Το 12ο κατά σειρά ετήσιο συνέδριό του, το HR Forum 2014, διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας στις 24-25 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Το θέμα της διοργάνωσης ήταν: «Τhe HR Path: Building Sustainable Organizational Growth through Innovation» και αφιερώθηκε στις θεσμικές αλλαγές του εργασιακού περιβάλλοντος, στην επιχειρηματικότητα, στην καινοτομία, στην επικοινωνία και συνεργασία και στη σύνδεση όλων αυτών με την ανάγκη για επαναπροσδιορισμό της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, ενώ το Workshop που ακολούθησε τη δεύτερη ημέρα είχε ως θέμα το μετασχηματισμό της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (HR Transformation).  Το συνέδριο ξεκίνησε με την ομιλία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλες τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν με πρωτοβουλία του Υπουργείου για την πάταξη της γραφειοκρατίας, την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων καθώς και για την χρησιμότητα των πληροφοριακών συστημάτων ΕΡΓΑΝΗ, ΑΤΛΑΣ και ΗΛΙΟΣ.

Βασικός ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο Allan Freed, σύμβουλος του Ομίλου RBL και στενός συνεργάτης του Dave Ulrich. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη μεγάλη στροφή που οφείλει να κάνει η Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι: «το Ανθρώπινο Δυναμικό μπορεί να μετασχηματίσει ολόκληρους οργανισμούς μόνο εάν πρώτα μετασχηματιστεί το ίδιο, γιατί οι πελάτες είναι εκείνοι που αποφασίζουν σε ποια περίπτωση τα προϊόντα και οι υπηρεσίες έχουν αξία. Οι πελάτες αποφασίζουν αν η εσωτερική κουλτούρα μιας εταιρείας συναντά τις δικές τους εξειδικευμένες ανάγκες και η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού οφείλει να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση».