Σύμφωνα με νέα σχετική έρευνα της International Workplace Group (IWG), τέσσερις στους πέντε εργαζόμενους (80%) δήλωσαν ότι η ευεξία που βιώνουν στην καθημερινότητα τους είχε βελτιωθεί σημαντικά λόγω της μεγαλύτερης ευελιξίας που τους προσφέρει η υβριδική εργασία.

«Κι αυτό διότι η ευρεία υιοθέτηση του υβριδικού μοντέλου εργασίας παγκοσμίως έχει ως αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων να μοιράζει τις ώρες εργασίας του μεταξύ σπιτιού, ευέλικτων χώρων εργασίας κοντά στο σπίτι τους και στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, με αποτέλεσμα να μειωθούν δραστικά οι μετακινήσεις και να εξασφαλιστεί περισσότερος ποιοτικός χρόνος», αναφέρει μεταξύ άλλων η μελέτη.

Από την άλλη πλευρά, το 68% δήλωσε ότι η φυσική τους κατάσταση έχει βελτιωθεί λόγω της υβριδικής εργασίας, με τα οφέλη να περιλαμβάνουν αυξημένο χρόνο για άσκηση (54%) και περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσουν υγιεινά γεύματα (58%).

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι που έχουν ενταχθεί στο μοντέλο υβριδικής εργασίας αισθάνονται πιο ξεκούραστοι (80%) καθώς έχουν υιοθετήσει ένα πιο υγιές μοτίβο ζωής και ύπνου. Ως προς τον χρόνο, τον τόπο και τον τρόπο που θα εργαστούν καθημερινά σχεδόν εννέα στους δέκα (86%) εργαζόμενους λένε ότι η υβριδική εργασία έχει οδηγήσει σε καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, ενώ πάνω από τα τρία τέταρτα (78%) αναφέρουν μειωμένα επίπεδα άγχους.

Εξάλλου, η νέα μελέτη «HR Leaders and Hybrid Working» της IWG αποκάλυψε ότι το 86% των ηγετών του ανθρώπινου δυναμικού θεωρεί ότι το υβριδικό μοντέλο εργασίας αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και περιζήτητα οφέλη ευεξίας στους εργαζομένους, ενώ σχεδόν το ίδιο ποσοστό (85%) δήλωσε ότι η υβριδική εργασία αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη διατήρηση του ταλέντου στις εταιρείες.

Επιπλέον, το 88% των HR Managers συμφωνεί ότι το μοντέλο αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των εργαζομένων. Δεδομένου του θετικού αντίκτυπου της υβριδικής εργασίας στην ψυχική και σωματική υγεία των εργαζομένων, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα τρία τέταρτα (76%) δήλωσαν ότι η επιστροφή στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα θα επηρέαζε αρνητικά την ευεξία τους.