Το φετινό Sales Management Forum (www.smf.gr), που πραγματοποιείται στις 25 Σεπτεμβρίου, επικεντρώνεται στους ανθρώπους των Πωλήσεων.

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις εστιάζουν το ενδιαφέρον και τις δυνάμεις τους στο κυνήγι της «ευτυχίας», δηλαδή των αριθμών, των ποσοστών και των αποτελεσμάτων. Μάλιστα, στις πωλήσεις το φαινόμενο αυτό είναι εντονότερο, με τον ανθρώπινο παράγοντα να έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο, σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι πωλήσεις χρειάζονται στήριξη. Οι πωλητές είναι εκείνοι που καλούνται να αυξήσουν την απόδοσή τους, να δώσουν το κάτι παραπάνω ώστε κάθε επιχείρηση να ξεπεράσει αναίμακτα τους σκοπέλους της κρίσης. Οι άνθρωποι των Πωλήσεων είναι δέκτες πιέσεων, φορτώνονται στρες και αισθάνονται στο τέλος της μέρας ένα συναισθηματικό άδειασμα.

Έτσι, το καθιερωμένο, πλέον, συνέδριο των πωλήσεων, επικεντρώνεται φέτος στην προσωπικότητά και το συναισθηματικό κόσμο αυτού του πολύτιμου κομματιού του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων. Εστιάζει στα εργαλεία και τις τεχνικές καθοδήγησης που σχετίζονται με τη συμπεριφορά, την ηθική αναγνώριση και την αύξηση της αποδοτικότητας.

Το SMF 2009 φιλοξενεί δύο διακεκριμένους ομιλητές. Ο Dr. Brian Little φέρνει την εμπειρία του Harvard University (έχει διδάξει εκεί 2000-2007) στους Sales Managers, σε ένα τομέα του management που έχει σημαίνουσα βαρύτητα στον επηρεασμό των αποτελεσμάτων. Ειδικότητά του είναι η αναγνώριση του τρόπου με τον οποίο οι διαφορετικές προσωπικότητες αντιδρούν στις εναλλασσόμενες συνθήκες της αγοράς, των χαρακτηριστικών που τους εμψυχώνουν ή αποδυναμώνουν και οι παρεμβάσεις στις οποίες ενδείκνυται να προβούν οι Sales Managers για να έχουν σταθερά υψηλή απόδοση οι υφιστάμενοί τους.

Ο Dan Hill είναι ο διασημότερος μελετητής της επίδρασης των συναισθημάτων στην Πώληση. Ο Hill αναπτύσσει και τεκμηριώνει με πολλά παραδείγματα την επαναστατική τεχνική Facial coding. Ο Dan Hill υπόσχεται να αποδείξει στους Διευθυντές Πωλήσεων ότι «τα συναισθήματα μπορεί να μην ποσοτικοποιούνται, αλλά σίγουρα εξαργυρώνονται».