Για να δώσουμε βάθος στη δική μας πορεία, οφείλουμε, μέσα από τις εμπειρίες μας, να τοποθετηθούμε και να προσαρμοστούμε στις επιταγές της εποχής που διανύουμε.

Κοιτώντας μία την οθόνη του laptop και μία έξω από το παράθυρο του σπιτιού μου, συνειδητοποιώ πόσο πολύ έχει αλλάξει η οπτική που αντιμετωπίζω τις καταστάσεις τον τελευταίο χρόνο, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Σκέφτομαι ότι το ίδιο έχει συμβεί στους περισσότερους από εμάς και αναρωτιέμαι: Ποιες είναι οι εμπειρίες που έχουμε συλλέξει καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης και πώς μας έχουν επηρεάσει ως προς το… «μετά»; Πού βρίσκεται, άραγε, η άκρη του νήματος, ενδεχομένως και του νοήματος;

Οι εμπειρίες που αποκομίζουμε σε κάθε σταθμό της ζωής μας διαμορφώνουν αυτό που είμαστε και λειτουργούν ως αποταμίευμα, συνδέοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, αλλά και υπογραμμίζοντας τη συνεχή εξέλιξή μας.

Αν προσπαθήσουμε να καταγράψουμε τις εμπειρίες που αφορούν στον εργασιακό βίο μας, θα διαπιστώσουμε -ίσως- τη σύνδεση που υπάρχει από το ένα σημείο στο άλλο της διαδρομής στην επαγγελματική μας πορεία. Αυτό αποδεικνύει ότι οι οργανισμοί δικαίως στρέφουν το βλέμμα τους στο λεγόμενο employee experience, το οποίο έχει αναδειχθεί σε στρατηγικής προτεραιότητας ζητούμενο. Όπως θα διαβάσετε και στις επόμενες σελίδες του περιοδικού, το employee experience αφορά σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής των εργαζομένων και συνδέεται άμεσα με το customer experience.

Οι ζυμώσεις που έχουν γίνει στην εργασιακή καθημερινότητά μας έχουν επηρεάσει διάφορες πτυχές της ζωής μας, όπως αυτή της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι τόσο τα ίδια τα στελέχη όσο και οι οργανισμοί επενδύουν σε προγράμματα MBAs που προσφέρουν μία ολιστική προσέγγιση σε θέματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης. Στο αφιέρωμά μας, με τίτλο Business Studies & Distance Learning, έχουν μπει στο μικροσκόπιο οι τάσεις που έχει επιφέρει η πανδημία στην αγορά εργασίας και στην επαγγελματική εκπαίδευση.

Επίσης, στο τεύχος αυτό θα διαβάσετε για το πώς μία εταιρεία μπορεί να προσεγγίσει και να εντάξει στο δυναμικό της το… ταλέντο μέσα από τη χάραξη της Talent Acquisition στρατηγικής της, προκειμένου να εξασφαλίσει την επιχειρηματική της συνέχεια. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι η επόμενη μέρα θέλει τις εταιρείες να υιοθετούν talent acquisition στρατηγικές, οι οποίες θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένες στις νέες επιταγές της αγοράς εργασίας, ώστε να είναι αποτελεσματικές.

Όλα όσα θα διαβάσετε στο περιοδικό που «κρατάτε στα χέρια σας» ή «βλέπετε στις οθόνες σας» ομονοούν στο εξής: Κάθε κίνηση και πρωτοβουλία εκφράζει το που θέλουμε να πάμε και χαρτογραφεί τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε. Το «πώς» ιστορεί την πορεία μας και αποτελεί την άκρη του ν(ο)ήματος.

Καλή ανάγνωση!