Ένα ιδανικό περιβάλλον, μια ευτυχής συγκυρία και ένα πλήθος στελεχών από το χώρο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού συνέθεσαν τους παράγοντες της επιτυχημένης βραδιάς του 9ου Θερινού συμποσίου του Σ.Δ.Α.Δ.Ε..

Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση συνδυάστηκε και με την αναβίωση του θεσμού της βράβευσης του HR Manager of The Year. Η Βίκυ Μπουζούκη, Country HR Director της Coca Cola 3E, φανερά συγκινημένη παρέλαβε το βραβείο της και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και την οικογένεια, όπως την αποκάλεσε, της Coca Cola 3E:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση που ύστερα από 20 χρόνια πορείας στη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού, λαμβάνω φέτος μια τόσο τιμητική διάκριση. Πιστεύω ότι κάθε κρίση κρύβει ευκαιρίες που αν κάποιος τις αξιοποιήσει σωστά μπορεί να αποδειχθούν μια θετική εξέλιξη προς το καλύτερο. Αυτή την ώρα της αλλαγής, ο δικός μας ο ρόλος, ως στελέχη στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, αποκτά μεγάλη σημασία και είναι ρόλος ευθύνης. Από τη μια να αναδείξουμε τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα ως κινητήριου μοχλού για την ανάπτυξη και ευημερία κι από την άλλη να διατηρήσουμε τους ανθρώπους μας ικανοποιημένους και παραγωγικούς. Θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση της Coca-Cola Ελληνικής Εταιρείας Εμφιαλώσεως για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή της όλα αυτά τα χρόνια καθώς και το Δ.Σ. του ΣΔΑΔΕ και την Επιτροπή Αξιολόγησης για την τιμή που μου έκαναν.

Αισθάνομαι πολύ υπερήφανη που είμαι μέλος της μεγάλης οικογένειας της Coca-Cola Tρία Έψιλον και θέλω μέσα από την καρδιά μου να μοιραστώ αυτό το βραβείο με όλη μου την ομάδα!».

Κριτήρια επιλογής
Ως κριτήρια για την ανάδειξη του καλύτερου HR Manager για το 2010, οι διοργανωτές είχαν ανακοινώσει τη στρατηγική συμμετοχή του κάθε υποψήφιου στην εταιρεία του και τον ουσιαστικό του ρόλο για το σχεδιασμό, προσαρμογή και υλοποίηση στρατηγικών βέλτιστης αξιοποίησης του ανθρώπινου κεφαλαίου ως άμεση απόρροια εταιρικών στρατηγικών.

Ακόμα, κριτήριο ήταν η συμβολή του στη διαμόρφωση κουλτούρας υψηλής απόδοσης στην εταιρεία του και ενός εργασιακού περιβάλλοντος που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα δέσμευσης και η αποτελεσματική διαχείριση κρίσιμων περιόδων αλλαγής για την εταιρεία (π.χ. συγχώνευση, οικονομική κρίση κτλ) με διατήρηση σε υψηλά επίπεδα του ηθικού των εργαζομένων.

Με αφορμή την πραγματοποίηση του διαγωνισμού, η Μάρθα Μυλωνά-Οικονομάκου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας, δήλωσε:

«Κάθε επαγγελματίας της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού ασκεί προσωπική ηγεσία μέσα από την αποστολή του να αντιλαμβάνεται τις απαιτήσεις του εργασιακού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, να διαθέτει υψηλή στρατηγική σκέψη και να λειτουργεί σαν συνείδηση του οργανισμού, εγείροντας θέματα εταιρικής ηθικής δίνοντας πρώτος το παράδειγμα.

Η βράβευση της Β. Μπουζούκη καθώς και όλες οι υποψηφιότητες στο φετινό διαγωνισμό, οι οποίες αφορούσαν σε επαγγελματίες με ήθος και υψηλή απόδοση στο χώρο του HR, αποδεικνύουν την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα του χώρου στην Ελλάδα σήμερα αλλά και των ικανοτήτων των επαγγελματιών του. Η σύγχρονη οικονομική συγκυρία, επιβάλλει δύσκολο ρόλο για τους Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού.

Η βράβευση της εξαιρετικής συναδέρφου αποτελεί παράδειγμα υψηλού επαγγελματισμού, ήθους και παράλληλα σημαντικό παράδειγμα για τις νεότερες γενιές στελεχών του κλάδου».

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή Αξιολόγησης αποτελείτο από τους Μάρθα Μυλωνά-Οικονομάκου (Πρόεδρο Δ.Σ. Σ.Δ.Α.Δ.Ε. και Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Group DDB), Νίκο Αναλυτή (Πρόεδρο Δικτύου Ε.Κ.Ε.), Νίκο Εμπέογλου (Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου, ALBA Graduate Business School), Νάνσυ Παπαλεξανδρή (Διευθύντρια Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), Δημήτρη Μπουραντά (Καθηγητή του Μεταπτυχιακού Τμήματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), Ρένα Μπαρδάνη (Συντονίστρια Δικτύου Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Πολιτικής ΣΕΒ) και Μιχάλη Παγίδα (Πρόεδρο Ένωσης Ανωτάτων Στελεχών Ελλάδας).

Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Manpower και χορηγός η EdenRed. Επίσημος χορηγός επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το HR Professional, το PeopleMatters και το Kariera.gr.