Με κεντρικό άξονα τα ηθικά ερωτήματα που εγείρει η ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης και την ανάγκη διαμόρφωσης ενός ρυθμιστικού πλαισίου, πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο εκδήλωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Artificial Intelligence & Ethics: A Policy Discussion».

Πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής, ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας, συμμετείχαν ως ομιλητές, αναπτύσσοντας ζητήματα ηθικής, πολιτικής, δικαιοσύνης και ασφάλειας σε ένα περιβάλλον τεχνητής νοημοσύνης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Microsoft υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Το συνέδριο άνοιξε η Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Γενική Γραμματέας του Ελληνο-Aμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου, η οποία κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της αναφέρθηκε στην ανάγκη να προετοιμαστεί η κοινωνία για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που προκύπτουν από τη ραγδαία εξέλιξη, εξάπλωση και εφαρμογή της «πιο ισχυρής αναδυόμενης τεχνολογίας στον πλανήτη».