Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου το συνέδριο «HR in Action» για δεύτερη συνεχή χρονιά. Καταξιωμένα στελέχη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού συγκέντρωσαν τις δυνάμεις τους σε μία εκδήλωση που στόχο είχε να συσπειρώσει την ελληνική κοινότητα του HR και να αναδείξει όλες εκείνες τις δράσεις, ενέργειες και πρωτοβουλίες που προάγουν τη θετική πλευρά της εργασιακής πραγματικότητας.

Ηχηρό παρών έδωσε όλη η HR κοινότητα και οι σύμβουλοι του χώρου, με 43 ομιλητές να ανεβαίνουν στο βήμα και να παρουσιάζουν πρακτικές που αναδεικνύουν και διαμορφώνουν τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των εταιρειών. Οι ομιλητές στις 4 ενότητες Pecha Kucha ακολούθησαν για άλλη μία χρονιά τις αυστηρές προδιαγραφές της μεθόδου, που προστάζει 20 slides επί 20 δευτερόλεπτα το καθένα και με το συνολικό χρόνο παρουσίασής τους να διαμορφώνεται στα 6 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Παρά το δύσκολο του εγχειρήματος, το αποτέλεσμα δικαίωσε τους «τολμηρούς» αφού μπόρεσαν στον περιορισμένο αυτό χρόνο να μεταδώσουν την ουσία των πρακτικών και των εμπειριών της ομάδας τους. Σημαντικό όφελος υπήρξε και η ευκαιρία που είχαν οι σύνεδροι για ουσιαστικό networking αλλά και το γεγονός ότι μέσα από ένα συνέδριο αποκόμισαν πρακτικές ιδέες και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις.

Ο Πέτρος Κοραλής, Business Unit Manager της Data Communication Solutions εξήγησε γιατί το Σύστημα Διοίκησης της Απόδοσης οφείλει να είναι μία συνεχής και αυτοματοποιημένη διαδικασία και τι ακριβώς εξασφαλίζει αυτό για το τμήμα HR και τα στελέχη.

«Return On Investment: Δημιουργήστε το Business Case για την υλοποίηση ενός συστήματος HCM» παρουσίασε ο Κώστας Καδής, Managing Director της Talentia Software Hellas.

«HR reality check: Now you see me?» ήταν ο τίτλος της παρουσίασης της Isabelle Moser, Senior Manager, People & Change Consulting της PwC Greece.

Ο Γιώργος Μωραΐτης, Country Manager της Dynargie Hellas και η Ευτυχία Κασελάκη, Γενικός Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς έκαναν λόγο για ανάπτυξη δεξιοτήτων σε περιβάλλον πολυπλοκότητας.

Για «Employee Self Service. From collecting data to driving engagement» έκανε λόγο ο Πάνος Παπαπαναγιώτου, Software Development Manager της SCAN ΑΕΒΕ.

Στην οργάνωση του τμήματος HR ως παράγοντα ενίσχυσης της εργασιακής σταθερότητας και ασφάλειας αναφέρθηκε ο Αργύρης Τσακνής, Διευθυντής Μεγάλων Έργων της Epsilon Net.

Για τη διαχείριση της διαφορετικότητας ως τη νέα πρόκληση του HR έκανε λόγο η Κατερίνα Τριβυζά, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Eurobank Business Services.«Strategist and Steward. The Evolving Role of the Chief Human Resources Officer» παρουσίασε ο Πέτρος Μίχος, Principal, Talent Acquisition της Deloitte Business Solutions.

Ο Θεόδωρος Πούλιας, Business Solutions Manager της Uni Systems και η Αγγελική Δέδε Manager HR Systems & MIS της Τράπεζας Πειραιώς περιέγραψαν την ενσωμάτωση συστήματος HRM στον Όμιλο Τράπεζα Πειραιώς.

Ο Αλέξανδρος Φουρλής, Managing Director του Kariera.gr παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας «Καριέρα και Γενιά Y» αναλύοντας τους λόγους που τα τμήματα HR δεν μπορούν πλέον να αγνοήσουν τη γενιά αυτή.

«Η Κρίση θέλει Κρίση!» εξήγησε ο Michael Virardi, Υποκινητής Ανθρωπίνου Δυναμικού & Συγγραφέας.

O Στέφανος Σπυριούνης, Customer Solutions Manager της SAP Hellas & Cyprus παρουσίασε «What’s in the Cloud for HR professional».

«The Parallel Universe of our Brains – Group Dyna-mix» εξήγησε η Μαρία Κατσαρού, Managing Partner της Our World Group.

«Νόημα και εμπιστοσύνη στους οργανισμούς, σε ρευστούς καιρούς» παρουσίασε ο Κωστής Τσουνάκης, Systemic Consultant & Executive Coach της iDealogy.

Ο Δρ Ιωάννης Καλογεράκης, CEO της JMK Anthropocentric Corporate Training & Development Ltd παρουσίασε τις «13 Ανθρωποκεντρικές Αλήθειες».

«Rapport: Turning Forts to Bridges» εξήγησε ο Βασίλης Αντωνάς, Psychotherapist-Executive coach, Principal consultant της Impact.

Ο Παύλος Σταμπουλίδης, Διευθυντής Ψυχομετρικών Λύσεων της Psycholate εξήγησε κατά πόσο η αλήθεια αποτελεί προϋπόθεση της εμπιστοσύνης.


1st Pecha Kucha session

Η Αντωνία Μανιάτη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικών Υπηρεσιών της OTEGLOBE, εξήγησε γιατί η εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού δεν αναβάλλεται εν μέσω κρίσης.

«UGift: Όλα ξεκινούν από μια ιδέα» εξήγησε ο Γιώργος Βιρβίλης, HR Manager Commercial and HO Greece & Cyprus της PepsiCo.

«Life Skills: It’s All About Brainwork» εξήγησε η Έλφη Λαμπρούλη, Performance Management Manager της Eurobank Ergasias, αναφερόμενη εκτενώς στη δύναμη της θετικής ψυχολογίας.

Ο Μιχάλης Γαλανάκης, HR Manager της ΕΛΓΕΚΑ παρουσίασε την «Ελγέκειο Ακαδημία» και το πέρασμα από την απλή στη συνεχή συστηματική εκπαίδευση στον οργανισμό.

Ο Σταύρος Μποζίκας, HR Director της ELBISCO αναφέρθηκε στο ROI των προγραμμάτων κατάρτισης.

Η Ιωάννα Μπάρλα, Finance / H.R. Manager της SCA Hygiene Products ανέφερε τα εργαλεία και τις στρατηγικές που χρησιμοποίησαν για την ανάπτυξη αποτελεσματικής επικοινωνίας στην εταιρεία.

2nd Pecha Kucha session

«Focus on the Future – Developing Talent» εξήγησε η Νατάσσα Σπύρου, HR Director της Fourlis Holdings.

Η Κατερίνα Ναουμίδη, Capabilities Supervisor της ΜΙΝΕΡΒΑ ΑΕ Ελαιουργικών Επιχειρήσεων, παρουσίασε μία δομημένη διαδικασία διαχείρισης ταλέντων που εφαρμόζουν στην εταιρεία.

Ο Παναγιώτης Εμμανουηλίδης Head of HR&O HUB South East Europe & Head of Workforce Planning & HR Operations RMED της Ericsson Hellas παρουσίασε το Competence Retention ως στρατηγική επιλογή.

«Πόσο “προνοητικοί” μπορούμε να είμαστε στη διαδικασία επιλογής;» εξήγησε η Αυγή Αποστολάτου, HR Manager της Swarovski Hellas.

Η Αναστασία Αμβροσιάδου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Νοτίου Ευρώπης της S&B παρουσίασε το «[email protected]&B», ένα Πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας που εφαρμόζεται στην εταιρεία.

«HR on top» εξήγησε η Πελαγία Παπουλίδου, HR Manager της Doppler αναλύοντας πως το HR μπορεί να λάβει δυναμικό ρόλο μέσα σε μία επιχείρηση.

3rd Pecha Kucha session

Για τη μαγική αναλογία «Θετικό feedback 5 προς 1» έκανε λόγο η Κρύστα Τζελέπη, Managing Partner της Treasure Lab Ltd.

«The Way We Work: Transformation powered by People and Culture» παρουσίασε ο Γεώργιος Γκόλιας, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Novartis Hellas.

Ο Μανώλης Θεοδωράκης Athens Retail Operations & Human Resources Director της Toyota Hellas αναφέρθηκε στους τρεις άξονες-Οργάνωση, Νοοτροπία και Δέσμευση- που εστίασε το HR για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο Χρήστος Κούκιος, HR Director της VELTI παρουσίασε την αξία των HR Data για τον καθορισμό της εταιρικής στρατηγικής καθώς και τον τρόπο που αξιοποιείται η τεχνολογία για τη διαχείριση των ανθρώπων της εταιρείας.

Ο Απόστολος Σανίδας, Compensation & Benefits Executive της L’Oreal Hellas παρουσίασε το «Pulse project» που αφορά στην παγκόσμια έρευνα εργαζομένων της εταιρείας η οποία εξετάζει τι παρακινεί και τι εμπνέει τους εργαζομένους της.

Η Μαρία Δήμα, HR VP South East Europe Area της Schneider Electric, εξήγησε την ανάγκη για ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων σε απαιτητικές εποχές.

4th Pecha Kucha session

Η Ελένη Ασβεστά, HR Manager της Kleemann έκανε λόγο για την αποδοχή της διαφορετικότητας και την παροχή ίσων ευκαιριών στο χώρο εργασίας.

Ο Μιχάλης Σπανός, Managing Partner της EuroCharity αναφέρθηκε στο ρόλο του Chief Sustainability Officer.

«Customer Service & Human Resources: Blooming Together» παρουσίασε η Φιλίτσα Τσιάμα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της AIG.

«Roche Hellas in Action» ήταν ο τίτλος της παρουσίασης της Μαίρης Τσαγκαράκη, HR Business Partner της Roche Hellas.

Η Ιωάννα Ντανάκα, Προϊσταμένη Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της Ευρωπαϊκής Πίστης έκανε λόγο για την εκπαίδευση ως θεμέλιο της επιτυχίας.

Μεγάλος Χορηγός: KARIERA.GR
Χορηγοί: ADECCO – BENEFIT – BMW – DATA COMMUNICATION – DELOITTE – DYNARGIE – EDENRED – EPSILON NET – EUROBANK BUSINESS SERVICES – EVALION – IDEALOGY – IMPACT – JMK – KLUEH – LIFE MANAGEMENT CENTRE – MICHAEL VIRARDI – OUR WORLD GROUP – PSYCHOLATE – PUNKT – PWC – RANDSTAD – SAP – SCAN – SG PREMIUM SUPPLIES – TALENTIA – TREASURE LAB – UNI SYSTEMS
Crystal Sponsor: SWAROVSKI
Tailor Made Sponsor: DRINKWORKS
Επιστημονικός Συνεργάτης: ALBA
Χορηγός Επικοινωνίας: EUROCHARITY
Χορηγός Εκτυπώσεων: PRESSIOUSARVANITIDIS