Διεθνής Διάκριση για την Εκπαιδευτική Συνεργασία του ALBA Executive Development με την εταιρεία Novo Nordisk BAAGI, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τον περασμένο Νοέμβριο, το τμήμα Executive Development του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο αριστείας στην κατηγορία Innovation in Executive & Leadership Development, στο διαγωνισμό HR Excellence Award 2015 που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι. Στο διαγωνισμό αξιολογήθηκαν περισσότερα από εκατό εταιρικά προγράμματα εκπαίδευσης που προσφέρονται από διεθνούς φήμης Business Schools και πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή των Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το βραβείο που απονεμήθηκε στο ALBA, αφορά το πρόγραμμα «Novo Nordisk Executive Management Program in Business Studies» που σχεδιάζει και διοργανώνει για τα στελέχη της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novo Nordisk.

Με αφορμή τη διεθνή αυτή βράβευση, ο Αντιπρύτανης και Ακαδημαϊκός Διευθυντής του ALBA Executive Development Δρ. Κώστας Αξαρλόγλου και η διευθύντρια του τμήματος Executive Development Μαρίνα Γρυλλάκη , μοιράζονται μαζί μας τα χαρακτηριστικά που έκαναν το πρόγραμμα να ξεχωρίσει. «Η συνεργασία με τη Novo Nordisk, συμπληρώνει δώδεκα χρόνια και έχουμε ολοκληρώσει 6 Προγράμματα ανάπτυξης στελεχών από τις θυγατρικές της Νovo Nordisk στις χώρες της Βόρειας Αφρικής, της Νότιας Αφρικής, την Ινδία, τη Μαλαισία, την Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και τα ΗΑΕ, έχοντας πλέον, πάνω από 110 αποφοίτους. Πρόκειται για μία δυναμική σχέση συνεργασίας που εξελίσσεται και ανανεώνεται συνεχώς προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα».

«Η εκπαιδευτική φιλοσοφία, η δομή και ο συνδυασμός των εκπαιδευτικών ενοτήτων αποτελεί παραδοσιακά τον κορμό της επιτυχίας των προγραμμάτων του ALBA, καθώς τα μαθήματα διδάσκονται από καθηγητές που συνδυάζουν την ακαδημαϊκή αριστεία με τη σύγχρονη γνώση της αγοράς και των επιχειρηματικών πρακτικών. Στην εφαρμογή της ερευνητικής γνώσης, έρχεται να προστεθεί η προσαρμογή των μαθημάτων στο περιβάλλον, τις πρακτικές και τη στρατηγική της εταιρείας μέσα από ειδικά case studies και παραδείγματα που συνδέουν την ακαδημαϊκή θεωρία με τη γνώση που εφαρμόζεται στην εταιρεία και στην αγορά που δραστηριοποιείται. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες καλούνται να προετοιμάσουν ομαδικές εργασίες που αφορούν τη χρήση αυτής της γνώσης στην επίλυση συγκεκριμένων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η εταιρεία.

«Η πολύχρονη συνεργασία με τη Novo Nordisk μας έχει βοηθήσει συνολικά να διαμορφώσουμε τα κριτήρια και τις δεξιότητες για την επιτυχημένη συνεργασία με τις εταιρείες για τις οποίες δημιουργούμε προγράμματα εκπαίδευσης:

  • Εμπιστοσύνη: H δημιουργία και η ανανέωση της εμπιστοσύνης συνδέεται άμεσα με την αίσθηση του «κοινού σκοπού» ανάμεσα στο ALBA και την εταιρεία.
  • Δημιουργικότητα: H δημιουργικότητα, οδηγεί σε καινοτόμα προγράμματα τόσο από πλευράς περιεχομένου, όσο και από πλευράς δημιουργίας ενός αυθεντικού πλαισίου μάθησης και συν-δημιουργίας της γνώσης.
  • Πολιτισμική Νοημοσύνη: H κατανόηση και η προσαρμογή στην κουλτούρα και τις αξίες των συμμετεχόντων αλλά και η αξιοποίηση της ξεχωριστής αξίας που κάθε εταιρεία και κάθε συμμετέχων προσφέρει στη διαδικασία της μάθησης, αποτελούν βασικό κριτήριο επιτυχίας.
  • Ανθεκτικότητα: Η αμείωτη προσπάθεια για επίλυση των προκλήσεων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια κάθε προγράμματος και η δυνατότητα δημιουργίας και διάχυσης θετικού κλίματος μάθησης, καθιστά την μαθησιακή εμπειρία πολύτιμη για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

«Για το ALBA Executive Development, κάθε εταιρεία είναι μοναδική και κάθε εκπαιδευτική συνεργασία φέρει την αυθεντικότητα και τη μοναδικότητα της εταιρείας και των συμμετεχόντων της. Πιστοί στο motto του ALBA “Business Unusual”, στόχος μας είναι να μετατρέπουμε κάθε συνεργασία κι εμπειρία, σε “Learning Unusual”».