Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου το συνέδριο «HR in Action». Στελέχη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού συγκέντρωσαν τις «δυνάμεις» τους σε μια εκδήλωση που είχε στόχο να συσπειρώσει την ελληνική κοινότητα του HR και να αποδείξει ότι παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνει τόσο η χώρα όσο και ο κλάδος, υπάρχουν περιθώρια για δράσεις, ενέργειες και πρωτοβουλίες που προάγουν τις καλές πρακτικές διαχείρισης των ανθρώπων. Οι περισσότεροι από 40 ομιλητές μοιράστηκαν με τους συνέδρους τις απόψεις και τις εμπειρίες τους και κατόρθωσαν να περάσουν θετικά μηνύματα, κόντρα στο ευρύτερο κλίμα της εποχής. Ξεχωριστό «συστατικό» του συνεδρίου και μεγάλο μέρος της επιτυχίας του υπήρξε η πρωτότυπη μέθοδος παρουσίασης Pecha Kucha. Οι ομιλητές στις 4 ενότητες Pecha Kucha ακολούθησαν τις αυστηρές προδιαγραφές της μεθόδου που προστάζει 20 slides επί 20 δευτερόλεπτα το καθένα και άρα ο συνολικός χρόνος παρουσίασής τους ήταν 6 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

Παρά το δύσκολο του εγχειρήματος, το αποτέλεσμα δικαίωσε τους «τολμηρούς» αφού μπόρεσαν στον περιορισμένο χρόνο να μεταδώσουν την ουσία των πρακτικών και των εμπειριών τους. Σημαντικό όφελος υπήρξε η ευκαιρία που είχαν οι σύνεδροι για πραγματικό networking αλλά και το γεγονός ότι μέσα από ένα συνέδριο αποκόμισαν πρακτικές ιδέες και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Μάρθα Μυλωνά, Πρόεδρος του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ).

Η Κατερίνα Τριβυζά, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Eurobank EFG Business Services, μοιράστηκε σκέψεις σχετικά με το θέμα της μείωσης του κόστους του ανθρώπινου δυναμικού στο πλαίσιο του νέου κοινωνικού και οικονομικού περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε.

Οι Γιώργος Μωραΐτης, Country Manager της Dynargie Hellas και Ευτυχία Κασελάκη, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς έκαναν λόγο για τη δημιουργία νοοτροπίας καινοτομίας για την Ανάπτυξη.

Για «Visualising Solutions» μίλησε η Κρύστα Τζελέπη, Managing Partner της Treasure Lab.

1st Pecha Kucha session
Ο Αντώνης Ζώντος, HR Director της Καυκάς Α.Ε, εξήγησε πώς αντιμετωπίζει η Καυκάς Α.Ε. τη διαδικασία αλλαγής σε περίοδο κρίσης.

Ο Βασίλης Βασιλειάδης, Διευθυντής Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της OTEAcademy, έκανε λόγο για στελέχη σε «δύσκολες αποστολές».

Για τη δέσμευση των εργαζομένων μίλησε η Μιράντα Χατζηϊωάννου, HR Manager, GE Healthcare South Eastern Europe, Medical Diagnostics Eastern Europe.

Για την ενδυνάμωση του Ανθρώπινου Δυναμικού μίλησε και ο Κωνσταντίνος Κολιόπουλος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού στην Kosmocar.

«This is engagement… an exciting story-telling about work» είπε η Γεωργία Καρούντζου, P & O Manager της Mars Greece.

Engage = Change είπε η Λήδα Καναβού, Employee Engagement Manager της Frigoglass ενώ αναφέρθηκε σε μύθους που αφορούν το employee engagement.

Παρουσιάσεις
Για την αποτελεσματική διαχείριση της αλλαγής ως καταλύτη για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης μίλησε η Σόνια Γεωργιάδου ITC Coach for Lasting Change.

Για το Σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού SCAN HRMS μίλησε ο Διευθυντής Πωλήσεων της SCAN ΑΕΒΕ, Σωτήρης Κούκιας.

Ο Αλέξανδρος Φουρλής, Managing Director του kariera.gr έκανε λόγο για μία μετάβαση από τον πόλεμο των ταλέντων στη θάλασσα των βιογραφικών.


2nd Pecha Kucha session
Για τη σημασία της ανατρεπτικής σκέψης (Breakthrough Thinking) μίλησε η Ελένη Ασβεστά, Human Resources Manager της Kleemann Hellas.

Για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης στη διαδικασία επιλογής προσωπικού έκανε λόγο ο Δημήτρης Δόντας, Human Resources Director της Xerox Hellas.

Η Χαρίκλεια Καλτεζιώτη, Head HR Department στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα παρουσίασε την οργάνωση και τις αρχές της: ανθρωπισμός, ανεξαρτησία, αμεροληψία και ουδετερότητα.

Η Μελίνα Κανάκη, Director – Human Resources της Hill International παρουσίασε τις διεθνείς πρακτικές (best practices) στην εξεύρεση και επιλογή προσωπικού.

Τα μοντέλα του Cloud Computing παρουσίασε ο Μιχάλης Παντελιδάκης, Γενικός Διευθυντής της iDesk.

Η Κατερίνα Κουγιανού, HR Programs Manager της IBM μίλησε για το Career Smart, ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης καριέρας από τον ίδιο τον εργαζόμενο.

Παρουσιάσεις
Η Βασιλική Αναγνώστου, Γενική Διευθύντρια της Epsilon Net παρουσίασε τα συστήματα μισθοδοσίας και HRM.

Ο Βασίλης Αντωνάς, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Impact αναφέρθηκε στη σημασία του Responsibility και του Accountability.


3rd Pecha Kucha session
Η Άννα Μαμαλάκη, Διευθύντρια Οργανωτικής Ανάπτυξης στον Όμιλο Τιτάν αναφέρθηκε στη σημασία της προνοητικότητας η οποία επιτυγχάνεται δύσκολα σε ένα περιβάλλον έλλειψης εμπιστοσύνης.

Την εισαγωγή συστήματος απόδοσης και ανάπτυξης προσωπικού στη Vivartia εξήγησαν στην κοινή τους παρουσίαση η Αλίνα Παπαγεωργίου, Group HR Director, στη Vivartia και ο Παναγιώτης Μόρφης, Managing Partner της Dynargie Hellas.

Ο Γιώργος Κατσουράνης, Head of Training & Development, Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου, Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς, μίλησε για τις Ακαδημίες που έχουν οικοδομήσει.

Η Τόνια Μαύρου, HR Director στη Leroy Merlin, έκανε λόγο για μία ολοκληρωμένη προσέγγιση, ένα εκπαιδευτικό μοντέλο για αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πελάτη και για ανάπτυξη δεξιοτήτων πώλησης.

Η Κατερίνα Τζίχα, HR Director του Ξενοδοχείου Grande Bretagne, αναφέρθηκε στην αποστολή του ξενοδοχείου για την εκπαίδευση και ανάπτυξη.

Από τη Swarovski Hellas, η Αυγή Αποστολάτου, HR Manager και η Σοφία Μαγκλή, Sales & Retail Manager, αναρωτήθηκαν αν το HR είναι το αποκλειστικό προνόμιο του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού.

Η Κέλλυ Παναγιωτίδου, Head of Training & Development της ING Greece περιέγραψε το Talent Council, μία win win διαδικασία.

Παρουσιάσεις
Η Μαριλίς Αφιώνη, HR Executive της Data Communication μίλησε για τη σταθερότητα εναντίον της αλλαγής.

Τι σημαίνει Innova…C…tion εξήγησε στην ομότιτλη παρουσίασή της η Ρεβέκκα Πιτσίκα, Γενική Διευθύντρια της Εταιρείας Επιλογής Στελεχών People for Business.


4th Pecha Kucha session
Μια στρατηγική ανάπτυξης και παρακίνησης των ανθρωπίνων πόρων που ονομάζεται Stop & Think παρουσίασαν από κοινού οι Μαρίνα Βέργου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού και η Αγγελική Μουτάφη, Staffing & Development Sector Manager στη Groupama-Φοίνιξ Ασφαλιστική.

Για τη διαχείριση του ταλέντου που ορίζεται ως high potential μίλησε ο Δημήτρης Ιωάννοβιτς, Head of Human Resources, Greece and Associate Territories στη Marks and Spencer.

Την επιτυχημένη συνταγή της ομαδικότητας στην Chartis Ελλάς παρουσίασε η Μαρία Πατακιούτη, HR Director της εταιρείας.

Η ιεραρχία δεν είναι θέμα ηλικίας στην Enercon Service Hellas, όπως ισχυρίστηκε η Ιωάννα Σταύρου, Operations & HR Manager της εταιρείας.

«Σχεδιασμός στρατηγικών και πλάνων δράσης: συμμετοχή, έμπνευση, υπερηφάνεια» ήταν ο τίτλος της παρουσίασης της Κατερίνας Τσέργα, HR Officer στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα.

Για την αποδοχή της διαφορετικότητας και την παροχή ίσων ευκαιριών για όλους έκανε λόγο η Εύα Ξαξήρα, HR Manager στην ΕΛΑΪΣ Unilever Hellas.

Στοιχεία για τους εργαζόμενους σε περιόδους κρίσης παρουσίασε ο Χρήστος Λεμποτέσης, Payroll Manager στη First Data Hellas.

Χορηγοί: DATA COMMUNICATION – DYNARGIE – EPSILON NET – EUROBANK EFG BUSINESS SERVICES – iDESK – IMPACT – KARIERA.GR – PFB – SCAN – SONIA GEORGIADOU – TREASURE LAB
Υποστηρικτές: EDENRED – IN GROUP – JMK – ROSILI – SECRET KEY
Χορηγός Φιλοξενίας: OTEACADEMY
Χορηγός Εκτυπώσεων: PRESSIOUSARVANITIDIS
Υπό την Αιγίδα: ΣΔΑΔΕ