Για τη γενιά του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η σύνταξη αποτελούσε ευλογία μετά από μια ζωή σκληρής εργασίας.

Για τους baby boomers τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, όπως αποκαλύπτει η έρευνα που πραγματοποίησαν από κοινού η Civic Ventures και το MetLife Foundation αφού 5,3 με 8,4 εκατομμύρια ανθρώποι ηλικίας 44- 70 ετών στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει μια νέα καριέρα. Στη μελέτη,η οποία υλοποιήθηκε από την εταιρεία ερευνών Peter D. Hart Research Associates, συμμετείχαν 3.585 άτομα που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των baby boomers. Οι μισοί από αυτούς που δεν έχουν ήδη ξεκινήσει τη δεύτερη φάση της εργασιακής τους ζωής θα ήθελαν να το κάνουν.

Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι οι νόμοι προσπαθούν να περιορίσουν την απασχόληση των ατόμων τα οποία έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Πάντως, οι περισσότεροι baby boomers που εργάζονται, δηλώνουν ότι απολαμβάνουν κάποιο βαθμό ευελιξίας, αν και στην πλειοψηφία τους (59%) εργάζονται για περισσότερες από 40 ώρες την εβδομάδα.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων κυνηγάει μια δεύτερη καριέρα στην Εκπαίδευση, τα Προϊόντα Υγείας και Ομορφιάς, τις Κυβερνητικές Θέσεις και τους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς.

Πηγή: www.workforcemanagement.com