Με αθρόα συμμετοχή στελεχών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 16 Μαΐου, το συνέδριο HR ScaleUp Summit στο Δαΐς Αθλητικό Κέντρο, το οποίο διοργανώθηκε, για 2η συνεχή χρονιά, από την Startup Pathways. Όπως ανέφερε και η Σουζάννα Θεοδωρίδου, Managing Director της εταιρείας και παρουσιάστρια του συνεδρίου, «στόχος του είναι να γεφυρώσει τις αναγνωρισμένες Corporate πρακτικές με τις καινοτόμες προσεγγίσεις των Scaleups».

Μέσα από ενδιαφέρουσες και διαδραστικές ομιλίες μεταξύ των στελεχών, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προκλήσεις και τα ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα στους οργανισμούς τους και κυρίως, στον στρατηγικό ρόλο του HR στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία της κουλτούρας και των εταιρικών αξιών στο ταξίδι του ScaleUp, που δεν πρέπει να μπαίνουν «κάτω από το χαλί», όταν μία εταιρεία μεγαλώνει με εκθετικό ρυθμό. Αντιθέτως, οφείλουν να αποτελούν την πυξίδα για να επιτευχθούν τα οικονομικά αποτελέσματα που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα.

Μεταξύ άλλων, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα των HR Softwares, όπως τα ATS, συζήτησαν για το πώς μία εταιρεία μπορεί να βρει το κατάλληλο tech ταλέντο, την ΑΙ, τις προκλήσεις που φέρνει η Gen Z στο εργασιακό περιβάλλον, αλλά και ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει το HR κατά τη διάρκεια ενός Merger & Acquisition. Τέλος, στο πλαίσιο του συνεδρίου, το κοινό έμαθε για την κουλτούρα Feedback, η οποία είναι σαν το GPS, σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, Co-Founder & Managing Director της Business Pathways.