Σε μια εποχή που ο ρόλος του Διευθυντή Ανθρωπίνων πόρων διευρύνεται και το HR τείνει να καταστεί στρατηγικός εταίρος της επιχείρησης, έννοιες όπως η καινοτομία και η ηγεσία δεν μπορούν να αφήνουν αδιάφορα τα στελέχη του κλάδου.

Αντιθέτως, οι HR Directors, οφείλουν να καταστούν καινοτόμοι, ώστε ακόμα και εν μέσω οικονομικής κρίσης, να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν το σύνολο του εργατικού δυναμικού της επιχείρησης προς το καλύτερο αποτέλεσμα. Σε αυτό το πλαίσιο, κεντρικός ομιλητής στo καθιερωμένο 5th People Management Executive Seminar με θέμα:“Winning People Strategies: how to drive performance, innovation & satisfaction”, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου,  θα είναι ο Dr. Hal Gregersen. Ο  Dr. H.Gregersen είναι Professor of Leadership στο INSEAD, βραβευμένος καθηγητής και συγγραφέας με μακρά εκπαιδευτική εμπειρία στα πιο έγκυρα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου (London Business School, Tuck School of Business κ.λπ.).

Η εργασία του (executive teaching, coaching, ερευνητικό και συμβουλευτικό έργο) αφορά τρεις βασικές πτυχές της Ηγεσίας: της καινοτομίας, της επέκτασης σε άλλες χώρες και των προγραμμάτων μετασχηματισμού και αλλαγής. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του επικεντρώνονται στους τρόπους με τους οποίους τα λαμπρά μυαλά των επιχειρήσεων ανακαλύπτουν νέες στρατηγικές κατευθύνσεις, αναπτύσσουν καινοτομίες, επιτυγχάνουν στόχους και μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις στις ομάδες τους. Το επερχόμενο βιβλίο του Dr. Η. Gregersen, με τίτλο “The Innovator’s DNA” (από το Harvard Business School Press) είναι απόρροια μιας διεθνούς έρευνας, σε συνεργασία με τον management guru Clayton Christensen (του Harvard Business School).

Οι ερευνητές καταπιάνονται με δύο θεμελιώδη ερωτήματα: «από πού πηγάζουν οι ανατρεπτικές καινοτομίες;», και «ποιος ο ρόλος των managers, της ανώτατης διοίκησης και των εργαζομένων στο χτίσιμο καινοτόμων ομάδων και οργανισμών;». Οι έρευνες για το θέμα προήλθαν από συνεντεύξεις σε βάθος με διακεκριμένους επιχειρηματίες και διευθύνοντες συμβούλους, case studies των 25 πιο καινοτόμων επιχειρήσεων, και μια εκτενή έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 2.500 επιλεγμένα στελέχη. Ο Dr. Gregersen έχει λάβει κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του πολλά βραβεία για την εκπαιδευτική του δράση, καθώς και το Ascendant Scholar Award από το Western Academy of Management για το ερευνητικό του έργο.