Tην Πέµπτη 21 Απριλίου πραγµατοποιήθηκε η πρώτη επετειακή συνάντηση του HR Banking Forum, ενός θεσµού που έχει τις ρίζες του βαθιά πίσω στο χρόνο. Θεσµοθετήθηκε από στελέχη Ανθρώπινου Δυναµικού του Τραπεζικού κλάδου και συνεχίζει µέχρι και σήµερα να αποτελεί ένα φιλόξενο περιβάλλον για συζητήσεις σχετικά µε τις νέες τάσεις και προκλήσεις του χώρου δίνοντας λύσεις σε ζητήµατα του κλάδου.

Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν η Citi Ελλάδος, η οποία υπήρξε από τους βασικούς εµπνευστές αυτού του θεσµού πριν από περίπου 30 χρόνια και που τα τελευταία χρόνια συντονίζει την οµάδα εργασίας. Την εκδήλωση τίµησαν µε την παρουσία τους ενεργά µέλη του HR Banking Forum αλλά και παλαιότερα µέλη που είτε έχουν συνταξιοδοτηθεί είτε έχουν αλλάξει κλάδο απασχόλησης.

Μεταξύ των προσκεκληµένων ήταν οι Κωνσταντίνος Αφεντούλης, Κώστας Βαβαρoύτας, Κατερίνα Βίγγα, Τζέλα Βικτωράτου, Σταύρος Γατόπουλος, Σόνια Γεωργιάδου, Ελένη Γιάνναρη, Γιώργος Γκόλιας, Δόµνα Ευτυχίδου, Θεανώ Ζαµπέλα, Πέγκυ Θεοδώρου, Στέλλα Καβάλη, Κωστούλα Κάλλας, Χριστίνα Κριτσιδίµα, Ντιάνα Λαµπρινού, Λίλυ Λαχάνου, Χάρης Μακρής, Ελένη Μαρούλη, Ανδρέας Μασσέλος, Σοφία Μπαλαφούτη, Πέτρος Νικάκης, Γιάννα Παλιούρα, Κέλλυ Πανουργιά, Παναγιώτης Παπατρέχας, Γιάννης Πάρνης, Γιώργος Παυλάκος, Βάλια Περιβολάρη, Γιώργος Περουλάκης, Κωνσταντίνος Πουλοπάτης, Μαρία-Μυρτώ Πηγαδιώτη, Κική Ραβαζούλα, Μαρία Σαµπάνη, Μαρία Σκιαδά, Γωγώ Στεργιοπούλου, Χαρά Συνειφακούλη, Τριαντάφυλλος Τσαφαράς, Κλεοπάτρα Τσίµπου, Καρολίνα Φαφαλιού, Δηµήτρης Χριστόπουλος, Αγγελική Χριστοφίδου και Ιωάννης Χρούσος.

Ο Κώστας Τσαλίκης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναµικού της Citi Ελλάδος και Περιφερειακός Διευθυντής Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναµικού Citi Δυτικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής, ως εµπνευστής της συγκεκριµένης διοργάνωσης, υποδέχτηκε τους προσκεκληµένους στα γραφεία της Citi στο Σύνταγµα, και άνοιξε την εκδήλωση εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την ένθερµη ανταπόκριση και υποστήριξη της συγκεκριµένης πρωτοβουλίας.

Σύντοµο χαιρετισµό απηύθυνε στη συνέχεια ο Αιµίλιος Κυριάκου, Διευθύνων Σύµβουλος της Citi Ελλάδος ευχαριστώντας τους προσκεκληµένους για την παρουσία τους και τονίζοντας την αξία που δίδεται στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναµικού στη Citi παγκοσµίως προκειµένου να δοµείται ένα εργασιακό περιβάλλον όπου το αίσθηµα δικαιοσύνης, η αξιοκρατία και ο σεβασµός στο συνάδελφο να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της εργασιακής κουλτούρας.

Το ύφος της συνάντησης διέφερε από τις µέχρι τώρα επαγγελµατικού τύπου συναντήσεις καθώς η ατζέντα της περιελάµβανε ευχάριστες συζητήσεις µε χαρούµενα περιστατικά και αναµνήσεις από το παρελθόν σε κλίµα συγκίνησης και νοσταλγίας.

Συζητήθηκαν µε ενθουσιασµό πρώιµες ιδέες σχετικά µε τον τρόπο που αυτή η οµάδα θα µπορούσε να αναπτύξει πρωτοβουλίες εθελοντικού χαρακτήρα, µε έµφαση στον επαγγελµατικό προσανατολισµό των νέων, την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηµατικότητας, επενδύοντας την εµπειρία τους αλλά και τη θέληση τους για προσφορά. Η εκδήλωση έκλεισε µε τα στελέχη να ανανεώνουν το ραντεβού τους σε µία πιο συστηµατική βάση.