Το δέκατο κατά σειρά ετήσιο συνέδριό του, το HR FORUM 2012 διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας στις 7 Ιουνίου 2012 στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

 Θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι: «From HR Alert to HR Resilience». Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) ενώ επιστημονικοί συνεργάτες είναι το Alba Business Graduate School και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης του HR FORUM συνδέεται με τη μετάβαση από την ανάγκη επιφυλακής και ενεργοποίησης που απαιτούσε για τις Διευθύνσεις Ανθρώπινου Δυναμικού η προηγούμενη χρονιά, στην ευελιξία και την ανθεκτικότητα που συνιστούν προτεραιότητες για τις επιχειρήσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Οι συνεχείς αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να διαμορφώνουν δυσκολίες για τις επιχειρήσεις, απαιτούν πλέον εξισορρόπηση και ανάπτυξη των συστημάτων ύστερα από τις έντονες «αναταράξεις» και ιδιαίτερα στα θέματα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Στα θέματα του συνεδρίου του 2012 περιλαμβάνονται οι ανάγκες και προτεραιότητες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα αλλά και τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, η έννοια της ανθεκτικότητας και της ευελιξίας στο σημερινό οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον και η καθοδήγηση επιτυχημένων ομάδων, η έννοια της ηγεσίας με χρονικό ορίζοντα το 2030, ο τρόπος με τον οποίο χτίζονται οι επιτυχημένες ομάδες στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, η σχέση συνεργασίας CEO & ΗR για την επίτευξη των εταιρικών στόχων και νέες ιδέες από τους μελλοντικούς ηγέτες του HR.

Με αφορμή τη δέκατη διοργάνωση του συνεδρίου, η Πρόεδρος του ΣΔΑΔΕ, Μάρθα Μυλωνά-Οικονομάκου δήλωσε: «Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε για τη χώρα μας, την οικονομία, τις επιχειρήσεις, πραγματοποιούμε το HR FORUM 2012, λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Από την πλευρά μας, ως επαγγελματίες της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού οφείλουμε να επικεντρώσουμε σε μια ουσιαστική συζήτηση στα θέματα του επαγγέλματός μας, να διατηρήσουμε την ενεργητικότητα και το ρόλο μας και να λειτουργήσουμε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα για το μέλλον του κλάδου μας, των επιχειρήσεων, της χώρας μας.

Παράλληλα, με τη στήριξη της ΚΑΡΙΕΡΑ ΑΕ, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία με θέμα τη στήριξη του δικαιώματος της εργασίας μέσω της παροχής Δωρεάν εκπαίδευσης σε θέματα αναζήτησης εργασίας σε άνεργα στελέχη ή νέους ανέργους με τη μορφή επαναλαμβανόμενων ανοιχτών workshops στα οποία επαγγελματίες της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού σε εθελοντική βάση θα προσφέρουν εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία από την αγορά εργασίας».

Πληροφορίες: www.gpma.gr, 210 -68.24.092, email: [email protected].