόριστο. Είναι όλα αυτά που την εκφράζουν, όλα αυτά που «βιώνουν» οι εργαζόμενοι, όλα αυτά που ψάχνει η νέα γενιά απ’ τον ιδανικό της εργοδότη. Στόχος να παραμείνουν εργοδότης επιλογής για τους εργαζομένους τους και τους υποψηφίους. Στόχος να είναι ο πιο ελκυστικός εργοδότης στην Ελλάδα – και να αναγνωριζεται για αυτό! Άλλωστε, δεν είναι τυχαία Νο1 Employer of Choice 2020, δηλαδή ο πιο επιθυμητός και ελκυστικός εργοδότης για την νέα γενιά, καθώς και Top Employer για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Lidl Ελλάς
Ανάπυξη EVP
Η Lidl Ελλάς, με τη συμβολή εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένης της Διοίκησης, του senior management και των υποψηφίων, δημιούργησε το δικό της Employer Value Proposition, τις δικές της αξίες ως εργοδότη. Τι σημαίνει αυτό; Δεν είναι κάτι αόριστο. Είναι όλα αυτά που την εκφράζουν, όλα αυτά που «βιώνουν» οι εργαζόμενοι, όλα αυτά που ψάχνει η νέα γενιά απ’ τον ιδανικό της εργοδότη. Στόχος να παραμείνουν εργοδότης επιλογής για τους εργαζομένους τους και τους υποψηφίους. Στόχος να είναι ο πιο ελκυστικός εργοδότης στην Ελλάδα – και να αναγνωριζεται για αυτό! Άλλωστε, δεν είναι τυχαία Νο1 Employer of Choice 2020, δηλαδή ο πιο επιθυμητός και ελκυστικός εργοδότης για την νέα γενιά, καθώς και Top Employer για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Ενότητα: Talent & Performance Management
Κατηγορία: Best Talent Management Strategy & Initiative (Πάνω από 100)

Coca-Cola Τρία Έψιλον
Η κουλτούρα υψηλής απόδοσης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οράματός της Coca-Cola Τρία Έψιλον, η οποία ακολουθεί μια σύγχρονη στρατηγική ανάπτυξης και διαχείρισης των ταλέντων. Η εταιρεία παραμένει καθημερινά πιστή στη δέσμευσή της για τη συνεχή εξέλιξη των ανθρώπων της, παρέχοντάς τους τα εφόδια και τις εμπειρίες ώστε να εξελίσσονται καθημερινά. Επίσης, υλοποιεί στοχευμένα προγράμματα, μεταξύ άλλων, ταχείας εξέλιξης και προετοιμασίας σε επόμενο ηγετικό επίπεδο αλλά και ενίσχυσης και απόδοσης στον νέο ρόλο που εναρμονίζονται με τα προσωπικά πλάνα ανάπτυξης και καριέρας των ανθρώπων της. Ταυτόχρονα, υλοποιεί και παράλληλες δράσεις ενίσχυσης των δεξιοτήτων, όπως talent chats με τη διοικητική ομάδα και mentoring, ενώ ενισχύει την ψηφιακή διαδραστική πλατφόρμα μάθησης στη νέα εποχή με πρόσβαση σε όλους, ώστε να παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα επίπεδα.

Novartis Hellas Α.Ε.Β.Ε.
Ο στόχος της Διεύθυνσης Aνθρώπινου Δυναμικού είναι να απελευθερώνει τη δύναμη των ανθρώπων και του οργανισμού και αποτελεί μία από τις 5 στρατηγικές προτεραιότητες της Novartis Hellas, ώστε να εκπληρώνει την αποστολή του οργανισμού: να βοηθάει τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και με καλύτερη ποιότητα ζωής. Για να το πετύχουν αυτό, εστιάζουν στις «Στιγμές που Μετράνε»: My Impact, My Growth, My Leadership και τις συνδέουμε με τα κύρια στοιχεία της κουλτούρας μας: Inspired, Curious, Unbossed. Η Talent Management στρατηγική της εταιρείας στοχεύει άμεσα στην αποστολή του οργανισμού και συνδέεται με κάθε στοιχείο της κουλτούρας μας.

AXA Ασφαλιστική A.E
Στο πλαίσιο της διαχείρισης και της διακράτησης των ταλέντων στην ΑΧΑ Ελλάδας, η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού έχει υιοθετήσει μια ολιστική προσέγγιση, η οποία περιλαμβάνει συγκεκριμένα προγράμματα και πρωτοβουλίες ([email protected]). Βασικός στόχος είναι η ανάπτυξη και η επαγγελματική εξέλιξη των εργαζομένων, με γνώμονα την ανάπτυξη και την ευημερία τόσο της εταιρείας όσο και των ταλέντων.

Dialectica
Growth Pathway
Η ανάπτυξη της Dialectica είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη των ανθρώπων της. Επιλέγει να καλύπτει όλες τις θέσεις διοικητικής ευθύνης αποκλειστικά εσωτερικά, μέσω προαγωγών των ταλαντούχων εργαζομένων. Προκειμένου να ανταποκριθεί στη συγκεκριμένη στρατηγική επιλογή, δημιουργήθηκε το Growth Pathway, μια καινοτόμο πρακτική Talent Management μέσω της οποίας αναδεικνύονται σε managerial ρόλους περισσότερα από 20 ταλέντα κάθε χρόνο. Η ανάληψη των νέων ρόλων συνοδεύεται από ανανέωση του πακέτου αμοιβών και παροχών, αλλά και νέες ευκαιρίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης.

Κατηγορία: Excellence in Performance Management Strategy / Initiative (Πάνω από 100)

INTERAMERICAN
Μία διατμηματική ομάδα από μέλη διάφορων ομάδων του οργανισμού, δουλεύοντας με agile αρχές και πρακτικές δανεισμένες από το Scrum, ανέλαβε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει, με πλήρη αυτονομία και δυνατότητα λήψης αποφάσεων, μία νέα διαδικασία που περιλαμβάνει ένα καινούργιο, σύγχρονο σύστημα στοχοθεσίας δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στην ανατροφοδότηση (feedback) μεταξύ των εργαζομένων όλων των επιπέδων. Ο σχεδιασμός είναι δυναμικός και αλλάζει βάσει του feedback των συμμετεχόντων. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα σύστημα σχεδιασμένο από τους ανθρώπους της εταιρείας για τους ανθρώπους της εταιρείας.

Agile Actors
Continuous Feedback Performance Model
Στην Agile Actors έχουν αναπτύξει μια κουλτούρα, η οποία ενθαρρύνει το feedback, τη συνεχή στοχοθέτηση και την ανάπτυξη, καθώς και τον σεβασμό εντός του learning οικοσυστήματός μας. Τα βραβευμένα μοντέλα διαχείρισης της απόδοσης, από τη σκέψη ως την υλοποίησή τους, έχουν σχεδιαστεί εσωτερικά. Το Continuous Feedback Performance Model είναι ένα νέο μοντέλο, το οποίο επιτρέπει στους επαγγελματίες να ορίζουν τον ρυθμό με τον οποίο μαθαίνουν και εξελίσσονται, ενώ μέσω αυτού επιδιώκουν και την προσωπική τους ανέλιξη, χωρίς αυτή να βασίζεται αποκλειστικά στην αξιολόγηση και στην επιβράβευση από τον οργανισμό. Τα δύο μοντέλα εξασφαλίζουν τόσο την ανάπτυξη των επαγγελματιών όσο και τη βάση για servant leadership. Οι servant leaders ενδυναμώνουν την ομάδα τους, αλληλεπιδρούν με αυτήν και δημιουργούν το learning culture του οργανισμού.

METRO AEBE
Έρευνα Ανατροφοδότησης «Πυξίδα Ανάπτυξης»
Με οδηγό τη θέληση για ανάπτυξη των ανθρώπων τους, την εξέλιξη του οργανισμού και τη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού περιβάλλοντος τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες μας, η Metro προχώρησε, για πρώτη φορά, στη διεξαγωγή έρευνας ανατροφοδότησης 360 μοιρών. Η «Πυξίδα ανάπτυξης» άγγιξε κάθε βαθμίδα της εταιρείας και έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους συνεργάτες να εκφραστούν και να διαμορφώσουν μία ολοκληρωμένη οπτική για το πώς επηρεάζουν τις ομάδες που διαχειρίζονται καθημερινά. Τα συμπεράσματα της έρευνας έχουν αποτελέσει το έναυσμα για εποικοδομητικές αλλαγές και πρωτοβουλίες, οι οποίες στοχεύουν στην ενδυνάμωση της ομαδικότητας και της συνεργασίας σε διομαδικό και διατμηματικό επίπεδο.

Κατηγορία: Best Employee Engagement Strategy (Πάνω από 100)

MR HealthTech
Engage for Success – We are #MRHT
Στην MR HealthTech εφαρμόζουν μια ολοκληρωμένη πολυδιάστατη στρατηγική εργασιακής δέσμευσης. Η MR HealthTech Employee Engagement Strategy αναγνωρίζει ότι η εργασιακή δέσμευση επιτυγχάνεται μόνο όταν ικανοποιούνται οι αλληλεξαρτώμενες διαστάσεις και ανάγκες. Η στρατηγική της εταιρείας αποτελεί ένα είδος εγγύησης για την εξασφάλιση θετικών αποτελεσμάτων, ενώ η ικανοποίηση των ανθρώπων μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των στόχων της. Ταυτόχρονα, στηρίζεται αταλάντευτα στη μακροχρόνια σχέση με τους ανθρώπους της, η οποία αρχίζει από τη διαδικασία ένταξης των νέων εργαζομένων (HR Onboarding) και περιλαμβάνει ακόμα τη συνεχή και απρόσκοπτη εσωτερική επικοινωνία μαζί τους, το πρόγραμμα επιβράβευσης μακράς συνεργασίας (Service Recognition Programme), τη μέριμνα για την πνευματική υγεία και ευεξία, το ευέλικτο εργασιακό περιβάλλον, καθώς και τα επιτυχημένα Team Building Events και, τέλος, την έρευνα ικανοποίησής τους. Η MR HealthTech, υπερήφανη για τις δράσεις Εργασιακής Δέσμευσης (Employee Engagement), απολαμβάνει στην πράξη ένα αυξημένο επίπεδο εμπιστοσύνης από τους εργαζομένους της.

Accenture Α.Ε.
Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Προσωπικού Accenture
Η Accenture Ελλάδας αποτελεί μία από τις πρωτοπόρες και λιγοστές εταιρείες ιδιωτικού δικαίου που ίδρυσαν Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα, με σημαντική υποστήριξη από την ΑΟΝ Solutions. Το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Προσωπικού Accenture (ΤΕΑ Accenture) αποτελεί μία καινοτομική παροχή προς τους εργαζομένους, η οποία λειτουργεί ως ένα δομημένο όχημα μακράς αποταμίευσης, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αποσκοπεί στη χορήγηση συνταξιοδοτικής εφάπαξ παροχής, μέσα από τη βέλτιστη αξιοποίηση των αποταμιευτικών διαθεσίμων των μελών και την ελαχιστοποίηση του επενδυτικού ρίσκου. Ενισχύει την αποταμιευτική συνείδηση των εργαζομένων για ένα ασφαλέστερο συνταξιοδοτικό μέλλον, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στους εργαζόμενους ένα υποστηρικτικό πλαίσιο για μακροχρόνια παραμονή και ευημερία στην εταιρεία. Τέλος, λειτουργεί ως μέσο ενδυνάμωσης της ανθρωποκεντρικής εταιρικής κουλτούρας και των αξιών της Δέσμευσης, της Αφοσίωσης, της Εμπιστοσύνης και της Διαφάνειας.

AlfaOmega Pharma Logistics
Η ΑΞΙΑ ΜΑΣ
Στην AlfaOmega έχουν ως αποστολή την ποιοτική και τη γρήγορη παροχή υπηρεσιών Pharma Logistics, ενώ οι αξίες τους στηρίζονται στην ποιότητα, στην υπευθυνότητα και στη συνεργασία. Ως Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων, αφουγκάστηκαν, κατανόησαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν ένα καινοτόμο πρόγραμμα ανάπτυξης των ανθρώπων τους. Ειδικότερα, εξατομικευμένες εκπαιδεύσεις, συστηματική ατομική καθοδήγηση, υποστήριξη σε πραγματικές συνθήκες, αμφίδρομη συνεχόμενη επικοινωνία με όλες τις βαθμίδες και έτσι, κατάφεραν να βάλουν τους εργαζομένους στο επίκεντρο των προσπαθειών τους. Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει πολύ πιο καταρτισμένους, παραγωγικούς, ικανοποιημένους, υπερήφανους και δεσμευμένους εργαζόμενους και οι πελάτες της απολαμβάνουν καλύτερες και περισσότερο ποιοτικές υπηρεσίες από τους ανθρώπους της.

Lidl Ελλάς
20 χρόνια Lidl
Το 2019, η Lidl Ελλάς γιόρτασε είκοσι χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Είκοσι χρόνια γεμάτα δημιουργικότητα, εξέλιξη και επιτυχίες. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώθηκαν δύο μεγάλες εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αττική για τους εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι αποτελούν το βασικό κλειδί της επιτυχημένης πορείας. Οι εργαζόμενοι, μαζί με τις οικογένειές τους, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε περισσότερες από 20 διασκεδαστικές δράσεις, να κερδίσουν πλούσια δώρα, να χορέψουν με τους Batala Drummers και να απολαύσουν μια φαντασμαγορική συναυλία με γνωστή καλλιτέχνιδα. Πάνω από 5.300 συμμετέχοντες από 50 διαφορετικές πόλεις είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί με τη μεγάλη οικογένεια της Lidl Ελλάς.

Κατηγορία: Most effective Total Reward Strategy (Πάνω από 100)

Kaizen Gaming (Stoiximan/Betano)
Kaizen Gaming Total Rewards Strategy
Η Kaizen Gaming θέτει πάντα τους ανθρώπους της στο κέντρο της προσοχής της, επιδιώκοντας τη συνεχή εξέλιξη τόσο εκείνων όσο και της ίδιας. Για τον λόγο αυτόν, η εταιρεία σχεδίασε μια σειρά από παροχές για τους εργαζομένους της που την κάνουν να ξεχωρίζει. Εκτός από τις βασικές αμοιβές των εργαζομένων, οι οποίες βρίσκονται πάνω από το 75% της αγοράς, το ετήσιο bonus και τις προοπτικές εξέλιξης, προσφέρονται ακόμη πολλές διευκολύνσεις όσον αφορά τη μετακίνηση, τη σίτιση, την τηλε-εργασία και την περίθαλψή τους. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα επιμορφωτικά προγράμματα που προσφέρονται, σκιαγραφούν το προφίλ μιας εταιρείας, προτεραιότητα της οποίας αποτελούν οι άνθρωποί της και η οποία το δείχνει έμπρακτα με κάθε τρόπο.

Vodafone Greece
Vodafone Greece’s New Total Reward Management
Τον Δεκέμβριο του 2019, η Vodafone ξεκίνησε το ενδιαφέρον ταξίδι μετασχηματισμού της από εταιρεία Τηλεπικοινωνιών σε εταιρεία Τεχνολογίας. Επαναπροσδιορίστηκε ο Σκοπός, η Στρατηγική, τα Πιστεύω και εντοπίστηκαν εκείνες οι Συμπεριφορές των εργαζομένων που θα οδηγήσουν στη μεγάλη αυτή αλλαγή. Ξεκίνησαν μεγάλες συζητήσεις σε επίπεδο εταιρείας, διευθύνσεων και ομάδων προκειμένου να γίνουν κατανοητά τα Πιστεύω και οι Συμπεριφορές που συνιστούν το Spirit της Vodafone. Εισήχθησαν νέα συστήματα και εργαλεία για να γίνεται πιο αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη συχνότητα η στοχοθεσία, η προτεραιοποίηση και η αξιολόγηση, με σκοπό τη συχνότερη και κατ’ επέκταση αποτελεσματικότερη ευθυγράμμιση προς τον μεγάλο στόχο. Δεν θα μπορούσε να μείνει ίδιος ο τρόπος ανταμοιβής των εργαζομένων, καθώς το Reward αποτελεί στρατηγικό εταίρο – ένας ρόλος που τα τελευταία χρόνια ενισχύεται όλο και περισσότερο.

Ενότητα: Health & Well- Being
Κατηγορία: Excellence in Workplace Well-being (Πάνω από 100)

Κωτσόβολος – Dixons South East Europe
Better me, better team by Kotsovolos
Η Κωτσόβολος δεν εφησυχάζει και τολμά νέες δράσεις που δίνουν συνεχώς αξία στους ανθρώπους της. Επιδιώκουν οι εργαζόμενοί τους να νιώθουν χαρούμενοι στο εργασιακό τους περιβάλλον, να είναι υγιείς, να μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους ανοιχτά και να έχουν τον «χώρο» να εξελιχθούν. Πιστεύουν πως η ομάδα μπορεί να γίνει καλύτερη μόνο όταν το κάθε μέλος της ξεχωριστά φροντίζει για τον καλύτερό του εαυτό και νιώθει στα «καλύτερά» του. Στην εταιρεία, το «νιώθω στα καλύτερά μου» νοηματοδοτείται σε πολλαπλά επίπεδα: σε επίπεδο ψυχικής και σωματικής ευεξίας, σε επίπεδο προσωπικής ενδυνάμωσης και σε επίπεδο κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε μία νέα φιλοσοφία, την «Better Me Better Team», με την έναρξη της να σηματοδοτείται τον Δεκέμβριο του 2018. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει μία πληθώρα δράσεων, όπως ομαδικές δραστηριότητες, προγράμματα διατροφικής συμβουλευτικής αλλά και συναισθηματικής στήριξης για όλο το σύνολο των εργαζομένων της Κωτσόβολος.

Novartis Hellas A.E.B.E.
Energized for Life
Η πρωτοβουλία Energized for Life ξεκίνησε στην Novartis Hellas το 2018, ακολουθώντας το παράδειγμα του Παγκόσμιου Οργανισμού, στον οποίο ξεκίνησε στα τέλη του 2017. Η καινοτομία του συγκεκριμένου προγράμματος έγκειται στο ότι αποτελεί ένα ολιστικό πρόγραμμα με επίκεντρο τον εργαζόμενο και στόχο την καλή σωματική και ψυχική του υγεία. Το όραμα του Energized for Life είναι να υποστηρίξει όλους τους εργαζόμενους προκειμένου να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους πάντα και παντού.

Deloitte
EmpowereD. wellbeing: fostering work-life fit
To EmpowereD. wellbeing πρόγραμμα αντικατοπτρίζει μια βασική αξία της Deloitte αλλά και στόχο: το wellbeing των ανθρώπων της. Στόχος του προγράμματος ήταν να εξασφαλίσει τη σωματική και την ψυχολογική ευεξία των εργαζομένων, το work life balance καθώς και τη δυνατότητα ο καθένας να μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα στον εργασιακό του χώρο. Το EmpowereD. wellbeing ήταν προγραμματισμένο να λάβει χώρα live, παρόλα αυτά, από την πρώτη στιγμή του Covid-19, προσαρμόστηκε στα νέα virtual δεδομένα. Παρά τις προκλήσεις και τα εμπόδια, η επίτευξη του ευ ζην οδήγησε σε ενδυνάμωση των σχέσεων εσωτερικά και εξωτερικά, αύξηση της παραγωγικότητας και της εργασιακής δέσμευσης, καθώς και σε βελτίωση της υγείας των εργαζομένων.

ΚΡΙ ΚΡΙ ΑΕ
Υγεία, Ευεξία & Άθληση στην Κρι Κρι ΑΕ
Η ψυχική και η σωματική υγεία των ανθρώπων αποτελεί προτεραιότητα και υποχρέωσή μας για την Κρι Κρι. Καθημερινά προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας και να εφαρμόσουν πρακτικές που προάγουν μια καλύτερη ζωή, βασισμένη στην άθληση, στην καλή διατροφή και στην ισορροπία μεταξύ της οικογένειας και της εργασίας. Η ανάγκη και η πρόκληση για τη δημιουργία ενός ακόμη ασφαλέστερου και σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος είναι συνεχής και επίκαιρη όσο ποτέ, προκειμένου οι άνθρωποί τους να είναι υγιείς, χαμογελαστοί και περήφανοι που ανήκουν στην οικογένεια της Κρι Κρι. Φροντίζουν τους ανθρώπους τους, για να φροντίζουν και αυτοί με τη σειρά τους τα προϊόντα που παράγουν και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Ενοτητα: Technology, e-learning & Integrated HR MIS
Κατηγορία: Most Innovative use of Technology in HR (Πάνω από 100)

Siemens Ελλάδος
Achieving the Digital Transformation
H τεχνολογία ήρθε στη ζωή μας και έχει βελτιώσει κάθε πτυχή της εργασιακής μας καθημερινότητας. Η Εκπαίδευση, τα συστήματα και οι εσωτερικές μας διαδικασίες μετασχηματίστηκαν με τη βοήθεια της τεχνολογίας, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της εμπειρίας του εργαζομένων μας. My Growth, My Digital Requests και My Digital Office αποτελούν τους βασικούς πυλώνες των διαθέσιμων εργαλείων της Siemens Ελλάδος.

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS ΑΕΒΕ
PLAISIO HR GOING DIGITAL!
Η τεχνολογία βρίσκεται στον πυρήνα του business της εταιρείας και την αξιοποιεί πολύπλευρα. Στην ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS ΑΕΒΕ, στο πλαίσιο της στρατηγικής, προχώρησαν σε πρωτοβουλίες για την εισαγωγή νέων εργαλείων και τεχνολογιών στην καθημερινότητά. Έτσι, υλοποιήθηκαν τρία μεγάλα έργα που αφορούσαν στο HR digitalization για την ψηφιοποίηση των βασικών πληροφοριών των νέων συνεργατών, ήδη από την αρχή της επαφής τους με την εταιρεία με την αίτηση για εργασία μέχρι και τα αιτήματα που διέπουν την καθημερινή τους ζωή εντός της εταιρείας. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: 100% μείωση των διαδικασιών recruitment, 100% επίτευξη στόχου στο Happiness Level των χρηστών (1ος μήνας και 3μηνο) με NPS >60% και On-time πληροφόρηση στο C-level management, με ταχύτατη λήψη αποφάσεων. Στόχος για την εταιρεία είναι να καινοτομεί και να εισάγει best practices σε διαφορετικές εκφάνσεις του work #LifeatPlaisio

ΑΒ Βασιλόπουλος
e-learning Πρόγραμμα Ένταξης στην ΑΒ
Για ένα νέο εργαζόμενο, η πρώτη γνωριμία και επαφή του με την εταιρεία, τη φιλοσοφία και τις αξίες της είναι ιδιαίτερα σημαντική και θέτει, μεταξύ άλλων, τις βάσεις για την ανάπτυξη μίας σχέσης εμπιστοσύνης και γρήγορης προσαρμογής. Δεδομένης της γεωγραφικής διασποράς των εργαζομένων στην AB Βασιλόπουλος, υφίσταται η ανάγκη να εκπαιδεύουν, αλλά και να καλωσορίζουν τους νεοπροσληφθέντες εργαζομένους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας τη στιγμή που πρέπει. Στο πλαίσιο αυτό και υλοποιώντας τη στρατηγική της εταιρείας που αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό, σχεδιάστηκε εσωτερικά το e-learning Πρόγραμμα Ένταξης στην ΑΒ, παρέχοντας τη δυνατότητα σε κάθε νεοπροσληφθέντα να το παρακολουθεί την πρώτη περίοδο εργασίας του στην εταιρεία, ανεξάρτητα από το μέρος της Ελλάδας στο οποίο βρίσκεται. Στην ΑΒ, ήδη από το 2018, επενδύουμε στην ανάπτυξη e-learning μαθημάτων με αποδέκτες όλους τους εργαζομένους μας, γεγονός που, επιτρέπει να συνεχίζουν απρόσκοπτα και με ασφάλεια το έργο για τη δια βίου μάθηση των εργαζομένων..

Κατηγορία: Most Innovative use of Technology in HR (Έως 100)

ARVAL HELLAS Α.Ε.
ABOUT ME
Η Arval δραστηριοποιείται στον χώρο της μίσθωσης αυτοκινήτων, με περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια οχήματα. Απασχολεί 7.000 εργαζόμενους σε 30 χώρες και ανήκει στην BNP Paribas, με παρουσία σε 72 χώρες και 202.000 εργαζόμενους. Το ABOUT ME είναι ένα από τα HR συστήματα που χρησιμοποιούνται στην Arval, βασικοί στόχοι του οποίου είναι η διαχείριση των δεξιοτήτων, η ανάπτυξη των εργαζομένων και η ενίσχυση της κινητικότητας. Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του αφορούν στην πραγματοποίηση των επαγγελματικών προσδοκιών των εργαζομένων, στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των διαδικασιών HR και στην παροχή δεδομένων στις διοικητικές ομάδες για το Decision making και την επίτευξη των στρατηγικών στόχων του Ομίλου της Arval.

Edenred Greece
Digital HR, το πρώτο μεγάλο βήμα για την Edenred!
Η πλατφόρμα ανάπτυξης soft skills «Edenred Digital University», το εσωτερικό εργαλείο εκπαίδευσης «EdenTrain» & το νέο HRIS σύστημα «EdenPeople» ήρθαν για να μείνουν, να βελτιώσουν την εμπειρία των εργαζομένων μσε όλο των κύκλο ζωής τους στον οργανισμό αλλά και για να τους ενδυναμώσουν σε πληθώρα δεξιοτήτων. Επιβεβαιώνοντας ότι η προτεραιότητα στην Edenred παραμένει η υποστήριξη και η ανάπτυξη των ανθρώπων μας κάτω από οποιαδήποτε συγκυρία, επιλέχθηκε τη φετινή χρονιά για να δώσει στον οργανισμό μας όλα αυτά τα εφόδια, που κάνουν μια ομάδα ακόμα πιο ισχυρή και κινητοποιημένη, μια ομάδα που ενεργεί, ανατροφοδοτεί και ανατροφοδοτείται, με motto το «WeConnect WeWin!

Ενοτητα: Corporate Social Responsibility
Κατηγορία: Best CSR Initiative (with employees’ involvement) (Πάνω από 100)

Κωτσόβολος – Dixons South East Europe
Ημέρα Καλής Πράξης – Κωτσόβολος
H Κωτσόβολος χαρακτηρίζεται για το κοινωνικό της αποτύπωμα με μία πληθώρα δράσεων και πρωτοβουλιών που έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Η «Ημέρα Καλής Πράξης» αποτελεί τη μεγαλύτερη ενέργεια εθελοντισμού της εταιρείας, πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 2013 και κάθε χρόνο απολαμβάνει μεγαλύτερη συμμετοχή από τους εργαζομένους της εταιρείας πανελλαδικά. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας από όλη την Ελλάδα σχεδιάζουν και υλοποιούν «καλές πράξεις» ταυτόχρονα την ίδια ημέρα, προσφέροντας στην τοπική κοινωνία σε τομείς που υπάρχει ανάγκη. Σε κάθε «Ημέρα Καλής Πράξης», οι εργαζόμενοι του κάθε καταστήματος αποφασίζουν ποια δράση θα υλοποιήσουν και ποιον φορέα της περιοχής τους θα στηρίξουν. Η αξία του εθελοντισμού ενισχύει τις ομάδες, καθώς αποτελεί μία ξεχωριστή ευκαιρία ώστε οι εργαζόμενοι να γνωριστούν καλύτερα και πέρα από το αμιγώς επαγγελματικό επίπεδο, και να αναπτύξουν καλύτερες σχέσεις.

Victus Networks
Victus Networks: #BeeAcrtive| TogetherWeActForGood
Στην Victus, τα τελευταία τρία χρόνια, συστηματικά και με συνέπεια, υλοποιούν το πρόγραμμα #BeeActive|TogetherWeActforGood. Μέσα σ΄ ένα ισχυρό πλαίσιο ανιδιοτελούς προσφοράς, το οποίο πραγματώνεται από οργανωμένες πρωτοβουλίες της ομάδας τους, αναδεικνύεται το αμοιβαίο όφελος του εθελοντισμού και τον πλούτο της προσωπικής εμπειρίας που οι εθελοντές τους αποκτούν με τη συμμετοχή τους. Έτσι, συνδέοντας και τις δράσεις με τους 17 παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που τέθηκαν από τα Κράτη Μέλη των Ηνωμένων Εθνών, επιδιώκουν να κάνουν τη θετική διαφορά για τη γειτονιά, την πόλη και την κοινωνία που δραστηριοποιούνται, μέσα από το δικό τους κοινωνικό αποτύπωμα. «Γιατί… το #BeeActive είμαστε όλοι εμείς, οι άνθρωποι της Victus Networks!».

METRO AEBE
Πάμε Μπροστά – Δίνουμε Πίσω
Το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των My market «Πάμε Μπροστά – Δίνουμε Πίσω» είναι μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει, μέσα από στοχευμένες αστικές παρεμβάσεις, να βελτιώσει την καθημερινότητα όλων μας, στις γειτονιές μας. Το εθελοντικό αυτό πρόγραμμα, με επίκεντρο τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται η αλυσίδα, στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αλλάζοντας την όψη σε μικρά πάρκα και πλατείες σε όλη την Ελλάδα. Με τη βοήθεια των εργαζομένων της αλυσίδας, αλλά και των μελών της οικογένειάς τους, οι δημόσιοι αυτοί χώροι, παραδίδονται στις γειτονιές ανανεωμένοι και πιο πράσινοι, προσφέροντας μια ανάσα φρεσκάδας και ξεκούρασης στους κατοίκους.

ISS FACILITY SERVICES
«ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΩ. ΕΣΥ;» Δωρεά 140 Μαστογραφιών στις Εργαζόμενες της ISS
Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη κακοήθεια για τις γυναίκες του δυτικού κόσμου και τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο. Στην ISS Ελλάδας, με πάνω από 1200 γυναίκες στο δυναμικό τους, αποφάσισαν να συμβάλλουν έμπρακτα στην ενημέρωσή τους, να προάγουν την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, αλλά και να τις παρακινήσουν να ενσωματώσουν στη ζωή τους τον τακτικό έλεγχο, ο οποίος μπορεί να τους σώσει τη ζωή. Σε συνεργασία με τα διαγνωστικά κέντρα Affidea και την Karcher, προσφέρουν 140 δωρεάν μαστογραφίες σε συναδέλφους – γυναίκες άνω των 35 ετών, βάζοντας έτσι το λιθαράκι τους στον αγώνα για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

Ενότητα: Most Innovative HR Consulting
Κατηγορία: Leadership or Skills Development Solution Provider (Έως 100)

SOLUTIONS 2 GROW/ OXETTE
Oxette’s 360° Social Learning Strategy
H Oxette, η ελληνική εταιρεία fashion κοσμημάτων με το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στην χώρα, αντιμετώπιζε την πρόκληση της ανάπτυξης των πωλήσεων και της πιστότητας των πελατών χωρίς τη δημιουργία νέων καταστημάτων, αλλά με επένδυση στην εσωτερική ανάπτυξη. Έτσι, σε συνεργασία με την πρωτοποριακή πλατφόρμα Κοινωνικής Μάθησης Solutions 2Grow ή αλλιώς της Συνεργατικής Πλατφόρμας, δημιουργήσαν μια λύση εκπαίδευσης, συνεργασίας και αναγνώρισης, προκειμένου να αναπτυχθεί μια κουλτούρα customer experience στην εταιρεία. Τα αποτελέσματα της συνεργασίας αυτής ήταν εντυπωσιακά για την εταιρεία με ανάπτυξη τζίρου, πιστότητας πελατών και δέσμευση των ομάδων, ενώ για τους εργαζόμενους αποτέλεσε προσωποποιημένη εκπαίδευση και πληροφόρηση και για τις ομάδες έναν χώρο για να μοιράζονται τις καλύτερες πρακτικές, να ανταλλάσσουν ιδέες, απόψεις και πρακτικές.

TAOLIN
TAOLIN – A platform for continuous leadership development
H TAOLIN είναι μια καινοτόμος εταιρεία εκπαίδευσης και τεχνολογίας που έχει ως σκοπό την ανάπτυξη ηγεσίας μέσω blended learning. Αν και μόλις 4 ετών, έχει ήδη υλοποιήσει προγράμματα ανάπτυξης ηγεσίας σε μεγάλη κλίμακα, στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ευρώπη, στην Αφρική και στην Μέση Ανατολή. Βραβεύθηκε με το Αργυρό Βραβείο το 2017 στα Learning Technology Awards στο Λονδίνο ως Best International Blended Learning Company. Το συγκριτικό της πλεονέκτημα έγκειται στη δημιουργία εθιστικών μαθησιακών εμπειριών μέσω πρωτότυπου χρήσιμου και ελκυστικού υλικού. Η πρόταση αξίας προς τους εταίρους της είναι ο σχεδιασμός του βέλτιστου μίγματος εκπαίδευσης για τις συγκεκριμένες ανάγκες και προτεραιότητες τους. Η εγγενής ευελιξία του μοντέλου της TAOLIN βοήθησε τους εταίρους της να συνεχίσουν απρόσκοπτα την υλοποίηση των προγραμμάτων τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

DYNARGIE HELLAS
GAME ON!
Το έργο αφορά στην ανάπτυξη των ηγετικών δεξιοτήτων των Ταλέντων της Webhelp σε τρία διαφορετικά Hubs (Ελλάδα, Ισπανία, Τσεχία), μέσα από τη μεθοδολογία της Dynargie, σε συνδυασμό με τα παρακάτω τεχνολογικά καινοτόμα εργαλεία: Gamification, DPlatform, Leadership Styles Game, Nano-Learning. Αποτελεί πρωτοβουλία της Webhelp για να ξεχωρίσει διεθνώς έναν αριθμό ταλέντων, τα οποία επιβραβεύει, εκπαιδεύοντάς τα σε βασικές δεξιότητες ηγεσίας ώστε να μπορούν να εξελιχθούν και να ηγούνται στους τομείς που έχουν αναλάβει. Οι πυλώνες της εκπαίδευσης είναι οι εξής: 1. Καθοδηγώντας ανθρώπους & αποστολές, 2. Διαχείριση έργων και, 3. Δεξιότητες Παρουσίασης.

Βαρβάρα Ασημακοπούλου, Ιδρύτρια της Human Resources Expertise
The Leader of Today
Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανάπτυξης ηγετικών δεξιοτήτων και εισαγωγής νέας κουλτούρας με κομβικούς πυλώνες το coaching, τη συμμετοχή των stakeholders και την αρχαιοελληνική φιλοσοφία (Philosophership© και Cave Approach©) υλοποίησε η Alfa Laval Ελλάδας, σε συνεργασία με την Leadership Coach Βαρβάρα Ασημακοπούλου, με αποτελέσματα που έγιναν αντιληπτά από το περιβάλλον. Τα στελέχη έγιναν coach ηγέτες, απέκτησαν περισσότερη ικανοποίηση, αυτογνωσία, αυτοπεποίθηση, διεκδίκηση, διαχείριση του χρόνου και του στρες, βελτιωμένη εικόνα, καλύτερη φυσιολογία, συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη, προαγωγή, αλλά και περισσότερη προθυμία στην ανάληψη νέων έργων και διαδικασιών. Συγχρόνως, οι ομάδες των στελεχών είδαν την καθημερινότητά τους να βελτιώνεται και να εξελίσσονται και οι ίδιες, ενώ τα νούμερα βελτιώθηκαν ακόμη και μέσα στην εποχή του κορωνοϊού!

Κατηγορία: Recruitment & Retention Solution Provider (Έως 100)

CollegeLink
Hands Free Recruitment: 10 Day High Caliber Talent Delivery
Μέσω της υπηρεσίας Hands Free Recruitment, η CollegeLink προσφέρει στις εταιρείες – πελάτες της ένα τελικό shortlist 6 υποψηφίων, οι οποίοι και πληρούν στο 100% τα τεχνικά requirements της κάθε θέσης (CV match) αλλά και ενδιαφέρονται άμεσα να εργαστούν στην εκάστοτε εταιρεία. Το εξαιρετικό είναι ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 12 εργάσιμες ημέρες και το κόστος για κάθε εταιρεία είναι ~1/3 σε σχέση με το αντίστοιχο κόστος οποιοδήποτε recruitment agency. Μέχρι σήμερα, σε διάστημα 1,5 χρόνου έχουν εξυπηρετήσει 120 θέσεις από 92 εταιρείες πελάτες, μέσω του Hands Free Recruitment. Η γκάμα των πελατών τους διαφέρει από μικρές και μικρομεσαίες εταιρείες (π.χ. Convert Group, BestPrice, Money Market κ.ά), ελληνικές πολυεθνικές (Upstream, Syntax κ.ά), πολυεθνικές εταιρείες, όπως Accenture, Ogilvy κ.ά, καθώς και διεθνείς πελάτες.

Code.Hub
Code.Hub I Code.Career Consulting
Το Code.Career είναι το πρώτο recruitment agency που δίνει στις εταιρείες την ευκαιρία να μιλήσουν με εξειδικευμένα στελέχη από την αγορά, τα οποία έχουν εκπαιδευτικό υπόβαθρο στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και διαθέτουν βαθιά γνώση της τεχνολογίας σε γλώσσες προγραμματισμού και frameworks. H Code.Hub ακολουθεί το μοντέλο του 70% τεχνική αξιολόγηση και 30% βιογραφική / προσωπικότητας αξιολόγηση. Οι τεχνολογικές γνώσεις και η εξειδίκευση στο HR επιτρέπουν στην εταιρεία να αξιολογήσει εις βάθος ένα βιογραφικό και να ανακαλύψει τα πραγματικά ταλέντα. Αξιολογώντας περισσότερους από 100 προγραμματιστές την ημέρα, εκπληρώνουν το ιδανικό πάντρεμα εταιρειών και υποψηφίων. Με βάση τα παραπάνω, έχουν την γνώση να βελτιώσουν το brand της εταιρείας και να βοηθήσουν στο excellence και στην ανάπτυξη των τεχνολογικών ομάδων στην Ελλάδα.

Κατηγορία: HR Team of the Year (Πάνω από 100)

Bayer Hellas
[email protected]
Η αποστολή της Bayer, «Επιστήμη για μια καλύτερη ζωή», είναι να συμβάλει στην επίλυση ορισμένων από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις στον τομέα της υγείας και της διατροφής. Η επιτυχημένη πορεία της προϋποθέτει μια ομάδα HR με μεγάλο εύρος δεξιοτήτων και αυξημένη ευελιξία που να στηρίζει την οργάνωση, ευθυγραμμίζοντας την κουλτούρα, τις διαδικασίες και το ανθρώπινο δυναμικό με τη στρατηγική της, αλλά και με τις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες της αγοράς. Έχοντας εμπειρία στη ΔΑΔ που προσεγγίζει κατά μέσο όρο τα 14 χρόνια, η ομάδα διαθέτει γνώσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα του σύγχρονου HR, ενώ λειτουργεί με μοντέλο μεικτών ρόλων και αλλαγών που υπαγορεύονται από ένα agile μοντέλο αξιοποίησης ικανοτήτων και πόρων. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, η ομάδα έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα σε ένα τεράστιο εύρος δραστηριοτήτων και στρατηγικών αλλαγών, συμπεριλαμβανομένων οργανωτικών αλλαγών σε κάθε πλευρά της εταιρείας, ηγεσίας σε σημαντικά projects, ενίσχυσης του talent & development, των αμοιβών και παροχών, καθώς και της βελτιστοποίησης διαδικασιών και συνεργασίας με όλα τα επίπεδα του business.

Lidl Ελλάς
[email protected]
Οι αυξημένες ταχύτητες και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες αποτελούν, πλέον, την πραγματικότητα της εποχής και μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τη λειτουργία και την αποδοτικότητα μιας επιχείρησης. Για την Lidl Hellas «όποιος σταματά να βελτιώνεται, παύει να είναι καλός». Θέλοντας να διατηρούν πάντα έναν ρόλο περισσότερο προ-δραστικό και λιγότερο αντιδραστικό, στη Lidl Hellas επιδίωξαν να αναβαθμίσουν την αποτελεσματικότητα του Μοντέλου Ηγεσίας Πωλήσεων, με σκοπό τη σαφή οριοθέτηση αρμοδιοτήτων και ρόλων, έτσι ώστε να πετύχουν αποδοτικότερες και πιο λιτές διαδικασίες, καθώς και αποτελεσματικότερη ροή στα καταστήματα, ενισχύοντας έτσι την εικόνα της Lidl Hellas τόσο προς τους εσωτερικούς όσο και προς τους εξωτερικούς πελάτες.

DHL Express Ελλάς
DHL HR Team of the Year!
Για την DHL Express, βασικός στρατηγικός πυλώνας και πολυτιμότερο κεφάλαιο είναι οι άνθρωποί της. Το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού είναι μέρος του Διεθνούς δικτύου της DHL και αποτελείται από τέσσερις πιστοποιημένους διεθνείς ειδικούς (Human Resources Director & Legal Counsel, Training & Development Manager, Compensation/Benefits & Payroll Specialist, HR Administrator- Recruitment & Projects), ενώ υποστηρίζει 500 εργαζόμενους σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Ενότητα: Covid-19 Response Actions
Κατηγορία: Most Valuable HR Team (Πάνω από 100)

Coca-Cola Τρία Έψιλον
Η Coca-Cola Τρία Έψιλον επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, με κύρια προτεραιότητα την πρόληψη και την ασφάλεια των ανθρώπων της. Από την αρχή της κρίσης, αφού φρόντισε για τα απαραίτητα μέτρα, προχώρησε στη δημιουργία και στην υλοποίηση του πολύπλευρου πλάνου «Μένουμε Ενωμένοι», με πρωτοβουλίες και επικοινωνίες για να ενδυναμώνει την υγεία, την ευεξία και την ψυχολογία των εργαζομένων κάθε στιγμή από όπου και αν εργάζονται, το σπίτι, το εργοστάσιο, την αγορά ή το γραφείο. Το πλάνο εξελίσσεται σε φάσεις μέχρι το τέλος του έτους και εστιάζει σε 4 ξεχωριστούς πυλώνες, που ο καθένας περιλαμβάνει ειδικά προσαρμοσμένες δράσεις. Με κεντρικό μήνυμα We Stay Strong, Efficient, Inspired and Caring, η εταιρεία όλο αυτό το διάστημα υλοποιεί ενέργειες εκπαίδευσης για την υιοθέτηση νέων τρόπων εργασίας και ενδυνάμωσης ηγετικών δεξιοτήτων στη νέα εποχή, ενέργειες ψυχολογικής ενδυνάμωσης και ευεξίας με ειδικούς από διάφορους κλάδους, ενώ λάνσαρε διαδικτυακά κανάλια και κοινότητες για ανταλλαγή καθημερινών ιστοριών, διαγωνισμών και άμεσης επικοινωνίας, με στόχο τη διατήρηση της ομαδικότητας και της σύνδεσης όλων των ανθρώπων της.

MYTILINEOS
Η μεγάλη πρόκληση για τη διαχείριση της πανδημίας του Covid-19 ήταν το μέγεθος της MYTILINEOS και το εύρος των δραστηριοτήτων της, που περιλαμβάνει 25 βιομηχανικές μονάδες παραγωγής και μονάδες παραγωγής ενέργειας, – όπως το εργοστάσιο του Αλουμινίου της Ελλάδος – την Protergia, δεκάδες εργοτάξια σε 32 χώρες και στις 5 ηπείρους. Το μεγάλο πλεονέκτημα ήταν η έμπρακτη δέσμευση της ηγεσίας, θέτοντας ως προτεραιότητα την υγεία και την εργασιακή ασφάλεια όλων. Η έγκαιρη ενεργοποίηση του πλάνου πρόληψης, η λειτουργία των παραγωγικών μονάδων με προσωπικό ασφαλείας σε συνθήκες αυξημένης προστασίας και η λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών με το 90% του ανθρώπινου δυναμικού σε απομακρυσμένη εργασία είχαν ως αποτέλεσμα την προστασία των περίπου 3.660 ανθρώπων μας στον κόσμο και τη συνεχή λειτουργία της εταιρείας, διασφαλίζοντας την παραγωγή 1,2GW ενέργειας, καλύπτοντας τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Dialectica
H κρίση του Covid-19 ήταν ένα πρωτόγνωρο γεγονός σε παγκόσμιο επίπεδο που επηρέασε σημαντικά τον τρόπο που λειτουργούν οι επιχειρήσεις και βέβαια οι ομάδες HR. Η Dialectica ανταποκρίθηκε σε αυτή την πρόκληση κινούμενη σε δύο άξονες: την άμεση λήψη μέτρων προστασίας και τη διατήρηση του υψηλού ηθικού για τους εργαζομένους. Συγκεκριμένα, κανένας εργαζόμενος δεν τέθηκε σε αναστολή και καμία θέση εργασίας δεν περικόπηκε. Αντιθέτως, η Dialectica απορρόφησε την απώλεια εσόδων με ίδια μέσα, ενώ προχώρησε ακόμη και σε προσλήψεις. Πέρα από την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας για τους εργαζόμενους, η ομάδα του HR ανέπτυξε μια σειρά πρωτοβουλιών, οι οποίες στοχεύουν στη δημιουργία μιας πιο ευχάριστης καθημερινότητας και στη διατήρηση της προσωπικής επαφής, κάνοντας την Dialectica ακόμα πιο δυνατή.

INTRALOT
Με την εμφάνιση του Covid-19 στην Ευρώπη, η Διεύθυνση του Ανθρώπινου Δυναμικού της INTRALOT έδρασε άμεσα και με σχέδιο, δίνοντας έμφαση σε δύο άξονες: στην απρόσκοπτη επιχειρησιακή λειτουργία του οργανισμού και στην άμεση ανταπόκριση στα μετρά πρόληψης και αντιμετώπισης. Η έγκαιρη και συνεχής ενημέρωση των ανθρώπων της αποτέλεσε κύριο μέλημα, ενώ ως ομάδα HR φρόντισαν ώστε να σχεδιάσουν καινοτόμες δράσεις, ικανές να καταρτήσουν διαδικτυακά τους ανθρώπους της, να διατηρήσουν την επαφή τόσο μεταξύ τους όσο και με την εταιρεία, φροντίζοντας παράλληλα για την ευεξία τους και τη διατήρηση της ελπίδας για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο αύριο.

Bayer Hellas
Προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών, των καταναλωτών και των παραγωγών στα προϊόντα της Bayer, η ομάδα του HR κλήθηκε να διασφαλίσει πρώτα από όλα την Υγεία, την Ασφάλεια, την Ενημέρωση, την Αμοιβή και την Ψυχολογική Υποστήριξη των εργαζομένων της Bayer Ελλάς. Ο στρατηγικός σχεδιασμός προέβλεπε μια ολιστική προσέγγιση θεμάτων που προέκυψαν από την κρίση της πανδημίας, με οδηγό την αρχή της συνεργασίας και της ενεργής αντιμετώπισης των θεμάτων των εργαζομένων της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του HR, σε συνεννόηση και συνεργασία με άλλα τμήματα της εταιρείας, εξασφάλισε τη διατήρηση των αμοιβών για όλους, την εκτεταμένη τηλεργασία, την προστασία των εργαζομένων που δουλεύουν στο πεδίο, τη συνεχή επικοινωνία μέσω ειδικού καναλιού ηλεκτρονικής επικοινωνίας, τις τακτικές διαδικτυακές συναντήσεις χωρίς ατζέντα, τις οδηγίες υγιεινής και ασφάλειας, τις διαδραστικές συζητήσεις ψυχολογικής υποστήριξης, τα προγράμματα wellness και εκπαίδευσης, καθώς και τη δωρεάν αποστολή εξοπλισμού γραφείου στις οικίες των εργαζομένων. Η εν λόγω στρατηγική είχε εξαιρετική αποδοχή σύμφωνα με τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν και σημείωσε υψηλά ποσοστά εργασιακής δέσμευσης.

EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΑΒΕ
Η εταιρεία, στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν με τις ταχέως κλιμακούμενες εξελίξεις από την εξάπλωση του Covid-19 στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στάθηκε για άλλη μια φορά στο ύψος των περιστάσεων. Για εκείνους, η «υγεία» έχει ιδιαίτερη και διττή σημασία, γιατί πιστεύουν ότι οι αποδοτικές σχέσεις είναι μόνο οι υγιείς σχέσεις: με τους εργαζομένους, τους συνεργάτες, τους πελάτες, την κοινωνία. Με δεδομένη, λοιπόν, την επαγρύπνηση και την ευθύνη της εταιρείας απέναντι στους εργαζομένους, κατάφεραν να μειώσουν στο ελάχιστο τον αντίκτυπο της πανδημίας σε ζητήματα που αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό τους, παρουσιάζοντας βέλτιστες πρακτικές στις προκλήσεις που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν. Ως αφετηρία είχαν την ομοψυχία και την πειθαρχία που επιδείξαμε όλοι τους.

Qualco Group
Η εμφάνιση του Covid-19 και η εξέλιξη της ασθένειας σε πανδημία έφερε την παγκόσμια κοινότητα αντιμέτωπη με μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Αυτή την κατάσταση κληθήκαν να διαχειριστούν τα μέλη της ομάδας People του ομίλου QUALCO. Σήμερα, έχοντας περάσει σε μία νέα εποχή, νιώθουν υπερήφανοι τόσο για τους ανθρώπους τους, που ανταποκρίθηκαν σε αυτή τη συνθήκη, όσο και για τους ίδιους που φροντίσαν για όλους. Κάνοντας τον απολογισμό, διαπίστωσαν ότι ως ομάδα λειτούργησαν θετικά σε μια πρωτοφανή κρίση βασιζόμενοι στις αξίες και στην ανθρωποκεντρική κουλτούρα της εταιρείας. Διασφάλισαν την απρόσκοπτη λειτουργία του ομίλου, «άκουσαν» τους ανθρώπους τους, που έδειξαν εμπιστοσύνη, και τους δικαίωσαν με τα αποτελέσματα των ενεργειών τους. Μα πάνω από όλα, έθεσαν τα θεμέλια για μια νέα, λειτουργική και ασφαλή εργασιακή κανονικότητα, η οποία βασίζεται στην άμεση και ειλικρινή επικοινωνία.

Nestlé Hellas S.A.
Το εν λόγω πρόγραμμα διασφάλισε:
• Την προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας των 800 εργαζομένων της Nestlé Ελλάς σε όλα τα σημεία δραστηριότητας μας (κεντρικά γραφεία, εργοστάσια κ.ά)
• Την ομαλή μετάβαση στην εξ αποστάσεως εργασία (όπου χρειάστηκε) καθώς και την ομαλή λειτουργία των εργοστασίων, ώστε να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η επιχειρησιακή λειτουργία της εταιρείας και η αδιάλειπτη τροφοδοσία της αγοράς σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο.
• Την ψηφιοποίηση μηχανισμών και διαδικασιών απαραίτητων για την απρόσκοπτη λειτουργία μας.
• Την ενδυνάμωση του κοινωνικού προγράμματός μας με την έμπρακτη υποστήριξη των δομών νοσοκομειακής περίθαλψης και των συνάνθρωπων μας σε ανάγκη.
Όλα τα παραπάνω έγιναν άμεσα, αναδεικνύοντας τα γρήγορα αντανακλαστικά της εταιρείας και την προσαρμοστικότητα μας σε ιδιαίτερα έκτακτες συνθήκες.

Κατηγορία: Most Innovative Work-From-Home Plan (Πάνω από 100)

Siemens Ελλάδος
Reshaping work in COVID times
Σε ένα περιβάλλον που συνεχώς μεταβάλλεται και που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα, η διατήρηση της παραγωγικότητας των ανθρώπων και της ευεξίας τους είναι καίριας σημασίας. Η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Siemens Ελλάδος όρισε από την αρχή της κρίσης του κορωνοϊού τις στρατηγικές της προτεραιότητες και δόμησε τις δράσεις γύρω από αυτές τις ανάγκες. Πρωτότυπες δράσεις που έφεραν τους ανθρώπους της πιο κοντά και ενέργειες που τους κρατούσαν συνεχώς ενημερωμένους. Με τη Γενική Διεύθυνση να δίνει τον τόνο των αλλαγών, η εταιρεία κατάφερε να έχει engaged και παραγωγικούς ανθρώπους.

Vodafone Greece
Με το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19, πρώτο μέλημα και προτεραιότητά ήταν η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων στην Vodafone, καθώς και των συνεργατών και των πελατών της. Η εξειδικευμένη ομάδα έργου που διαχειρίστηκε το πλάνο ενεργειών δούλεψε με agile τρόπο, ταχύτητα και ευελιξία και κατάφερε το 93% των εργαζομένων να βρίσκεται σε καθεστώς εξ αποστάσεως εργασίας σε λίγες μόλις μέρες, διασφαλίζοντας την υγεία (σωματική και ψυχική) και την ασφάλεια των ανθρώπων, αλλά και την απρόσκοπτη λειτουργία της Vodafone.

SIEMENS Healthineers Greece
Δουλεύοντας σε ένα περιβάλλον άμεσα συνυφασμένο με τον χώρο της Υγείας και αρκετές ημέρες πριν γίνει καθημερινότητα το #Μένουμε Σπίτι, η Διοίκηση της εταιρείας είχε ήδη επεξεργαστεί τη δυνατότητα ανταπόκρισής μας στα δεδομένα μιας νέας εργασιακής πραγματικότητας. Οι προκλήσεις ήταν ιδιαίτερες αλλά με τη σωστή οργάνωση και την υποστήριξη από την πλευρά της εταιρείας, καθώς και με την άψογη συνεργασία από την πλευρά των εργαζομένων τους, μπόρεσαν να λειτουργήσουν σαν μία ομάδα, ανεξάρτητα από τον χώρο που προσφέρουν την εργασία τους. Απώτερος στόχος είναι οι άνθρωποί τους να εργάζονται σε ασφαλείς συνθήκες και να νιώθουν ικανοποίηση από την πολύπλευρη υποστήριξη που λαμβάνουν.

Novartis Hellas Α.Ε.Β.Ε.
Η αποστολή όλων στη Novartis Hellas είναι να βελτιώνουν και να αλλάζουντις ζωές των ασθενών στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχοντας στο κέντρο της προσπάθειάς της τους ανθρώπους της, η εταιρεία προχώρησε σε άμεση λήψη δεσμεύσεων προς τους εργαζομένους της, καθώς και μέτρων προστασίας και ενημέρωσης τους, αξιοποιώντας σημαντικούς πόρους και υιοθετώντας καινοτόμες λύσεις. H Novartis Hellas αποφάσισε άμεσα την εργασία από το σπίτι για όλους τους εργαζομένους, προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία των ιδίων και των οικογενειών τους. Την ίδια στιγμή, αναπτύχθηκαν 4 υπο-ομάδες με στόχο την εξεύρεση λύσεων για την καλύτερη υποστήριξη των ανθρώπων της και των νέων αναγκών τους κάτω από αυτές τις ιδιόμορφες συνθήκες.

Imerys Services Greece
Embracing Innovation through remote working at the Imerys Shared Services Center
Το 2019, η Imerys ξεκίνησε τη δημιουργία για πρώτη φορά ενός Κέντρου Κοινών Υπηρεσιών – Shared Service Center (ΚΚΥ) στην Ελλάδα, με αντικείμενο την παροχή λογιστικών υπηρεσιών σε 14 χώρες της Ευρώπης. Όταν άρχισε να κλιμακώνεται η πανδημία του Covid-19, η μεταφορά της γνώσης από τις χώρες της Ευρώπης στην ελληνική ομάδα ήταν σε πλήρη εξέλιξη και η νέα πραγματικότητα έθετε σε κίνδυνο ολόκληρο το έργο. Εντούτοις, το ΚΚΥ της Imerys υιοθέτησε ένα πρωτοποριακό και ολοκληρωμένο μηχανισμό τηλεργασίας, παρέχοντας σε όλους τα απαραίτητα εργαλεία για την ασφαλή και την αποδοτική εκτέλεση της εργασίας τους. Επισφράγισμα του όλου σχεδιασμού και της συλλογικής προσπάθειας ήταν η, δίχως προβλήματα, μεταφορά όλων των δραστηριοτήτων από τις χώρες στην ελληνική ομάδα, επιτυχία που και άλλες πολυεθνικές στην Ευρώπη ενδιαφέρθηκαν να μάθουν πως επιτεύχθηκε.

Κατηγορία: Most Innovative Work-From-Home Plan (Έως 100)

Pylones Hellas
we make IT safe
Την χρονιά αυτή κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε o καθένας ξεχωριστά ως οντότητα, κάθε επιχείρηση ως οργανισμός, η κοινωνία στο σύνολο της αλλά και ολόκληρος ο κόσμος διαφορετικές και πρωτόγνωρες συνθήκες, που δημιουργήθηκαν με την έλευση του Covid-19. Οι επιχειρήσεις πειραματίστηκαν με έννοιες όπως η εξ αποστάσεως εργασία, η προσαρμογή σε ψηφιακές αλλαγές, το change management, το crisis management και το business continuity. Η νέα αυτή κατάσταση μας ανάγκασε να δοκιμάσουμε άλλους τρόπους εργασίας, να ψάξουμε για λύσεις, να αναπτύξουμε νέες δεξιότητες, να εφαρμόσουμε πλάνα, να στηριχτούμε ο ένας στον άλλον και να έρθουμε «απομακρυσμένα» πιο κοντά ο ένας με τον άλλον. Στην Pylones Hellas, έχοντας αντιληφθεί έγκαιρα τη νέα κατάσταση, προχώρησαν ψύχραιμα και με συνέπεια στα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και τις προληπτικές ενέργειες κατά της διασποράς του κορωνοϊού στον χώρο εργασίας.

Κατηγορία: Most Innovative Workplace Redesign (Πάνω από 100)

Novartis Hellas Α.Ε.Β.Ε.
Novartis Workplace Redesign
Η αποστολή όλων στη Novartis Hellas είναι να βελτιώνον και να αλλάζουν τις ζωές των ασθενών στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχοντας στο κέντρο της προσπάθειάς τους ανθρώπους της, η Novartis Hellas προχώρησε σε άμεση λήψη δεσμεύσεων προς τους εργαζομένους της, καθώς και μέτρων προστασίας και ενημέρωσης τους, αξιοποιώντας σημαντικούς πόρους της εταιρείας και υιοθετώντας καινοτόμες λύσεις. Ο σχεδιασμός και η στρατηγική αναπτύχθηκε σε τρεις φάσεις, με γνώμονα την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα και τα μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης, καθώς και τις ανάγκες των ανθρώπων μας.

Όμιλος ΟΠΑΠ
Στη διαχείριση της παγκόσμιας κρίσης λόγω του κορωνοϊού, ο ΟΠΑΠ κατάφερε με υπεύθυνη έργου την Ομάδα Return to Work και κυρίως τις Ομάδες Facilities Management και Employee Relations, την έγκαιρη, καινοτόμα και επιτυχή εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας και πρόληψης στις εγκαταστάσεις μας. Στο πλαίσιο της ασφαλέστερης επιστροφής των εργαζομένων στα γραφεία στις αρχές Μαΐου, έγιναν οι απαραίτητες μετατροπές στις κτιριακές εγκαταστάσεις και εφαρμόστηκαν διαδικασίες σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις, τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων, αλλά και με την εφαρμογή καινοτόμων πρωτοβουλιών και λύσεων.

Κατηγορία: Most Innovative Use of HR Technology During the Pandemic (Πάνω από 100)

Lidl Ελλάς: Digital [email protected] Hellas
Κατά την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας του Covid-19 στην Ελλάδα, για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων καθώς και για τη Lidl Ελλάς, κύριο μέλημά ήταν να ανταποκριθούν άμεσα και με αποτελεσματικότητα για την ασφάλεια των συνεργατών τους, τη συνέχεια της ροής εργασιών μας, τη διατήρηση της αποδοτικότητας και κυρίως την εκπαίδευση και την ανάπτυξή τους. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίστηκε και υλοποιήθηκαν ενέργειες για την ενσωμάτωση της εφαρμογής LinkedIn Learning στο υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα της επιχείρησης.

SingularLogic
Η τεχνολογία ΙοΤ σύμμαχος της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού
H Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της SingularLogic, στο πλαίσιο της προστασίας των εργαζομένων της από την εξάπλωση του Covid-19, αξιοποίησε τις λύσεις και την τεχνογνωσία της εταιρείας σε θέματα ΙοΤ (Internet of Things) σε κτιριακές εγκαταστάσεις για την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα, υιοθετώντας βέλτιστες πρακτικές στη παρακολούθηση του εσωτερικού αέρα.