Ολοκληρώθηκαν με ρεκόρ συμμετοχών τα HR Awards 2022,  ενώ στη φετινή τελετή απονομής που διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής, έδωσαν το «παρών» σχεδόν 600 στελέχη του κλάδου. Με ενθουσιασμό και σε γιορτινή διάθεση πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής, η τελετή απονομής των HR Awards 2022 powered by Alterlife, η οποία τελέστηκε για 8η συνεχή χρονιά, με τη συμμετοχή 600 στελεχών του κλάδου. Ταυτόχρονα, τα βραβεία – «θεσμός» της Boussias, τα οποία επιβραβεύουν συστηματικά και με συνέπεια τις καινοτόμες πρωτοβουλίες και πρακτικές των ομάδων διαχείρισης του Ανθρώπινου Δυναμικού στις επιχειρήσεις και οργανισμούς, σημείωσαν αριθμό – ρεκόρ που άγγιξε τις 300 κατατεθειμένες προς αξιολόγηση, δράσεις, καθώς και τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχουσών εταιρειών από διαφορετικούς κλάδους της Αγοράς.

Τα βραβεία τίμησε, για πρώτη φορά, με την παρουσία του ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη. Τα Βραβεία ήταν Powered by από την εταιρεία ALTERLIFE Fitness Excellence. Χρυσός χορηγός ήταν η εταιρεία Up Hellas, ενώ χορηγοί οι εταιρείες Dynargie και The Coach. Υποστηρικτής ήταν η εταιρεία Κnowcrunch.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
Την κορυφαία διάκριση «HR Team of the Year», για εταιρείες με ανθρώπινο δυναμικό άνω των 100 εργαζομένων, απέσπασε η Lidl Hellas, ενώ την αντίστοιχη «Rising Star of the Year» για εταιρείες με λιγότερους από 100 εργαζόμενους κέρδισε η Code.Hub! Επιπλέον, τις Platinum διακρίσεις απέσπασαν ο Όμιλος ΟΤΕ στις κατηγορίες «Best Change Management Strategy / Initiative» και «Excellence in Workplace Well-being», η Lidl Hellas στην κατηγορία «Most Effective Recruitment Strategy», η Coca Cola 3E στην κατηγορία «Best Talent Management Strategy & Initiative», η Vodafone Hellas στις κατηγορίες «Most Innovative Use of Technology for Learning» και «Equity & Social Protection in the Workplace» και η Αrivia SA member of Upfield στην κατηγορία «Most Valuable HR Team during Covid -19 and post Covid -19».

Κ. Χατζηδάκης: «Οι καλές εργασιακές πρακτικές ωθούν τη χώρα προς τα επάνω!»
Ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη της τελετής απονομής: «Οι καλές εργασιακές πρακτικές για τις οποίες βραβεύτηκαν οι επιχειρήσεις είναι στον πυρήνα της δικής μας φιλοσοφίας. Και γι’ αυτό εφαρμόζουμε σύγχρονες πολιτικές, από τις οποίες θα ωφεληθούν πάνω από 700.000 εργαζόμενοι και άνεργοι μέχρι το 2025! Μπράβο στην Boussias για την ιδέα να διοργανώσει τα βραβεία. Μπράβο στις επιχειρήσεις που φροντίζουν για να είναι ευχαριστημένοι οι εργαζόμενοί τους και που με τις καλές εργασιακές πρακτικές τους, ωθούν τη χώρα προς τα επάνω!»

Ο. Επιτροπάκη: «Είδαμε πολλά παραδείγματα βαθιά ανθρωποκεντρικών πρακτικών»
Κατά την ομόφωνη γνώμη της 28μελούς Κριτικής Επιτροπής, υπό την Προεδρεία της Όλγας Επιτροπάκη, Chair in Management Durham University Business School, UK, το επίπεδο των έργων αλλά και των παρουσιάσεών τους ήταν αξιοσημείωτα υψηλό. «Σε μία περίοδο που η εργασιακή δέσμευση, υγεία και ευδαιμονία βρίσκονται στο προσκήνιο λόγω των φαινομένων της Μεγάλης Παραίτησης και της Σιωπηρής Παραίτησης που παρατηρούνται διεθνώς, είδαμε με χαρά πολλές εταιρείες να εστιάζουν σε τέτοια θέματα και πολλά παραδείγματα αντίστοιχων βαθιά ανθρωποκεντρικών πρακτικών. Είδαμε έμφαση στην ανάπτυξη νέων γνώσεων και δεξιοτήτων, επένδυση στη διοίκηση ταλέντου και την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων. Είδαμε, επίσης, ένα HR που ανταποκρίνεται άμεσα στις προκλήσεις των νέων ψηφιακών και τεχνολογικών δεδομένων, που εστιάζει στην τεχνολογία και στην καινοτομία και συνεισφέρει καίρια στην αλλαγή και στο digital transformation», σημείωσε χαρακτηριστικά η Ο. Επιτροπάκη στον χαιρετισμό της.

BEST CHANGE MANAGEMENT STRATEGY / INITIATIVE ΚΑΙ EXCELLENCE IN WORKPLACE WELL-BEING
«Φροντίζουμε για την ασφάλεια και την ευημερία των ανθρώπων μας»
«Ο θεσμός των HR Awards δίνει την ευκαιρία στις εταιρείες να παρουσιάσουν βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμες προσεγγίσεις σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού και, παράλληλα, αναδεικνύει και αναγνωρίζει το έργο των ανθρώπων που εργάζονται στο HR. Στον Όμιλο ΟΤΕ, με την εμπειρία των πελατών στο επίκεντρο της εταιρικής μας κουλτούρας, φροντίζουμε για την ασφάλεια και την ευημερία των ανθρώπων μας, σχεδιάζουμε ειδικά προγράμματα upskilling & reskilling, αναπτύσσουμε τα ταλέντα μας και σχεδιάζουμε για τους ανθρώπους μας σύγχρονα και ευέλικτα πακέτα παροχών. Οι 2 Platinum βραβεύσεις και τα συνολικά 8 βραβεία στα HR Awards 2022, επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή μας στη δημιουργία ενός μοντέρνου εργασιακού περιβάλλοντος, όπου οι άνθρωποί μας έχουν όλα όσα χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν».
Έλενα Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού, Όμιλος ΟΤΕ

MOST EFFECTIVE RECRUITMENT STRATEGY
«Μία ομάδα με επίκεντρο τους ανθρώπους μας»
«Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για τα 14 βραβεία και τον τιμητικό τίτλο HR Team of the Year. Θα ήθελα να συγχαρώ όλη την ομάδα μας για τις καινοτόμες ενέργειες και τις πρωτοβουλίες και να ευχαριστήσω προσωπικά, όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής που ξεχώρισαν και επιβράβευσαν τις δράσεις μας. Είμαστε μία ομάδα όπου όλοι και όλες μας έχουμε πάντα στο επίκεντρο τους ανθρώπους μας. Αυτοί είναι που μας δίνουν την ενέργεια να σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα και να είμαστε περήφανοι για όσα πετυχαίνουμε μαζί!».
Νικολέττα Κολομπούρδα, HR Director και Member of the Board, Lidl Ελλάς

BEST TALENT MANAGEMENT STRATEGY & INITIATIVE
«Βασικό συστατικό της επιτυχίας οι άνθρωποί μας»
«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τις 6 διακρίσεις μας στα φετινά HR Awards, καθώς για εμάς, βασικό συστατικό της επιτυχίας μας είναι οι άνθρωποί μας. Επενδύουμε σε σύγχρονες στρατηγικές για να εξελίσσουμε συνεχώς την εργασιακή μας κουλτούρα και να ενδυναμώνουμε τους ανθρώπους μας, ώστε κάθε μέρα να εξελίσσονται μαζί με τον οργανισμό. Mε αυτό το όραμα, έχουμε δημιουργήσει ένα εργασιακό περιβάλλον που προσφέρει ίσες ευκαιρίες και ανταποκρίνεται στις επαγγελματικές και προσωπικές φιλοδοξίες των ομάδων μας. Στην ανάπτυξη ταλέντων, όπου και διακριθήκαμε με Platinum Βραβείο, σημαντικά έχουν συνεισφέρει τα προγράμματα ταχείας εξέλιξης (Fast Forward, Top MDs & All Stars) που εναρμονίζονται πάντα με τα προσωπικά πλάνα ανάπτυξης και καριέρας των ανθρώπων».
Κωνσταντίνα Κώτσια – Employer Brand & Culture Programs Manager, Coca Cola 3E

MOST INNOVATIVE USE OF TECHNOLOGY FOR LEARNING ΚΑΙ EQUITY & SOCIAL PROTECTION IN THE WORKPLACE
«Αξιοσημείωτα αποτελέσματα σε ένα ασφαλές περιβάλλον»
«Στη Vodafone δημιουργήσαμε την πλατφόρμα Grow with Vodafone, η οποία συνδέει την εκπαίδευση και την ανάπτυξη, βάζοντας τις δεξιότητες στην καρδιά αυτών των λειτουργιών και αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, όπως η ΑΙ, για να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία εκπαίδευσης στον κάθε εργαζόμενο. Από τους πρώτους κιόλας μήνες, έχουμε δει αξιοσημείωτα αποτελέσματα, όπως αύξηση στον χρόνο που αφιερώνεται σε εκπαιδεύσεις, αύξηση στον αριθμό των μαθημάτων που παρακολουθούνται διαδικτυακά αλλά και άνοδο στον βαθμό ικανοποίησης των ανθρώπων μας».
Βίκυ Σωτηρούδη, Learning & Performance Business Partner, Vodafone Ελλάδας

«Πάγια δέσμευση και προτεραιότητά μας είναι να στηρίζουμε τους ανθρώπους μας, ώστε να είναι ο εαυτός τους, να αισθάνονται ασφαλείς και να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες. Έτσι, σχεδιάζουμε και εφαρμόζουμε πολιτικές, εκπαιδεύσεις και δράσεις με γνώμονα τη συμπερίληψη και προστασία των εργαζομένων μας. Οι συνθήκες της πανδημίας μάς έδωσαν επιπλέον αφορμές για τον σχεδιασμό νέων πρωτοβουλιών, διασφαλίζοντας πάντα την ανοιχτή επικοινωνία και εμπιστευτικότητα, με πλήρη διαφάνεια και δέσμευση όλων για την αυστηρή εφαρμογή τους».

Γρηγόρης Κονούκλας, Talent Acquisition, Employer Brand & EX Manager, Vodafone Ελλάδας

MOST VALUABLE HR TEAM DURING COVID-19 & POST COVID-19
«Αναγνώριση της δέσμευσης και της προσπάθειάς μας»
«Σε μία περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, με την έξαρση και εξάπλωση της πανδημίας, τη μετάβαση σε μία νέα πραγματικότητα, ένα ευμετάβλητο επιχειρησιακό περιβάλλον που δοκιμάζεται από πολλαπλούς εξωγενείς παράγοντες αλλά και την ταυτόχρονη ανάγκη ικανοποίησης των αυξανόμενων αναγκών των πελατών μας παγκοσμίως, η Arivia (μέλος της Upfield), πέτυχε την αδιάκοπη και απρόσκοπτη λειτουργία της, παρέχοντας ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον και εφαρμόζοντας καινοτόμες λύσεις με ισχυρά προληπτικά μέτρα προστασίας των ανθρώπων της. Πιστοί στις αξίες μας, το Πάθος, την Απόδοση και τη Φροντίδα, η βράβευση αυτή αποτελεί αναγνώριση της δέσμευσης και της προσπάθειάς μας που τοποθετούν τους ανθρώπους μας στο επίκεντρο όλων των εφαρμοζόμενων πολιτικών και βέλτιστων επιχειρησιακών πρακτικών».
Χριστίνα Δηματάτη, HR Director, Arivia member of Upfield

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

«Η εμπειρία των HR Awards ήταν, για ακόμα μία φορά, ποικίλη και πολύ ενδιαφέρουσα. Το καίριο και θετικό μήνυμα για εμένα ήταν ότι η πανδημία χρησιμοποιήθηκε σαν ευκαιρία (αντί για εμπόδιο) σε πολλές αλλαγές, κυρίως όσον αφορά ένα μεγάλο άλμα στο digitalization και transformation των διαδικασιών του HR. Δεν σταμάτησε τις εταιρείες, παρά τις ώθησε να πάνε ένα βήμα παραπέρα. Συγχαρητήρια σε όλες τις συμμετοχές!».
Μελίτα Αρβανίτη, Digital HR & Employee Experience, Pictet Group

«Οι φετινές, πολλές και ενδιαφέρουσες υποψηφιότητες αναδεικνύουν τον αναβαθμισμένο ρόλο των τμημάτων HR και την προσπάθειά τους για συνεχή εξέλιξη αλλά και γρήγορη προσαρμογή στις νέες, όλο και πιο απαιτητικές συνθήκες εργασίας στη μετά-covid εποχή. Οι εταιρείες αυτές έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα εργασιακό περιβάλλον όπου οι εργαζόμενοι εξελίσσουν συνεχώς τις ικανότητές τους, καταφέρνουν να συνεργάζονται αρμονικά, με στόχο όχι μόνο την επίτευξη των εταιρικών στόχων, αλλά και την προσφορά στην ευρύτερη κοινωνία. Tα HR Αwards με τη δυναμική τους παρουσία όλα αυτά τα χρόνια, βοηθούν τις εταιρείες σε αυτήν την κατεύθυνση. Θερμά συγχαρητήρια στους νικητές και νικήτριες αλλά και σε όλες τις εταιρείες που συμμετείχαν και, φυσικά, στην Boussias για την άψογη διοργάνωση!».
Δήμητρα Ιορδάνογλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Οργάνωσης και Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο

«Φέτος είχα την χαρά και την τιμή να συμμετέχω στην κριτική επιτροπή των HR Awards και αποκόμισα υπέροχες εντυπώσεις. Η διαδικασία ήταν εξαιρετικά απλή και πολύ καλά οργανωμένη, ώστε να διευκολύνουν το έργο μας. Αυτό που κυρίως αποκόμισα από την εμπειρία ήταν πολλές ιδέες για την βελτίωση της εργασιακής ζωής στον απαιτητικό χώρο των επιχειρήσεων. Αξιολόγησα προτάσεις με πρωτοποριακές ιδέες, νέες τεχνολογίες και συνδυασμό εφευρετικότητας και πραγματικού ενδιαφέροντος για τους εργαζόμενους. Αυτό ήταν για μένα μία μεγάλη έμπνευση αλλά και θαυμασμός για την σπουδαία δουλειά που κάνουν οι τομείς Ανθρώπινου Δυναμικού στις επιχειρήσεις, με σκοπό να βελτιώσουν την ζωή των εργαζόμενων αλλά και τις διαδικασίες αξιολόγησης, πρόσληψης και συνεχούς εξέλιξης των ανθρώπων και των εταιρειών. Θα ήθελα να συγχαρώ τόσο τις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες και εξαιρετικά οργανωμένες δράσεις, όσο και την εταιρεία Boussias που δίνει την ευκαιρία να παρουσιαστεί αυτό το σημαντικό έργο, το οποίο αφορά σε όλους εμάς, εργαζόμενους και επιχειρήσεις».
Μαρία Μπηκέ, Πρόεδρος EMCC Greece, Executive Coach, Business Consultant, Lecturer, Ethics Researcher

«Ως συνολική εμπειρία στη διαδικασία της αξιολόγησης, απόλαυσα την ευελιξία κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης και την εμπιστοσύνη προς την κριτική επιτροπή. Εργάζομαι πολλά χρόνια στο εξωτερικό και με χαρά μου διαπιστώνω ότι στην Ελλάδα γίνονται πραγματικά όμορφες και ενδιαφέρουσες ενέργειες στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού και είναι πολύ ελπιδοφόρο το ότι γίνονται κοινωνοί τους όλοι οι HR συνάδελφοι».
Κωνσταντίνος Μποβολής, Country HR Director, L’Oréal Italia

«Έχω υπάρξει μέλος κριτικής επιτροπής βραβείων ανθρώπινου δυναμικού πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ΗR καριέρας μου και ως Πρόεδρος του ΣΔΑΔΕ. Οι φετινές συμμετοχές με εντυπωσίασαν για το διαμέτρημα και την ποιότητά τους σε υποδειγματικές καλές πρακτικές! Τα ΗR Awards έδωσαν τη  δυνατότητα να αναδειχθούν και πάλι τα επιτεύγματα και οι πρωτοβουλίες Εταιρειών στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού τους σε πολλές διαφορετικές επίκαιρες κατηγορίες δράσεων. Πέρα, όμως, από την προβολή των Εταιρειών, με τις διακρίσεις αυτές ενισχύεται έμπρακτα και  η δύναμη και ο ρόλος της κοινότητας του HR  με την ανάδειξη καλών πρακτικών σε μία εποχή έντονων προκλήσεων και αλλαγών. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να χτίζεται ένα ποιοτικό employer brand name και είναι εξίσου υπέροχο να αναγνωρίζεται και να επιβραβεύεται το έργο των καλύτερων HR ομάδων που δημιουργεί τις συνθήκες για αυτό».
Μάρθα Μυλωνά, Επίτιμη Πρόεδρος ΣΔΑΔΕ – Organizational Consultant & Executive Coach

«Η συμμετοχή μου στη φετινή επιτροπή αξιολόγησης ήταν δύσκολη, αλλά και πολύ συναρπαστική εμπειρία. Ένιωσα σαν ταξιδευτής, περνώντας μέσα από την οπτική της κάθε επιχείρησης. Παράλληλα, ήταν και ταξίδι γνώσης για όλους εμάς στην κριτική επιτροπή. Τα HR Awards είναι ένας πάρα πολύ καλά διοργανωμένος θεσμός με εγκυρότητα και αντικειμενικότητα. Χαίρομαι που ήμουν μέρος αυτής της προσπάθειας».
Δημήτρης Πανόπουλος, Αναλυτής Δεδομένων Αγοράς Εργασίας, Επικεφαλής Μονάδας Έρευνας & Τεκμηρίωσης Αγοράς Εργασίας, Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

«Τα HR Αwards αποτελούν μία γιορτή αναγνώρισης και επιβράβευσης των προσπαθειών των στελεχών HR στη χώρα μας. Εντυπωσιάστηκα από τον πολύ μεγάλο αριθμό συμμετοχών, την εξέλιξη των δραστηριοτήτων HR των εταιρειών στην Ελλάδα αλλά και τις διαρκείς προσπάθειες αναβάθμισης του διαγωνισμού από τους διοργανωτές».
Κωνσταντίνος Τασούλης, Αναπλ. Καθηγητής Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

«Πραγματικά εφέτος, οι εταιρείες κατέθεσαν εξαιρετικές προτάσεις και πραγματικά ήταν χαρά μου να συμμετέχω σε μία τέτοιου υψηλού επιπέδου αξιολόγηση. Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση και την ώθηση του κλάδου μας, θα χαίρομαι πάντα να συνεισφέρω».
Δημήτρης Τσουροπλής, Human Resources Director, Crescent Petroleum

Για να δείτε τον πλήρη κατάλογο των νικητών κάντε κλικ εδώ