Οι επαγγελματίες HR είχαν ένα χρόνο στη διάθεσή τους για να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη. Πλέον, έχουμε περισσότερη επίγνωση των δυνατών και αδύνατων πτυχών της.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη κατέκτησε τον κόσμο όταν ξεκίνησε, αλλά μεγάλο μέρος της διαφημιστικής εκστρατείας έχει έκτοτε μειωθεί. Τώρα που οι επαγγελματίες HR είχαν ένα χρόνο για να τη χρησιμοποιήσουν, τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες της έχουν γίνει σαφέστερα. Ακολουθούν μερικές περιπτώσεις χρήσης για την τεχνητή νοημοσύνη στο HR σήμερα.

Εξορθολογισμός της έρευνας: Ο πιο αξιόπιστος και πρακτικός τρόπος χρήσης της ΤΝ στο HR είναι ως ερευνητικό εργαλείο. Πολλοί επαγγελματίες εξακολουθούν να είναι σκεπτικοί σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία περιεχομένου -και δικαίως- αλλά η ικανότητά της να «συνοψίζει» μεγάλες ποσότητες δεδομένων μπορεί να συντομεύσει σημαντικά τα χρονοδιαγράμματα έρευνας. Οι επαγγελματίες HR μπορούν να ζητήσουν από την Τεχνητή νοημοσύνη να βρει τους μέσους όρους του κλάδου για τις αμοιβές, τον χρόνο μέγιστων ετησίων αδειών και άλλα οφέλη για να κατανοήσουν καλύτερα τι κάνει μία θέση ανταγωνιστική.

Σύνταξη υλικού επικοινωνίας: Η ΤΝ είναι, επίσης, χρήσιμη για τη σύνταξη επικοινωνιών, όπως αναρτήσεις σε πίνακες εργασίας, αναρτήσεις στο LinkedIn ή εταιρικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι επαγγελματίες πρέπει πάντα να έχουν τον τελευταίο λόγο σε οποιοδήποτε δημόσιο περιεχόμενο Τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, η χρήση της για πρώιμα σχέδια μπορεί να εξοικονομήσει πολύ χρόνο και να προσφέρει χρήσιμη έμπνευση.

Σύνταξη περιγραφών θέσεων εργασίας: Ομοίως, τα τμήματα HR μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ή παρόμοια εργαλεία, για να κάνουν πιο συναρπαστικές τις περιγραφές θέσεων εργασίας. Οι διαχειριστές θα πρέπει να επεξεργαστούν το περιεχόμενο πριν το δημοσιεύσουν, αλλά το τελευταίο διάστημα μπορούμε να δεχτούμε ότι η ΤΝ ακούγεται τώρα πιο ανθρώπινη και φυσική από ό, τι στο παρελθόν, οπότε μπορεί να μην χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά.

Δημιουργία ερωτήσεων συνέντευξης ή ανατροφοδότησης από ομότιμους: Οι επαγγελματίες HR μπορούν να κερδίσουν πολλά χρησιμοποιώντας την Τεχνητή νοημοσύνη για εσωτερικές διαδικασίες. Μία από τις πιο χρήσιμες από αυτές τις εφαρμογές είναι η δημιουργία ερωτήσεων για συνεντεύξεις εργασίας ή ανατροφοδότηση από ομότιμους. Η εύρεση αρκετών σχετικών ερωτήσεων συνέντευξης ή ανατροφοδότησης μπορεί να είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Η προτροπή της ΤΝ μπορεί να το κάνει είναι πολύ πιο γρήγορα.

Δημιουργία προτύπων εσωτερικών πολιτικών: Μία από τις καλύτερες περιπτώσεις χρήσης για την Τεχνητή νοημοσύνη στο HR είναι η σύνταξη προτύπων για τις πολιτικές της εταιρείας. Το AI δεν είναι εξαιρετικό για τη σύνταξη πολιτικών, καθώς αυτές πρέπει να είναι συγκεκριμένες για την εταιρεία και να απαιτούν εσωτερική γνώση, αλλά είναι χρήσιμο για τη διαμόρφωσή τους.

Δίνοντας στην ΤΝ κάποιες βασικές προσδοκίες και μία περιγραφή της εταιρείας ή της θέσης, στη συνέχεια ζητώντας της να γράψει μία πολιτική ανθρώπινου δυναμικού για αυτό, μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετικά βασικά αποτελέσματα. Οι ομάδες HR μπορούν στη συνέχεια να συνδέσουν τις πληροφορίες που λείπουν και να βελτιώσουν τις λεπτομέρειες ώστε να ταιριάζουν με τις συγκεκριμένες ανάγκες τους.

ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ TN
Η ΤΝ μπορεί να μην έχει φτάσει στα επίπεδα που κάποιοι πρώτοι λάτρεις ισχυρίστηκαν ότι θα έφτανε, αλλά σίγουρα είναι χρήσιμη. Τώρα που η βιομηχανία έχει μάθει από δοκιμές και λάθη, οι ιδανικές περιπτώσεις χρήσης της είναι ευκολότερο να εντοπιστούν. Το AI στο HR προσφέρει πολύτιμα οφέλη αρκεί να χρησιμοποιείται με σεβασμό και να συμμορφώνεται με κανονισμούς που σχετίζονται με την προστασία των δεδομένων, όπως το GDPR.