Η ανασφάλεια για το εργασιακό μέλλον αλλά και η ανεργία δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους που βρίσκονται στη βάση της ιεραρχικής πυραμίδας σε μια εταιρεία.

Αγγίζει σε μεγάλο βαθμό πλέον και τα ανώτερα και ανώτατα στελέχη. Πρόσφατη έρευνα της εταιρείας εύρεσης και επιλογής στελεχών Stanton Chase με τίτλο «CEO census», με συμμετοχή 220 υψηλόβαθμων στελεχών απ’ όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, δείχνει ότι το ζητούμενο αυτή την περίοδο είναι η επαγγελματική ασφάλεια και όχι η αύξηση του «κασέ».

Πάνω από τους μισούς ερωτώμενους είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν δουλειά μόνο αν η νέα θέση που θα τους προταθεί είναι σε πιο εύρωστη και ασφαλή επιχείρηση απ’ αυτή που εργάζονται ήδη. Σύμφωνα με τους ίδιους, η ανεργία μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών θα αγγίξει διψήφιο ποσοστό εντός του έτους.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα (24% περίπου) εκτιμούν ότι η ανεργία στις τάξεις τους θα φτάσει το 15%, ενώ σχεδόν ένας στους πέντε προβλέπει ότι θα αγγίξει το 22%.

Όπως εκτιμούν μάλιστα τα περισσότερα στελέχη που έλαβαν μέρος στην έρευνα (85%), όσοι χρειαστεί να αναζητήσουν φέτος μια νέα δουλειά θα δυσκολευθούν ακόμη περισσότερο από πέρυσι.