Η Huawei Ευρώπης ανακοίνωσε αλλαγές στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης νέων ταλέντων «Seeds for the Future», στο πλαίσιο της τελετής λήξης «Seeds for the Future European Grand Finale» στο οποίο συμμετείχαν απόφοιτοι του εν λόγω εκπαιδευτικού προγράμματος προερχόμενοι από 22 ευρωπαϊκές χώρες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο στις 23 Ιανουαρίου και στο πλαίσιο αυτής η Huawei Ευρώπης παρουσίασε τα συλλογικά επιτεύγματα των ταλαντούχων μελλοντικών ηγετών του τομέα Tεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ), οι οποίοι είχαν νωρίτερα παρακολουθήσει το αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις χώρες τους.

Οι συμμετέχοντες/χουσες παρευρέθηκαν σε ημερίδες που αφορούσαν θέματα τεχνολογικής φύσεως, καθώς και σε συζητήσεις που σχετίζονταν με ζητήματα όπως η διαφορετικότητα, οι πράσινες δεξιότητες και η βιωσιμότητα. Aπό την Ελλάδα, συμμετείχαν στην αποστολή η Χριστίνα Διαμαντή φοιτήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ο Γιάννης Διλμπέρης Μεταπτυχιακός Φοιτητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στην Κίνα από δύο φοιτητές καθώς διέπρεψε ανάμεσα σε 37 ευρωπαϊκές χώρες που υλοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα το 2023 και κατατάχθηκε στις τρεις πρώτες πανευρωπαϊκώς. Ο Αντιπρόεδρος της Huawei Ευρώπης, Radoslaw Kedzia, ανακοίνωσε τα σχέδια της Huawei να επιταχύνει τις προσπάθειες για την προώθηση της καλλιέργειας ταλέντων:

«Η Huawei είναι υπερήφανη που ανακοινώνει την διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος «Seeds for the Future» για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο με φυσική παρουσία, τον Ιούλιο του 2024 που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη της Ιταλίας. Αυτή η πρωτοβουλία, με γνώμονα το πνεύμα της διεθνούς συνεργασίας και διαλόγου, θα φέρει σε επαφή φοιτητές/τριες από διάφορες χώρες της Ευρώπης, ενισχύοντας ένα οικοσύστημα μάθησης και συνεργατικής ανάπτυξης start-up ιδεών με την χρήση της τεχνολογίας για το κοινό καλό».